Belediyeler Ve Sokak Hayvanları İçin Mama Desteği Hakkında

dibih32
dibih32

235 Puan

Arkadaşlar bu Belediyelerin tonlarca parası var, fakat sokak hayvanlarını düşünmüyorlar! Yani şahsen ben sokakta onlarca kedi bakıyorum. Kaç kere Belediyeye söyledim, mama yardımı ya da desteği yapmadılar. Bölgene ara ara bırakırız biz mama diyorlar. Bu suç değil mi? Yani mesele sadece kedi değil, köpeklerde bir can. Sorumlu olanlar ise Belediyeler.


Ben şikayet etmeyi düşünüyorum Belediyemizi. Sonuçta sorumlular ve hiç mama bırakırken görmedim yani. Mama bırakmayı zaten yapacaklar paşa paşa da, bana ve benim gibi sokak hayvanlarını besleyenlere de mama yardımı ya da desteği yapmak zorundalar!


Haklı değil miyim?

7 CEVAP

Muezzabalim
Muezzabalim

115007

O kadar haklısınız ki . Bu işe belediye destek verse zaten aç hayvan kalmaz . Biz de sokaktaki kedi ve köpeklerin beslemesine destek oluyoruz . Tabi sürekli site sakinleri ve çevredekiler bize tepki gösteriyor ,kedi mamasina fare geliyor diye . En azından belediye de besleme yapsa düzenli olarak kimse ses çıkaramaz .

selinay41
selinay41

16585

çok haklısınız hep biz besleme noktalarına mama döküyoruz diyorlar bi biz göremiyoruz o mamaları

dibih32
dibih32

235

Ya ben bizim burada besleme bölgesi var mı onu bile bilmiyorum. Yani kediciyim. Ama köpeklerde aç kalmasın tabi. Ama çok hafife alıyorlar. O kadar maddi durumları var, tonla vergi alıyorlar bizden. 2 km yol yapma, 200 can doyur. Ya da yandaşını kayırma, binlerce can doyur!

martuyl
martuyl

12408

belediyelere ne kadar butçe ayırıyorlar hiç şeffaf degil, yazmıyorlar açık açık. ya ben mamayı geçtim, ben şahsen mama vermeyi kabul ediyorum kendi butçemin el verdigi kadarıyla onlar veterinerlik hizmeti versinler de dogru duzgun...


yaralanan hayvanları yakalayıp ameliyat edip bakımını yapsalar, kısırlaştırsalar, temel aşılarını yapsalar.. onlarla bile biz ugraşıyoruz! en iyi ihtimalle kendimiz yakalayıp "ayaklarına" göturuyoruz! ben mama veririm, onlar hasta hayvanları tedavi etsinler yeter.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Her birey bizler kadar duyarlı olsa, imza toplayarak, sonuç alana kadar kapılarında nöbet tutulur.
Yine de denemekte fayda var. Belediyenizin Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı ile görüşüp ne kadar etkili, yetkili ve destek vermede niyetli olduğu tesbit edilmeli. Birlikte yol katedilemeyecekse change.org'da imza kampanyası başlatılabilir.
Herşeyden önce kedi köpek üretimi ve özellikle köpek üretim çiftlikleri japatılmalı/yasaklanmalı.

aslihan_e
aslihan_e

128423

En son bir seminer vardı, artık sadece ona katılıp sertifika alanlara belediyeler mama yardımı yapacak falan diyordu. Araştırmadım ben.

Superisi814
Superisi814

125092

Belediyeden belediyeye değişiyor.Bazi belediyelerin rehabilastyon merkezleri acınası halde, bazıları azı çok ederek çalışıyor..
Bazılarında çok iyi tedaviler yapılıyor..Çok değişken bir süreç.
Keşke belediyelerin hepsi bu hayvanlar için daha iyi ortam ve koşul sağlasa.
Bazı belediyeler kendileri zehirleme yapıyor.
Siz gibi can severler kendi kosullari ile bakıyor canlara.
Benim önceliğim mama yardımı şikayeti değil,daha acil durumlar olurdu .
Zaten hayvanlarin katledilmesini isteyen insanlar yeterince şikayet ediyorlar çoğu belediyeyi,eğer biz hayvan severler de şikayete başlarsak, sonu ne olur tahmin edemiyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 234 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR