Yavru Kedimin Kuru Mama Sorunu

nidacan
nidacan

634 Puan

Yaklaşık 2-2 buçuk aylık olan kedim, kuru mama yemiyor. Bunun sebebi olarak da sanırım ona uygun bir mama değil. Bana bir mama markası önerir misiniz? Ayrıca mama dışında yiyebileceği ve yememesi gereken gıdalar nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.

14 CEVAP

Dumanlili
Dumanlili

907

Oncelikle kendinizin ağız içini kontrol edin ağzında yara vs varsa tedavi ettirince. Mama sert geldiği için yemiyor olabilir. Bunu kontrol ettikten sonra ise Kedilerin çok farklı huyları olabiliyor o yüzden bir mama markasındansa pet shopa gidip kedinize aldığınız mamanin içeriğini ve yemediğini söyleyin. Mesela tavuklu mama kullanıyorsanız kedinize bunu beğenmemiş olabilir. Farklı bir mama aldıktan sonra eğer yine yemezse yaş mamanın içine azar azar karıştırarak başlayıp çoğaltarak kuru maya geçiş yapabilirsiniz.

eltarcin
eltarcin

116201

En iyilerin içinde en ucuzu Profine.(En pahalıları;İnsinct,Orijen,Acana,N&D)Ondan aşağısı orta seviye oluyor zaten.Kitten kullanmaya dikkat edin.Ağız diş problemi olmadığı halde yemiyorsa yaş mamayla karıştıra karıştıra azaltarak kuru mamaya geçebilirsiniz.

nidacan
nidacan

634

Görmemişim kusura bakmayın teşekkür ederim :)

nidacan
nidacan

634

Çok teşekkür ederim :)

Dislerinde bir oroblem olabilir agiz icinde yara var mi kontrol edin agiz icini koklayin nasil kokuyor.hangi kuru mamayi kullaniyorsunuz?taneleri yildiz gibi mi kare mi yuvarlak mi yassi mi nasil?

Takviyeler var mesela tuy yumagi icin malt ve multivitaminler var.alabilirsiniz.taurin kullanabilirsiniz goz ve kalp sagligi icin.birde isterseniz arada yas mama verebilirsiniz.
Malt icin gimcat veya beaphar,multivitamin gimcat,taurin icin gimcat,yas mama olarak brit care,animonda,schesir kullanabilirsiniz.

6 AYLIK OLUNCA YIYO BENIMKI DE OYLE

inchi
inchi

227

kitten mama mı kullanıyorsunuz eğer adlut yani yetişkin mama kullanıyorsanız sert geliyor olabilir

nidacan
nidacan

634

Ona baktım adultmuş. Güvenilir bir yavru mama markası arıyorum.

nidacan
nidacan

634

Kediyi sahiplendiğim kişi proplan almamı söyledi. Royal canin iyi diyenler de var ama burada da kötü olduğunu gördüm. Acana nd proplan veya royal canin den hangisini önerirsiniz? Bir de bildiğiniz gibi kaliteli mamalar pahalı oluyor. Onun yanında verebileceğim ek gıdalardan söylerseniz sevinirim kedime bursumla bakıyorum çünkü :)

Yukarda yazdim ama okumadiniz galiba:)

Kediniz hareketliyse nd veya acana olabilir.hareketli degilse nd.

ciremcakir
ciremcakir

2670

Ben kedimi kuru mama harici ona evde mamalar yaparak besliyorum. Tavuk veya balık haslayıp icine biraz ekmek doğrayabilirsiniz gayet güzel yiyor. Etde verebilirsiniz aynı şekilde ama benim kedim etli mama verdiğimde yemek istemiyor. Kahvaltı olarakta haftada 2 kere olacak şekilde haşlama yumurta verebilirsiniz. Ben hafta 2 kerede peynir veriyorum.

nidacan
nidacan

634

Görmemişim kusura bakmayın teşekkür ederim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 859 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR