Kedim Ölüyor Mu?

mrssekola
mrssekola

2610 Puan

5 gün önce sokakta bulduğum 20-30 günlük kedim iki gün önce ishal oldu ve derisi pul pul dökülüyordu. Hemen vet desteği aldım. Bir iğne yaptı bir de şurup verdi. Ertesi gün şikayetlerimize bir de kusma eklendi. Vet antibiyotik başladı. Yanıma da devam etmem için verdi. Gece saatlerinde kusma ve ishal durumu arttığı için 24 saat açık bir vete gittik. 310 gr kediye zar zor damaryolu açtılar. Serum iyu geldi gayet canlıydı. Tedbir amaçlı üç gün duracaktı damaryolu. Eve geldiğimizde biraz yürüdü ve birden bayıldı. Hemen vete geri döndük. Saolsunlar kapıda bekliyorlardı hemen müdahale ettiler adrenalin vs. Vücut ısısı çok düşmüş. Kan değerleri de normalin çok çok altında şimdiye kadar nasıl yaşamış mucize bir kedi dedi hekimimiz. Şuan yoğun bakımda miniğim. Çok umudumuz yok ama var mıdır bu durumdan dönen? Ya da ateş ishal kusma sonrası ne olur bu küçük bebeklerde?

7 CEVAP

mrssekola
mrssekola

2610

Sizlere son durumu aktarmak isterim. Adin bebek yarın taburcu oluyor. Hekimlerimiz şokta. Bilinci kapalı ölmek üzereyken 300gr girdik yoğun bakıma. Bir haftada 420gr olmuş savaşçı kızım. Bir mucize gerçekleşti. Burada bana umudunu kesme diyen dostlar güzel moraliniz için teşekkür ederim. Haklıymışsınız 💜

gokhansultan
gokhansultan

13926

Ate,ş isha,l kusma viral bir hastalığın varlığını gösterir çoğunlukla. Kediniz de daha çok küçük maalesef. Belli ki yeteri kadar beslenememiş. Daha bilgili arkadaşlar mutlaka yazacaktır ama benim aklıma gençlik hastalığı geldi

mrssekola
mrssekola

2610

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Güncel durumu şöyle, Yaklaşık 18 saat bilinci kapalıydı. Dün tepki vermeye başlamış. Bu gün 2. Günümüz ve kemoterapi sonrası kullanılan bağışıklık güçlendirici bir tedaviye başladılar. Veterinerimiz tamamen mucize olduğunu söylüyor. Bu sabah yemeğini kendi yemiş ve suyunu kendi içmiş. Hatta oturmaya ve ufak ufak oyun oynamaya bile başlamış. Onu vete götürdüğünde gözlerini kırpmıyordu bilinci kapalı ve vücudu soğuktu. Tuzla'da köri vet kliniği bir mucize gerçekleştirdi. Hala hayati tehlikesi var. Dualarınızda kızımı eksik etmeyin..

Tarcin2021
Tarcin2021

2515

Bir ay öncesinde yaklaşık 4 aylık civarında bir kediyi aldık. Ancak bir aylık kedi gibiydi. Defalarca balkondan düşmüş. Ayakları kırılmış, gördüğümüzde bahçede bas bas bağırıyor ve sürünüyordu. Aldığımız gibi veterinere götürdük. Hiç beslenemediğinden aç ve susuz kalmış dedi veteriner. enjeksiyon yaptı. Bir kaç gün şırıngayla besledik. Yaşayacağından umudumuz yoktu açıkçası. Veteriner de öyle demişti. O bir kaç gün boyunca kedi en ufak ses ve hareketten korkuyor ve beş on dakikada bir bağırıp krize giriyordu. İki üç güne bir veterinere gittik. Enjeksiyon ve ağrı kesiciler yaptı. Fakat bünyesi kaldırmaz ve vücudu çok küçük olduğu için serum yapmadı. Kendini yavaş yavaş toparlamaya başladı ve krizleri geçirmiyordu artık. 2 hafta sonra falan da kırık bacağı ameliyat oldu şu an çok şükür iyi durumda. Sadece üç gün önce tekrar kriz geçirdi gün boyunca. Ya geçmişteki travmasından dolayı ya da parazitten kaynaklı şimdi daha iyiyiz. Sizinki daha da küçük ama yine de umudunuzu kaybetmeyin hiç ummadığınız anda hayata dönüyorlar.

Merhabalar. 2 haftalık (belki bir tık daha büyük) buldum yavru kedimi. Kriz geçiriyordu. Dolasmadığım veteriner kalmadı. İstanbul da avrupa-anadolu yakasindaki bir çok vete gittik. En fazla 2 hafta yaşar dediler. Krizleri için çok fazla aç kaldığından olabilir dediler. Yapmamız gereken tek şey besleyip dua etmekti. Ya yaşayacaktı ya da ölecekti. Daha çok küçük olduğu için hiçbir işlem de yapmiyorlardı. Kimse riskte almıyordu. İshal ve halsizdi. Kusma yoktu. Fakat yaşam belirtisi de yoktu. Daha gözleri bile maviden dönmemişti. Ama çok şükür yaşadı. Yiyecek ekmeği varmış bu dünya da. Biz de vesile olduk. Krizlerinin nedenini ise 1 yaşını doldurunca krizler tekrar edince öğrendik ki daha o kadar minicikken darbe almış. Ve beyninin sol lobu gelişmemiş, orası sıvı ile dolmuş. Kafasını sevdiğimiz zaman zaten bir aksilik olduğu belli oluyor. Kafatası biraz içe göçük. Ama su an iyi. Benim miniğim hayata tutundu. Umarım sizin miniğiniz de tutunur.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Güzel haberler duymak çok iyi oldu umarım bir an önce tamamen toparlanır

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Güzel haberleri duymak çok güzel. Çok geçmiş olsun. Umarım yavrunuz sağlıklı günlerine geri döner en kısa zamanda 🙏🏻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 425 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR