Kedimiz İkinci Kediye Alışamadı, Ne Yapmalıyım??

Yaklaşık 2 ay kadar önce 2.5 aylık bir dişi yavru kedi sahiplendik, kendisi cok sakin ve uyumlu bir kedi. Tüm aşıları ve kontrollerini yaptık. Su an 4.5 aylık olmak üzere. 5.5 yaşındaki dişi kedimiz hiçbir şekilde yavruya alışamadı, bağışıklığı düştü, alerji oldu, akne vb. bir sürü sağlık problemi yaşamaya başladı. Tam alışacaklar diye umutla beklerken aslında hiçbir yol katetmediklerini görüyorum. Veterinerimiz bu şartlar altında yetişkin kedimin sağlığı icin yavruyu sahiplendirmemizi önerdi. Ben sahiplendirmek istemediğim için bunu düşünmedim bile ama içten içe sanki bu her ikisi icin daha iyi olacak gibi de geliyor. Neyin doğru olduğunu bilemediğim cok zor bir durumdayım. Bu konuda tecrübe edinmiş arkadaşların deneyimlerini öğrenmek isterim. Teşekkürler.


11 CEVAP

Lucky0
Lucky0

1009

Mama vereceğiniz zaman önce ilk kedinize verin bütün sevgiyi ilgiyi ilk kedinize verin belki eskisine göre daha ilgisiz kalmış olabilir birde bu süreçte ayrı odalarda durmalarında fayda var 2 hafta deneyebilirsiniz ara ara eşyalarını ikisine de koklatın umarım alışırlar. Bu sürede ilk kedinize relax malt verebilir ve internetten kedileri rahatlatan müzikler açabilirsiniz bu durumu hızlı atlatmanızı sağlar.

İlk kedimizin ilgisini hiç eksik bırakmadık, yavrumuzu onun yanındayken sevmemeye özen gösteriyoruz. Eve gelince ilk kez sevme, ilk mamayı verme, hatta ilk kez seslenmeyi bile ilk kedimize yapıyoruz ki psikolojisi olumsuz etkilenmesin.
Bu süreçte bağışıklık sisteminin zarar görmemesi için takviye de kullanıyoruz. Ama sanırım ne yaparsak yapalım tam anlamıyla başarı sağlayamadık.
Relax malt hiç aklıma gelmemişti. Teşekkür ederim fikir için.
İki hafta birbirinden ayrı tutmak benim de aklımdan geçiyor ama acaba daha mi kötü yapmış olurum, kaydettiğimiz ilerlemeye zarar verir mi düşüncesiyle uygulamaya geçmemiştim. Sanırım bunu da denemem gerekecek. İki güzel kız kardeş olmaları en büyük hayalim.

Kediler ne kadar sosyal canlılar desek de bazı kediler gerçekten bir evin bir kedisi olacak türden oluyor. Biz de geçici yuva olduğumuz ama sonra kimse sahiplenmediği için aileye katılan bir kediye sahibiz. Diğer kedilerimden nefret ediyor resmen ve hepsini yaralıyor, hırpalıyor. Evimizin düzeni bozuldu. Sadece onunla ilglenelim istiyor. Dağdan gelip bağdakini kovuyor yani haspam:). Ne yaptıysak olmadı, alışamadı diğerlerine. Ben de sizin gibi çok ikilemdeyim ama güvendiğim biri olursa veririm gibi hissediyorum diğer kedilerimin sağlığı için.

Bizim yavrumuz çok sakin, yetişkin kedimiz de çok sakin bir kedi. Yaralama yok, geceleri aynı yatakta da uyuyabiliyoruz bazen. Yavru kedimiz yetişkin kedimize resmen hayran, hiç yanından ayrılmıyor. Büyük kızımız da bu durumdan hiç hoşlanmıyor. 2 ay olmasına rağmen gün içerisinde yanına yavru yaklaşınca çoğu zaman tıslıyor ya da aralarında bir mesafe bırakıp öyle yatıyorlar. Bazen birbirlerini yalıyorlar birkaç saniye ama çoğu zaman sonu büyük bir kavgayla bitiyor. Yetişkin kedimizin strese bağlı bağışıklığının düştüğünü tahmin ediyor veterinerler. O sebeple birtakım rahatsızlıklar ortaya çıkmaya başladı kendisinde.

aslihan_e
aslihan_e

132162

Eğer ki hemen sahiplendiremezseniz iki kediyi hep ayrı odalarda tutun, kapı altından bile koklaşmamaları gerek, sırayla salona vs. yer değişimi yapabilirsiniz ama asla karşılaşmamalılar. Yetişkin kedi yavruyu unutmalı. Benim birbirlerini boğup öldürmeye çalışan erkek kedilerim bu şekilde neredeyse bir yıla yakın ayrı kaldıktan sonra şuan sorunsuz geçiniyorlar. Zaten dişiler yavrulardan ayrı hazzetmez. Yavru büyüyünce daha iyi geçinebilir. Mesela yavrusunu sütten kestikten sonra nefret edip bana bile saldıran bahçede baktığım kedi tamamen bahçeyi terk etmişti. Yavrusu büyüyüp yetişkin dişi olunca hiç sorun çıkarmadığı gibi, kızının yavruları da olunca kendi yeni yavrularıyla birleştirip ortak emzirip büyüttüler. Bu örneği birkaç kedide gördüm. Tabi siz sahip bulursanız riske atmadan verebilirsiniz. Ayrı odalarda kedi tutup, sıkılmasınlar diye sürekli değiş tokuş yapmak zor bir süreç ve sonunda kesin bir sonuç da olmayabilir.

Lucky0
Lucky0

1009

Birde veterinerinize danışarak bağışıklılık güçlendirici tabletler verebilirsiniz ama sizin son dediğinizden çıkarımım ileride kısa bir zamanda alışacaklar gibi ...

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Uzun süre tek yaşadığı için sonradan alışamamış sanırım bende kedim 1,5 yaşındayken yavru kedi sahiplendim ilk hafta birbirlerine tısladılar kavga ettiler sürekli bende sürekli yanlarındaydım müdahale etmeye çalıştım İki gün yalnız bırakmak zorunda kaldım ben döndüğümde can ciğer kuzu sarması olmuşlardı Kesinlikle tek başlarına kalmak çok iyi geldi kıskanmadan vakit geçirebildiler ilk kez sanırım Sizin yine yavru kediniz sakinmiş bizim kavga çıkaran yavru kedi oluyordu ve üstüne birde ikiside erkek Bizimkiler alıştıysa bu kadar kısa sürede herkes alışır diye düşünüyorum Yüksek ihtimalle üstlerine fazla düşmüşsünüz biraz yalnız bırakmaya çalışın

fcylan
fcylan

10355

Biz de ne yaptıysak anlaştıramayanlardanız. Her yolu denedik, burada yazılanlar ve internetten okuduklarımız da dahil, anlaşamıyorlar. Dün acaba yeni geleni sahiplendirsem mi yazık diye düşündüm ama veremiyorum da o da çocuğum gibi oldu. Yeni gelen dişi kedi, eski erkek kedimin kokusuna bile sinirleniyor. Yan yana getiremiyoruz, bir kez denedik sadece (boxa koymadan) onda da dişi kedimiz her yere işedi korkudan. Yalnız bırakma gibi bir seçeneğimizde yok birbirlerine zarar verecek potansiyeldeler. Sabırla bekliyoruz biz de. Odaları değiştiriyoruz iki güne bir. Oyuncaklarını değiştiriyoruz, sıra sıra boxa koyup yan yana getirmeye çalışıyoruz alışsınlar diye. Bilmiyorum sonuç ne olacak

cemremio
cemremio

2595

Üç ay kadar evdeki yavru kediyi ayrı odada tuttum ben, bizim ki kapı arasından bile tıslıyordu yavruya, ikisini hiç bir araya getirmedim, sonrasında ara ara çıkardım önceleri biraz tepki verdi kızdı ama sonrasında kabullendi, tek problem gelen yavrunun oynarken biraz haşin davranması, onun dışında bir sorun yok

fcylan
fcylan

10355

Bu arada dün veterinere gittiğimizde sorunu anlattım, kızımızın çok korktuğunu ve travmalı olduğunu "kot bayoun" tablet önerdi. Bugün başlayacağız.

buketguven
buketguven

104307

Benim kızımda cok sakin bir kedi bir hafta önce ikinci kedimi sahiplendim. oda sizin dediğiniz gibi büyük kızıma hayran o ne yapıyosa taklit ediyor mama yediğinde bile yanına gidiyor oda yiyor falan :D benim kızımda bana cok düşkün kıskanmasın diye stres önleyici maltlar var vitaminler bağışıklık güçlendiriciler var onları vermiştim kızıma şuanda bir sıkıntı olmadı. ben cok düşmedim üstlerine hatta çalıştığım için evde uzun bir süre yalnızlar. her gün yeni bir huylarını farkediyorum. iki gün önce birbirlerinin üstlerine atlayarak boğuşmayı öğrenmişler bugünde sabah yavru kedim kızımı yalıyordu :) sizde stres önleyici malt ve bağışıklık güçlendirici kullanabilirsiniz kızınıza veterinerinize danışarak

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 577 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.164 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR