

















































































































































Sevgi Dolu Uzmanlık
Palyaço Balığı (Anemon Balığı) Rehberi: Türlerden Beslenmeye, Üremeden Hastalıklara
Sokak Kedisi Bob: Gerçek Hikâyesi, Kitapları ve Hayranlarıyla Unutulmaz Yolculuğu
Longevity Beslenme: İnsanlar ve Evcil Hayvanlar İçin Sağlıklı ve Uzun Yaşamın Bilimsel Yaklaşımı
Morkie Köpek Bakımı ve Beslenmesinden Eğitimine Kapsamlı Rehber
Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Zeyyy1301 sordu.
Kuzucansu44 cevap verdi.
Merhabalar, sokakta beslediğim kedilerden biri de bugün sanırım grip olmuş. Burnundan sümük akıyor ve burnu tıkalıymış gibi nefes alıyor. Kendini toparlaması için ne kullanabilirim ? Belediyeye vermek istemiyorum. Öğrenciyim veteriner de tedavi ettirebilecek maddi güce de sahip değilim. Ne yapabilirim bu durumda?
Yemek yiyebiliyor mu? İshali kusması var mı? Yemek yiyorsa antibiyotik kullanmasına gerek yoktur şimdilik. Korona ya da kedi nezlesi geçiriyor olabilir. Gençlik hastalığında da üst solunum yolu enfeksiyonu olur ama kusma ve ishal-kanlı ishal eşlik eder. Sağlık ocağından bebekler için satılan polivit şuruptan alsanız iyi olur. 18 lira civarı fiyatı vardı ama yabaniyse içiremezsiniz. Onun yerine hap formunu alıp yiyeceğe saklayıp verebilirsiniz. Tavuğun en yağlı yerinden haşlayıp suyuyla içirin. Mikropları sökücü özelliği var. Çorbalık tavuk diye satılan kısım hem yağlı hem daha uygun fiyatlı.
Kuru mama yemiyor. Fakat yaş mama verince paketin dibini bile yaladı. Kusma görmedim. İshal de bilmiyorum sokak kedisi olduğu için. Korona geçiriyor olabilir dediniz. Kendi kedilerim için korkmaya başladım:( üzerimi komple değişip ellerimi, kollarımı, ayaklarımı yıkadım. Dezenfektan ve kolonya sıktım. Bir sorun olur mu ? Zaten her zaman üzerimi değişip bunları yapıyorum fakat yine de korktum. Dediklerini uygulayacağim.
Bu tarz belirtiler tedavi edilmezse kediler için ölümcül olabiliyor, biz böyle kedilere Azitro şurup veriyoruz ve 2-3 günde tamamen iyileşmiş oluyorlar. Azitro günde sadece bir doz verildiği için de sokak kedilerine uygulaması diğer antibiyotiklere oranla çok daha kolay oluyor, eğer antibiyotiği tedarik etme imkanınız varsa günde yarım mililitre ilacı kediye 3 gün verebilirseniz çok iyi olur ^_^
grip olan bir kedi vardı azitro şurup alıp 1 hafta boyunca mamasına katarak içirdim ve burun akıntısı düzelmişti ve vitamin şurubu da kullanmıştım.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bu şuruplardan alıp uygulayacağım. Umarım atlatır.
Açıkçası tüm kedilerde korona oluyor zaten. Anneden kapıyorlar. Sadece testte her zaman çıkmaz, vücutlarında aktif olduğu zaman çıkar. Ancak yine de benim kedilerimde yok derseniz, kucağınıza almayın ya da alırsanız dediğiniz gibi üstünüzü değiştirirsiniz. Ellerinizi yıkasanız yeter. Ben bu şekilde hijyene dikkat ettiğim için gençlik hastalığı kapan kediden bile başka kedilere hastalık bulaştırmadım. Çok defa farklı hasta kediye kendi odamda karantinaya alıp baktım sorun olmadı ama eviniz müstakilse hasta hayvanın kapıya pencereye gelmemesi gerek.
Hayır yok apartman dairesinde oturuyoruz. 2. Kattayiz. Bu şekilde bir sorun yaşamıyoruz. Hijyene çok dikkat ediyorum. Kedi zaten hırçın kucağa gelen bir kedi değil. Yarından itibaren burada yazılanları uygulayacağim. Umarım iyileşir.
Azitro şurubu reçetesiz alamazsınız antibiyotik olduğu için, hem de çocuklar için olduğu için çocuk olmadan doktor bile yazmıyor. Sizin gittiğiniz eczacı bir güzellik yapar mı bilmem ama yasal değil reçetesiz satması. Zaten yemek yemeyi kesmediği sürece antibiyotik kullanmaya gerek yok, yoksa yararlı bakterileri öldürüp hem bağışıklığı düşürür hem kediyi ishal yapabilir.
Peki polivit şurubun hap olanını reçetesiz alabilir miyim ?
Bence ibb hayvan hastanesine getirin çok iyi bir tedavi yapmıyorlar ancak birazda olsa rahatlar hayvan.(randevu alıp getiriyorsunuz, kediyi siz getirip alıyorsunuz güvenilir bu konuda bilinmeze gitmiyor)
Evet alabilirsiniz ama şurup olanı daha çok vitamin çeşidi içeriyor. Onu da içirmesi zor oluyor şırınga olması gerek ama uysal kediler içiyor. Mamaya da karıştırsanız olur ama bazıları öyle yapınca mamayı da yemeyebiliyor.
Şurup içirmeyi deneyebilirim. Ölçü olarak ne kadar vermeliyim?
1 cc yeter
Yetişkinse 2 cc de olur.
konuyu tekrar açalım mı? aynı durum bir süredir bizi de etkiliyor. bahçeme yeni kısırlaştırılmış dikişi daha alınmamış halde 6 7 aylarında erkek kedi bıraktılar. inanılmaz hareketli ve oyuncuydu. günlük royal caninden veririm hep. iştahı yerindeydi. bir ara burnu tıkandı. boxa koymam münkün değildi. hala da mümkün değil. veterinere götüremediğim için azitro yazdırıp 3 gün kullandıktan sonra geçmişti. bu yakınlarda tekrar burnu tıkandı ve iştahı kapandı. eczeneden Imuneks Şurup vermeye ve yaş mama yapmaya başladım. eskisi gibi iştahı yok. azitrodan tekrar 4 gün verdim. bugün bıraktım artık. asıl sorun şu ki burun tıkanıklığı geçti ama ara ara yalpalayarak yürüdüğünü farkediyorum. Önceden bu yoktu. FIP mi kaptı acaba çok kısa sürede bunlar oldu.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorOnaylı Yem Deposu Sertifikası
Şikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
gönderiliyor...
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.