Kuru Mamanın Şekli Sorunu

I-EmiN-I
I-EmiN-I

891 Puan

Daha öncede benzer başlık açmıştım ancak tam yanıt alamamıştım. Sanabelle alabalıklı(2 kg) mama kullanıyorum, mamanın şekli küçük silindir gibi olduğundan kedim bazılarını kırarak yiyor bazılarını ise yutuyor. Benzer durumu Lavital'de yaşamıştık, 15 kg'lık almıştım ve kedim aynı şekilde yediğinden yaklaşık olarak 2-3 hafta bir kusuyordu(bazen sulu olarak bazen ise mama tanecihi olarak kusuyordu) ve bende değiştirmek zorunda kalmıştım. Sanabelle'yi kullandığımdan beridir(6 Temmuz) herhangi bir kusma yaşamadım ancak ileride yaşamayacağım anlamına gelmiyor tabi bu. Belki kusmamasının sebebi iştahın azalmasıdır ya da belki de Lavital çok kalitesizdir bundan dolayı kusmuştur, bunu tam net olarak bilemiyorum. Bende 10 Kg'lık mama alacağım için ileride pişmanlık yaşamak istemiyorum, mama şekli olarak daha yayvan bir mama arıyorum. Daha önce bana Sanabelle grande ve Nutri feline kısır mama önerildi. Kedim kısır değil şuan için, ben de şuanda uygun fiyatta olduğu için nutri feline'i düşünüyorum ancak düşük tahıllı kümes hayvanlı ve somonlu olanların benim istediğim mama şekillerinden mi olduğunu bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Uygun fiyatlı başka mamada önerebilirsiniz

3 CEVAP

I-EmiN-I
I-EmiN-I

891

Konuyu yanlış anlamışsınız, ben kedime kısır mama vermedim, bana önerildi, bu yüzden dikkatli okuyun ve kullandığınız ünlem işaretini gereksiz yere kullanmayın, hem sizin parmağınıza yazık hem okurken bize geçirmiş olduğunuz gereksiz duyguya yazık hem de gereksiz yere kullandığınız için ünlem işaretine yazık. Mama şekliyle ilgili kısmı zaten veteriner ile görüşmüştük, veteriner inceledi, kan testi yapıldı ve hiçbir şey çıkmadı. Lavital'den sonra Hill's'e geçtik, kedim bunları kırarak yediği için herhangi bir kusma yaşamadık. Bu yüzden sorunu ya mamanın kalitesinden kaynaklıdığını ya da mamanın şeklinden kaynakladığını düşündük. Şimdi de benzer bir sorunu sanabelle'de yaşamaktayım, herhangi bir kusma yaşamadık ancak ileride yaşayıp yaşayamacağımdan emin değilim. Lütfen herhangi bir yargıda bulunmadan yazdığımı dikkatle okursanız sevinirim.

ozge1985
ozge1985

2531

Kediniz kısır değilse neden kısır maması veresiniz ki!!!
İçeriği tamamen farklı çünkü kısır ve normal mamaların.
Mama şeklinden çok içeriğini kontrol ederek seçmeniz gerekmekte. Kusmasının altında başka sebepleri araştırın mama şekli değil.
Mamayı hazmetmeden kustugu için tam şekliyle çıkıyordur kusmuktan.
Kalitesiz mamalar malesef ilerde kötü sonuçlar çıkarır. Dikkate alın ve veterinere bu sorunu çözmek için gisin derim

ozge1985
ozge1985

2531

Verdiniz demedim beyfendi veresiniz ki dedim söyleyen kişiye kızgınlık belirtisi olarak !!! Yaptım. Sizinle alakası yok yani,yanlış okumuşsunuz. Kısır olmayan kediye kısır maması tavsiye mi edilir miş?


Hills kötü bir mama değil iyi gelmiş kedinize demekki. İleriyi düşünmeden şimdilik bu sekılde devam edin derim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 196 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR