Kedimin Arka Ayakları Tutmamaya Başladı.

AsMhA
AsMhA

178 Puan

Yaklaşık 3 - 4 haftadır kedim rahatsız. İlk olarak çok hareketsiz durmaya sonra yavaştan sıçrama yetisinde azalmalar başladı. Az yiyip içmeye başladı. Sonrasında veterinere götürüp kan degerlerinin biraz düşük olduğunu öğrendik ve ağrı kesici antibiyotik iğne tedavisi oldu. Tedavi devamı için antibiyotik şurup aldık ama kediye iciremedik. 1 hafta sonra iyice iştahsız halsiz bir şekilde başka veterinere götürdük. Genel bır tedavi başlattı 3 günde bir ağrı kesici her gün antibiyotik vitamin iğnesi 1er tane de karaciğer ve böbrek düzenleyici hap verdi 5 gün boyunca her gün bu tedaviyi uyguladık. İştahı tam duzelmemis olsa da makul denilebilecek duruma geldi fakat tedavisinin 3. Gününden itibaren ilk önce sağ arka ayağı tutmamaya sürüklemeye başladı . Son gün iğnesini sol ayaktan vurmasını istedim o da sol ayağa vurdu fakat kediyi eve getirdim iki ayağı da tutmamaya arka ayaklarını sürüklemeye başladı. Ateşi vb. Normal düzeyde fakat ayakları tutmuyor diye bugün veterinere götürdüm. Fip testi negatif, kan değerleri düşük biyo kimya testi güzel çıktı ama ayaklarının sürüklenme sebebi sinirsel olabilir o yüzden mr olan bı yerde kontrol ettirmeniz gerekir diyerek kan destekleyici 2 şurup verdi. Şimdi benzer durum tecrübe eden arkadaslar varsa arka ayaklarının tutmama sebebine dair yorum yapabilecek durumda olanlar tedavisinin mümkün olup olmadığına dair bilgi verirlerse mutlu olurum. Daha 1 ay önce falan 1 metreden fazla çok rahat zıplayıp oyun oynuyordu. Bu arada kedi 7 yaşında kısır ve erkek. Teknik bilgiye sahip arkadaşlar olursa test sonuçlarını da paylasabilirim.


Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

8 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

Ben sokakta bu şekilde arka ayakları tutmayan bir kedi bulmuştum fakat o tuvaletini de yapamıyordu sinirlerindeki durumdan ötürü. Daha yeni kısırlaştırılmıştı, muhtemelen kısırlaştırmadaki bir hatadan ötürü öyle oldu. Günlerce veterinerimde kaldı, onlar tuvaletini yaptırıyordu falan ama sonra MR çok pahalı olduğu için belediyeye götürdük, mesanesi patlamış diye atar topar ameliyata alıp öldürdüler. Açıkçası mesanesinin patlamış olduğuna inanmıyorum çünkü veterinerlerimiz düzenli olarak tuvaletini yaptırıyordu, belediyeye götürdüğüm için çok pişmanım ve onu ben öldürmüşüm gibi hissediyorum, aradan uzun süre geçmesine rağmen sıklıkla aklıma geliyor ve üzülüyorum :( Umarım sizin kedinizin durumu tuvaletini yapamayacak kadar kötüleşmez, çok geçmiş olsun. İmkanınız varsa bir an önce MR çektirmeniz en iyisi olacaktır.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Geçmiş olsun.
Okurken Dip zannettim ama testi negatif demişsiniz.
Sinirsel bir şey de olabilir tarifinize göre..
Anlaşılan gittikçe ağırlaşıyor hâli, bence elinizdeki sonuçlari ekleyin.Teknik okuyabilen arkadaşlar bazen oluyor .Daha önemlisi lütfen çok iyi bir veteriner arastirin.
Umarım kolaylıkla çözümlensin.

AsMhA
AsMhA

178

Forumda üyeliği yeni açtığım için sisteme pek aşina değilim. Bir konuda peş peşe yorumlar yazilabiliyor sanırım yanıta yanıt şeklinde gruplama yapılamıyor ya da mobilde ben göremedim. amillaaa yaşadığınız olumsuz tecrübe için üzüldüm. Şimdilik tuvalet sorunu yok gibi ama daha yeni ilerledikçe o konu da düşündürüyor beni. Mr konusu da her yerde olmuyor merkezi bir hastaneye götürmek gerekiyor ama tabi çözüm bu ise zaruret neticede götürmeye çalışacağım.
Superisi814 öncelikle ilgin için teşekkür ederim. Sinirsel olduğunu düşünüyorum veteriner de o şekilde düşünmüştü. Biraz önce kontrol ettiğimizde yatarken ayağına dokununca güçlü bir şekilde refleks ile cekebiliyor ayağıni (ağrıdan değil fizik muayenede temasa dayalı bı hassasiyeti yoktu bugün ) bu da en azından felç gibi bı olasılığı zihnimden uzaklaştırıyor. Fakat ayağa kalktığında üzerine nasip yürümek istediğinde yalpaliyor ve devriliyor sonra da sürüklüyor ayaklarını. Sonuçları yoruma ek olarak post ederken upload edebileceğim bir seçenek bulamadım. Harici bir platforma yükleyip buradan link vererek mi doküman yükleniyor bilen varsa yönlendirebilir mi? Teknik okuma yapabilecek arkadaşlara wp üzerinden analizleri kullanılan ilaçları yürüme videolarını vb. Gönderebilirim.


Tekrar teşekkürler..

Neden o şekilde yürüdüğü hakkında pek bir bilgim yok. 5 yaşındaki kedim için doktorumuz fipten korkmayın bir şey olmaz 2 yaş ve altı için riskli demişti. Ne kadar doğru bilemem tabi. Ama eğer İstanbul'da iseniz ataköy de Zafer Okumuş hocanın mr görüntüleme merkezi var. Biz çok memnun kaldık. Her sene mr çektirmek zorundayız. Önümüzdeki sene de oraya gidip çektirecegiz.

AsMhA
AsMhA

178

Kediannesi12 yönlendirme için teşekkür ederim. İstanbul'da olmasakta neticede bir dekilde gitmemiz gerekecek. O bağlamda iletişim bilgilerini gönderebilir misiniz araştırıp istişarelerde bulunmak gerek

Tabii.
Adres: içerenköy mahallesi, mezarlık sokak, no:2/2
Ataköy/İstanbul
Tel:0216 606 2876
Vrm Görüntüleme Merkezi

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Hiç vakit kaybetmeden ilkönce röntgen çektirin
Arka bacakları çıkık değilse hemen tomografi çektirin.
Barınaktan sahiplendiğim yavru kedimin arka bacakları çıkıktı, ancak tomografide ayrıca hidrosefali (beyinde sıvı birikimi) görüldü.
Umarım evladınızda tedavisi mümkün başka birşeydir

Aynı sorunları yaşıyorum sonuç ne oldu acaba bilgi verebilir misiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 316 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81002 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR