9 Aylık Kedi Kısırlaştırma

Zeytinlicorek
Zeytinlicorek

4134 Puan

Merhaba, benim kedim şu an 8 aylık ve 2. kez kızgınlığa girdi, 15 tatilde yani kedim 9 aylıkken kısırlaştırmayı düşünüyorum. Ama çok korkuyorum. Operasyonu kaldıramamasından, kısırlaştırma sonrası olması muhtemel değişikliklerden vs. Operasyon çok zor bir süreç mi ve kısırlaştırma sonrası dişi kedilerde büyük bir değişim oluyor mu?

3 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

"Kısırlaştırma operasyonları da gözünüzü korkutmasın işinin ehli bir veterinere gittiğinizde son derece sıradan bir uygulamadır. Erkek kedilerin dişilere göre kısırlaştırılması çok daha basit bir işlemdir bir operasyondur diyebiliriz. Çok da kısa zamanda iyileşirler. Dişi kediler ise yumurtalıklarının alındığı bir ameliyat geçirirler. Ancak bunu da gözünüzde büyütmeyin 1 haftaya iyileşmiş 15 güne eski uyumlu ve tatlı hallerine dönmüş olacaklardır.
İlk kedinizi kısırlaştırma kararı vermek, o deneyimi yaşamak elbette ürkütücü gelecektir endişe kumkumasına dönebilirsiniz ben de elbette bu durumları yaşamıştım. Ancak bir şekilde atlatılıyor her gün yüzlerce kedi bu işlemden geçiyor ve iyileşiyor. Sokak kedilerini bile kısırlaştırıp 1-2 hafta içinde sokağa geri salıyoruz evde prensesler gibi baktığınız kıymetlinize hiç bir şey olmayacak emin olun.Onun sağlığı, psikolojisi için iyi bir şeyler yaptığınızı ve ömrünü uzattığınızı bilerek emin bir şekilde veterinerin yolunu tutabilirsiniz" "Kısırlaştırılan kediler küser, depresyona girer. Buna da kocaman bir hayır demek istiyorum. Bu tip durumların hep kedinin sahiplerinden yani insandan kaynaklanan travmalar olduğunu düşünüyorum. Kedinizle kısırlaştırma operasyonunun ardından yeterince ilgilenir ona tıpkı hastalanan sevdiğiniz bir insan gibi yoğun bir ilgi ve sevgi ile yaklaşır bakım yapar ve biraz da aman da canım benim ameliyat mı olmuş kıyamam ben ona mantığı ile şımartırsanız kısa sürede kendini toparlar ve sevecen bir kedicik olup çıkar. Benim yine 3 kedim de de durum aynen böyle oldu. Ayrıca çevremde tahmin edersiniz ki kedisi olan pek çok yakınım ve arkadaşım var büyük bir bölümünün de kedileri kısırlaştırılmış ve henüz hiç kısırlaştırma işlemi nedeniyle kedim küstü depresyona girdi diyeni duymadım."( kedili bir hayat bloğundan alıntıdır.)
Benim eklemek istediğim kısım ise ameliyat öncesi kapsamlı bir kan testi yaptırmanız. Nedeni ise ameliyatı riskli hala getirebilecek bir sorun olup olmadığını kontrol ederek daha rahat ve güvenli bir şekilde ameliyata girmesi. Evet kan testi ücreti de eklenince ücret artıyor ama bu kedinizin canından daha önemli değil. Umarım kolay ve iyi bir süreç olur sizin için

Zeytinlicorek
Zeytinlicorek

4134

Çok teşekkür ederim

Zeytinlicorek
Zeytinlicorek

4134

Bir de İzmit'te yaşıyorum, sizce nerede kısırlaştırmalıyım? Burada kısırlaştıranlar varsa yazabilirler mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 923 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR