Pisy Cat Kedi Kumu İncelemesi

Bu forumda önerildiğini görüp bu ay bu kumu söyledim.


Daha öncesinde Vancat aktif karbonlu ve Formix bentonit kullanmıştım. Vancat aktif karbonlu tozlu olması dışında çok iyi kumdu. Koku yapmıyordu, eve kum tanecikleri taşınmıyordu. Az koysam bile topaklanıyordu. Zemine yapışsa bile parçalanmadan alınabiliyordu. Sonra bayrama denk geldiği ve kum değişmem gerektiği için marketten Formix'i aldım. Koku sorunu çok kötüydü, bir ay dolmadan değiştim kumu. 20 gün falan kullanabildim 10 litreyi. Ama o bile topaklandığında sert formunu koruyordu.


Ama Pisy Cat...


Bir daha asla alacağım bir kum değil. Bir kere, Vancat aktif karbonlu kadar tozlu ve asla sert topaklanmıyor. Parça parça ve ıslak ıslak kalıyor kumda, almaya çalışırken çamurlaşıyor. Evin her yerine yayıldı daha 4. gününde, ki kedi kumu paspasım da var elekli. Kedimin patisindeki tüyleri de düzenli kısaltıyorum hayvanın ayağına kum tanecikleri yapışmasın diye.


Ha koku nasıl derseniz pek yok çünkü o parçalanmalara rağmen yeni aldığım dar ağızlı kürekle kalan parçaları alıyorum ama o sırada tüm ciğerlerim bu sıcakta alt üst oluyor. O yüzden, o da bir zahmet olmasın. Bir iki hafta geçsin, asıl o zaman anlaşılacak koku durumu.


Zaten internette zar zor bulunuyor, ne diye gittim 10 litresi 100 TL 'ye bunu aldım, bir de üstüne 20 TL de kargo ücreti verdim bilmem. T r e n d y o l' da 2x 10 lt Vancat Aktif karbonlu 140 TL'den başlıyor kargo ücretsiz.


Bir sonraki kum alışımda bir de Biokat ve Reflex'e şans vereceğim, onlar da olmaz ise, Vancat aktif karbonluya devam.


Pisy Cat'i hiç beğenmedim, önermiyorum. Toz, topaklanmama, eve dağılma, her şey var.

9 CEVAP

gece18
gece18

13005

Vancat benimde su aralar aklımda. Herkes öneriyor. Pisy cat e gelecek olursak, benim kedim inşaat işçisi gibi kazdığı için zemine yapışır genelde. O yüzden fazla koyarım kumu. Fazla koymama rağmen yine yapışıyordu pisy cat. Kullanıyordum ilk başlarda memnundum sonradan farkettim ki tozu ve topaklanması benim için evde kaldı. Bu yüzden önermem.

gece18
gece18

13005

Bastet kullandınız mı? Bastet ve feles şimdilik önerilenler arasında. Ben denemedim ama deneyeceğim. Rotasyona bunlarda eklenebilir.

theyusra
theyusra

16477

120 liraya zaten pahalıya almışsınız. pet - buradadan alıyorum ben. o kadar kum markası denemiş biri olarak söylüyorum toz konusunda vancat ile yarışamaz bile, vancat resmen toz püskürtüyor havaya ki uzun tüylü kedi sahibi olarak tozlu olsa anında değiştirirdim çünkü o zaman toz direkt tüylerine siniyor. topaklanma konusunda harika değil ama bahsettiğiniz kadar kötü de değil, feles ve lindocat varken pisy cat'in topaklanmasına laf edilemez. eve dağılmada ise şaka yapıyorsunuz sanırım çünkü pisy cat şu ana kadar kullandığım en az eve dağılan kum, reflex kullanırken salondan kum topluyorduk şimdi sadece paspasın üstüne azıcık sıçrıyor o kadar.
yani bu platformda kum markası savunacağım hiç aklıma gelmezdi ama öyle bir abartmışsınız ki yazma gereği duydum :D ha size gelen paket farklıdır bilemem ama bu kadar kötü asla değil, kötü olmuş olsa anında değiştirirdim ben çünkü kum konusunda çok hassasım ama üst üste aldığım bundan başka kum yoktur.

Palyaco
Palyaco

218519

Pisy cat aktif karbonlu cok uzun süredir kullandığım bir kum toz sıfır üründe ve topraklanma cok iyi pet.bu.rada cok uygun birde kuponla baya indirime geliyor

@theyusra, p e t b u r a d a da 90 TL zaten, ben 100 TL'ye aldım ama aldığım yer 20 TL daha kargo parası ödetti, kum aldığım için kargo ile anlaşmaları yoktu sanırım. Alışveriş yaptığım siteden başka alacaklarım da vardı, p e t z a, bu arada, o yüzden oradan aldım ve yayılması konusunda şaka falan yapmıyorum.


kedimin odası ayrı, kendi odasında yayılması sorun değil zaten ama bugün kum parçalarını bilgisayar masalarında, taa giriş kapısının oradaki halıda, hatta salonda bulduk. Küçük küçük her yere dağılıyor. Marketten aldığım random Formix kum bile bu kadar dağılmıyordu.


Kumun nasıl tozlu olduğunu anlamak için ise sadece elinize alın ve bakın, zaten hem yapışıyor hem de elde beyaz leke bırakıyor.


kedi aynı kedi sonuçta, hayvan bilgisayar masalarının üzerine çıkarmış kum parçacıklarını. o kadar memnun kalmadım ki, kürekle alırken parçalanmasına hiç değinmeyeceğim bile. topaklanma konusunda market kumu bile daha iyiydi. harika zaten değil ama normal de hiç değil.


@palyaco, hep böyle yazıyorsunuz ama bu kum tozlu ve topaklanması da çok iyi falan değil. bu yorumları görüp alıyor insanlar sonra da benim gibi memnun kalmıyor. lütfen ya daha açıklayıcı yorumlar yapın ya da böyle yorumlar yapmaya devam edin, benim gibi de insanlar gitsin alsın sonra pişman olsun.

@gece 18, evet Feles'i unutmuşum. Ona da bakmak aklımdaydı ama hiçbir kum denemeden direkt Vancat'e geri dönesim bile var.

Lucky0
Lucky0

1009

olivacat hiç denediniz mi ? uygun olsun diye vancat le karıştırıp kullanabilirsiniz.

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Bende şuan pisycat kum kullanıyorum, hep si bu ra da'dan 80 tl.ye almıştım. Tozutuyor aynen ondan memnun kalmadım, topaklanma vs sorun yok ama hiç dağılma yaşamadım 10 gün olacak. Kediden kediye değişiyor bence bu topaklanma ve koku durumu. Ben sandy.den kokusuz olan paketten çok memnunum yine ona döncem ama tabi ondan da memnun olmayanlar var. Kum konusu da muallakta bir konu bir türlü ortak paydada buluşulamıyor :)

Palyaco
Palyaco

218519

Herzaman kullandığım urun bir gram toz yok nasıl oluyor sizde anlamadım sadece siz almadınız alanlar memnun sadece siz şikayette bulundunuz pet.buradan alıyorum memnunum vancat lindocat bu kumla kityaslamam bile

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 184 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR