Yavru Kedim Sakinleşmiyor

mommymercury
mommymercury

108316 Puan

Müezza 4-5 ay civarında dişi bir yavru, evimize geleli henüz 1 hafta oluyor. Enerji patlamalarını gün içinde asla durduramıyoruz. Gün içinde ya uyuyor ya da saldırıyor, ortası yok. Oyun konusunda herhangi bir problemimiz yok, 3 kişiyiz ve hepimiz bireysel olarak en az yarım saat mutlaka ilginleniyoruz. Yine de asla durmuyor, yavru kedilerde elbette aşırı hareketlilik olur fakat bu saldırma ve tırmalama boyutu korkutucu bir hal aldı. 1 hafta içinde kollarımızda, bacaklarımızda, yüzümüzde çizilmedik yer kalmadı. Gece uyurken yüzümüze, ayağımıza saldırıyor. Asla bir hırpalama veyahut zarar verme durumu yok, sesimizi bile yükseltmiyoruz ki korkup bizden kaçmasın. Buna rağmen gece yüzümüze saldıracak korkusuyla kapımızı kilitlemeden uyuyamıyoruz. Bu konuda ne yapılabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

2 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Merhabalar,
Kedili hayata hoş geldiniz.
Kedinizi oynatmak onun enerjisini atmaya vesiledir. Ancak o bir bebek ve enerjisi sürekli kendini yeniler vaziyette.
Kardeşleri olsaydı da onlarla bu şekilde oynayacaktı, oynarken bir anda birbirlerinin canını yakarlar, bu esnada sınırını öğreniyorlar .Ya da bir anda oyun kavgaya dönüşür.
Kediniz oynarken sizin ne derecede canınızın yandigini ayırd edemiyor.Ustelik kediler bazen insanı av yerine koyar.
Oyun oynarken ellerinizi çok kullanırken o elinizi yakalamaya çalışır, eliniz kolunuz ava dönüşür onun için.
Siz kısa sürede oluşan çiziklerden dert yanıyorsunuz, ben çoklu kedi bakıyorum, ciziklere alışkınım..
Kedinize çıkmaması gereken masaya çıktığında, sizi hirpaladiginda netlikle ssstt diyin, ya da hayır.Bunun için yüksek ses şart değil, net ve istikrarlı olun .
Sizin için bitmiş oyun onun için devam edebilir.Bu nedenle ısırmaya çalışırken odağını bir topa ha da bir oyuncağa yönlendirin.
Gece saldırmasi sizi uyandirmak için, oyun oynamak istiyor.
Zamanla sizin uyku düzenine alisicaktir.Kediler avcı olduklarindan gece uyanması çok doğal.Uyandiginizda mama ile kandırmayi denemeyin, sonra alışkanlık edinir ve ileriki yaşlarında da yapar.
Bu süreç geçici, bunu hatırlayın.

mommymercury
mommymercury

108316

Daha önce bir kedimi kaybettim, kediyle yaşamanın nasıl olduğunu elbette biliyorum :) Bahsettiğim durum normal üstü bir hareketlilik.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 193 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR