Kedim Ellerimizi Isırıyor Nasıl Ona Ögreteceğim ??

Arkadaşlar merhaba, kedim Çakıl şuanda 7 aylık biz hala hiçbirşeye ceza veremiyoruz çünkü cezayı anlamıyor! Bizi durmadan ısırıyor kendini hiç sevdirmiyor elimizi uzatıyoruz kafasını çevirip bizi ısırıyor.Bide hep perdelere tırmandı ailem kızıyor buna ne yapmalıyım?Enazından bunları nasıl azaltabilirim ?

11 CEVAP

nyancat
nyancat

9149

Benim kedimde ısırıyor ancak oyun için ısırıyor saldırmak için değil biz de en başta nasıl olacak böyle neden ısırıyor diye düşünüyorduk ama artık çokta batmıyor bu davranışı bize hatta bir ısırıyor of of çok acıdı diyince başlıyor yalamaya onun bu davranışıyla yaşamaya alıştık sizde alışın bence benim kızım perdeye saldırmıyor çok fazla çok çok nadir tırmalama işlemini tırmalama tahtasında görüyor parçaladığı şeylerse genelde kağıt karton türü şeyler oyun zamanı çoğu kedi kendini sevdirmez sanmıyorum ama uykusu geldiğinde mayıştığındayda ısırmaz okşatır eğer öyleyken bile ısırıyorsa yanlış alıştığı bir durum var demektir kolay gelsin

Ssenaa51
Ssenaa51

2833

Merhaba benim kuzum da yaklaşık 6-7 aylık ve bize geldiğinden beri hem ısırıyor hem de tırmalıyor ilk geldiğinde bunu oyun olarak yapıyordu acıtmıyordu ama tırnaklarını keserseniz (nasıl kesileceğini bilmiyorsanız veterinere götürün) daha iyi oluyo çünkü bebeklikten gelen bi alışkanlık ve acitabiliyor zamanla unutur mu pek sanmıyorum ama belki bi parça unutma ihtimali olabilir çok minik bi ihtimal ;))

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Ne yazık ki bu huyundan hiç vazgeçmeyecek. Cunku yetişkin bir kedi olmuş. Ve hep bu huyuyla yaşayacak. Ceza verme ya da vermeme ile bir ilgisi yok. Kedinin karakter yapısında olan bir durum mu. Isiran kedi ne yaparsan yap isirir isirmayan kedi ise asla itiraz! İki aylık falan olsa tamam oyun için yaptığını söyleyebiliriz ancak kedinizin karakteri oturmuş durumda. Bu şekilde yaşamaya alistirin kendinizi...

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

patipaticikpatisi bu el isirma huyu ve saldırgan tavırlar Ankara kedisinde yaygın olan bir davranış biçimidir. Diğer türlerde rastlamadim. Tekir de bu huy yoktur mesela.

El issirma huyu malesef yanlis oyun oynamamizdan kaybaklaniyor yani siz elinizle oynatiyorsaniz gidikliyorsaniz o istemeyince elinize aliyorsaniz elinize saldirir ve artik 7 aylik buyumus pek yapacak birsey yok.sizi issirinca yanindan gidin ki anlasin yanlis birsey yaptigini.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Perdeleriniz içinse şimdiden geçmiş olsun parçalanmış olduğunu görürsünüz ileride. Ne yazık ki böyle bir pis huyları da var çileden çıkaran. İki kişi güzelce yakalayıp on pençe tirnaklarinin kıvrım kısımlarını kesin. Tırnakları kesilmiş olacağı için perdeye tutunamayacak. Bundan vazgeçmez ancak belli bir zaman oyalar. İki üç haftada bir kesin. Zamanla bırakır sanıyorum.

Olcay bey bizim canavari gormediniz tam bir aslan durduk yere disliyor tirnakliyor her yerimizi cizdi birde issirinca birakmiyor delene kadar issiriyor her elimiz kolumuz dis ve tirnak iziyle dolu.bu durumu veterinerle konustum ne yapabiliriz diye sakinlestirici kullanalim mi dedim yok daha kucuk dedi buyusun bakariz dedi ama huy olmus artik.cok nadirde olsa bu kadar saldirgan olabiliyorlarmis.her goren sasiriyor bziim kedi tuhaf cikti:)

Nerdeyse 6 aylik oldu disi tekir ama bir tuhaf disarda gezdirmeye goturduk birkac kere odu patladi diger kedilere hic birsey yapamadi ama bize nasil saldiriyor anlatinca tuhaf geliyor belki ama gorenler duyanlar sasiriyor.bizde ilk defa boyle kedi gorduk cocuklugum kedilerle gecti daha hic boyle bir kedi gormedim.

keremcavuss
keremcavuss

2610

dişleri kaşındığı içinde olabilir. yaş mama kullanıyorsanız kuru mamaya geçmenizi öneririm
fakat bunu huy olarak yapıyorsa bir fikirim yok.

eltarcin
eltarcin

116201

Bizimki küçükten alıştı maalesef kurtulamıyoruz :(
Zaten oyun için ısırıyor ama maşallah artık ağa kadar olduğu için ısırınca da ısırıyor hani.Hayır komutunu öğretmeniz lazım.Biraz (yalan söyledim :D Baya ) zor olsada öğretince meyvesini alıyorsunuz.Perde konusuna gelirsek kedi uzaklaştırıcı spreyler var.Hiç kullanmadım.Zararlı mı yararlı mı bilmiyorum ama kullanıcı yorumları iyi ama dediğim gibi yan etkileri var mı bilmiyorum.Bilen birinden yardım isteyin derim.

nyancat
nyancat

9149

Uzaklaştırıcı spreyi perdeye sıkarsanız leke oluşturabilir bizzat deneyimledim kedim abajurumu ısırıyor 3 defa falan yer düşürdü bende spreyi sıkıyorum biraz etkili oluyor ama sonuç olarak kumaşta iz kalıyor birde perdede çok etkili olmayabilir sıkmak yerine kediniz perdeye gittiğinde sprey şişesini burnuna yaklaştırın uzaklaşır ama vazgeçmez elimi ısırdığı zamanlarda da elime sıkıyordum ısırmıyordu fakat bu sefer kedim bana hiç yaklaşmıyordu sonuç olarak elinizi ısırması konusunda alışmalısınız yani eğer bizimki gibi zarar için değil oyun için yapıyorsa tüm çene gücünü kullanmıyorsa alışabilirsiniz bu duruma diye düşünüyorjm

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 961 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR