Mama Kabı Seçimi

KMBerk
KMBerk

852 Puan

İyi günler, 8 yaşından biraz büyük tekir bir kedim var. Doğduğundan beri şu standart paslanmaz çelik kaydırmaz altlı mama kaplarıyla mamasını veriyorum. Yerden yüksek olan mama kaplarından bir tane beğendim resmini atarım, yine paslanmaz çelik kaseli fakat aynı kabın organik çömlek olanını da gördüm, ilk defa çömlek mama kabı gördüm. Çömlek mama kapları nasıl sağlıklı mı? Nasıl seçim yapmalıyım?


Özellikleri şu şekilde yazılmış;
-Mamalıkların yerden yükseliği 10 cm dir. Rengi: Siyah-kahve Mdf Ahşap Kısım Ölçüleri: 17 x 33 x 26 cm Paslanmaz Çelik mama kasesi ölçüsü: 13.6 cm Ürün 1. sınıf mdf den üretilmiştir. Ürünün üzerinde mama ve su için 2 ayrı paslanmaz çelik kase bulunmaktadır. Mama standı üzerinde bulunan çelik kaseleri rahatlıkla takıp çıkarabilirsiniz. Temizliği çok kolay olup makinede dahi yıkanabilir.


-Mdf Ahşap Kısım Ölçüleri: 17 x 33 x 26 cm. Ahşap Mama Kabı öne doğru 10 derece eğimli olacak şekilde tasarlanmıştır. Sırlı, Organik Çömlek Kase ölçüleri: 13.6 cm. Derinlik 4.5 cm. Ürün 1. sınıf mdf den üretilmiştir. Ürünün üzerinde mama ve su için 2 ayrı sırlı çömlek kase bulunmaktadır. Mama standı üzerinde bulunan kaseleri rahatlıkla takıp çıkarabilirsiniz. Kaseler, Kapadokya bölgesinde özel olarak üretilmiştir. Evlerde, fırınlarda yemek, sütlaç vb yapmak için kullanılan kaselerin aynısıdır. Tamamen organiktir. Evcil hayvanlara zarar verecek hiç bir madde içermez.


18 CEVAP

selinay41
selinay41

16585

Bence çelik daha kullanışlı ben memnunum

M-Koksal
M-Koksal

509

Merhaba, ben seramik mama kabı kullanıyorum. Dola p'ta bir satıcıdan almıştım. Yerden yüksek ama ahşap şeyleri yok. Bar taburesi gibi bir yapısı var. Su için çelik kap kullanıyorum. Attığınız görseldeki çelik ve çömlek kaplar bildiğiniz çorba kâsesi, kedi için özel yapılmamış. Züccaciyede 5₺ olan ürünler mama kabı diye satılınca 20₺ oluveriyor. Ahşap kısımlar haricinde çorba kâsesine koyacaksanız marketten daha ucuza temin edebilirsiniz. Bence mama kabı tabanı oval olmalı ve kedinin kafası sığmalı, bıyıkları kenarlara değmemeli. Bıyıklarının değmesi onları çok rahatsız ediyor diye biliyorum. Yine sizin attığınız görseldeki çelik kaplı olan ürünün bir benzeri B İM'e gelmişti. Aldıktan sonra iade ettim. Kaseleri küçüktü ve kullanışsızdı. Bildiğiniz küçük çorba kâsesi koymuşlar. Muhtemelen sizin ürün de öyle.

M-Koksal
M-Koksal

509

Ayrıca çömleğin de çok güvenilir olduğunu düşünüyorum. Memleketim çömleği ile meşhur ve yüz yıllardır yemeklerde kullanılıyor. Yalnız yukarıda belirttiğim gibi bildiğiniz düz tabanlı, sütlaç kabı olarak kullanılan çömlek kabı mama kabı diye pazarlıyorlar. Kendileri kedi / köpek için özel üretmemişler. Toptan temin etmişler bu çok bariz.

cat_expert
cat_expert

12742

Gerçek paslanmaz çelik alıyorsanız paslanmaz çelik kullanabilirsiniz, t ile başlayan sitede 50-100 liraya satılan çelik kaplar gerçek çelik değil kaplama çok hızlı bakteri ürüyor bu kaplarda ve çenede akne yapıyor, gerçek paslanmaz çelik kaplar 250-300'den başlıyor. Bence en sağlıklısı porselen kaplar, evdeki geniş kaplarınızı bile kullanabilirsiniz masraf etmeye gerek yok.

Deniz1741
Deniz1741

10927

Selenay1, bu kullandığınız seramik kap, yerden yüksek olan bıyık dürtmeyen modeller mi? Bende almak istiyorum ama delik delik geliyor, boyası çıkıyor eğimli olduğu için su konulmuyor gibi yorumlar okumuştum. Kararsız kaldım ama sorun yoksa alacağım onlardan.

Lucky0
Lucky0

1009

çümlek suyu daha soğuk tutar ben ce çömlek alın derim çeliğin çok sahtesini üretiyorlar

Selenay1
Selenay1

11443

Bu tarz kaplardan yiyen kedilere çok şaşırıyorum beninkiler asla tavuk et harici bu tarz kaplarda yemiyorlar. Bıyıklardan dolayıymış hep mama bırakıyorlar kapta. O yüzden bem dolaptan seramik mama kabı aldım 60 65 tl gibi bir fiyatı vardı çok da memnunum hem rahat yiyebiliyorlar bıyıkları sıkıntı çıkarmıyor hem de kolay temizlenebiliyor. Boya ile ilgili de sıkıntı çekmedim. Satıcının adı stilinbu mama kabı arayanlar bakabilir

Selenay1
Selenay1

11443

Evet biraz eğimli baya geniş bir kap benim aldığıma su konuluyor söylediğim satıcının bir eğimsiz bir de eğimli kapları var ikisi de yüksek benimki eğimli olan ve ters çevirince baya bir su alıyor. Su şelalesi olduğu için ben bu kaplarda su vermiyorum o yüzden bir şey diyemem ama baya su alıyor. Delik ya da soyulma gibi bir olay da yaşamadım. Dolap a seramik mama kabı yazınca başlarda çıkıyor

Selenay1
Selenay1

11443

Hatta şimdi tekrar baktım ters çevirince de yine kap olarak düzgün duruyor ve baya geniş çok rahat su içebilirler zaten satıcı ya bakınca anlarsınız hangisinden bahsettiğimi

KMBerk
KMBerk

852

İnternette biraz araştırdım, en güvenilir çelik ve seramik yazmışlar fakat çelik de paslanmaz olmasına, seramikte ise kalitesizse boya vermemesine dikkat edin denmiş. Bende baştan beri çelik kullandığım için çelik olanı sipariş verdim. Umarım o da beğenir.

KMBerk
KMBerk

852

@Lucky0 Soğuk tutma olayı aklıma gelmemişti, haklısınız.


@M-Koksal Dediğiniz gibi ürünler aynı olsa bile bir sıfat eklenince fiyatlar hemen uçuyor. Farklı farklı siteleri geziyorum ürünler aynı olsa bile fiyatları çok oynuyor. Çömlek dediğiniz gibi düz tabanlı standart sütlaç çömleği fakat bunu yazarken şu geldi aklıma çömleğin kenar kısımları biraz pütürlü ve zamanla aşınıyor acaba ileride kir sorunu yapar mı? Kedinin çenesi sürekli oraya temas edeceği için problem olabilir.


Çeliğin paslanma ihtimali var mı diye sormuş birisi ve şöyle cevap verilmiş ama işte insan düşünüyor.
"Abant çelik ile çalışmaktayız. Uluslararası 304 paslanmaz çelik sertifikasına sahiptir. İnsan/hayvan sağlığına zararlı madde içermemektedir. Sağlık sertifikaları da mevcuttur. Bahsedilen kararmalar tasların kenarlarındaki baskı-kalıp kalıntılarıdır. Bu kalıntılar nemli bezle sertçe silindiğinde kalkmaktadır"

KMBerk
KMBerk

852

Bıyık meselesini hiç düşünmemiştim korktum bir an ya küçükse diye fakat baktım benim kullandığım mama kabının çağı 12cm'miş, bu kapta 13,6cm diyor.


Şuan kullandığım kapta bile mamalar taşıyor, su için ayrı bir cam kap kullanıyorum. Bu eğimli porselene biraz baktım bazıları daha eğimli gibi birde 150ml su alır denmiş 150 çok az küçücük muhabbet kuşlarının bile ufak sulukları 100ml alıyor.


********* da şu tarz çömlekler var ilginizi çekerse bir bakın alanlar memnun kalmış fiyatları 75 lira civarı. Bende beğenmiştim fakat tek kedi için büyük gelir diye almadım.
Çömlek mama kabı resmi

KMBerk
KMBerk

852

Bu arada şuan kullandığım mama kabı şu, 5 sene önce 3ünü hbden 9 liraya almışım ya şimdi 1i 40 liralara satılıyor...
Çelik mama kabı


Bu arada yukarıda sansürlenmiş yoldan bahsediyorum çömlek boyu da çapı 20cm yükseklik 9cm diyor bana büyük geldi ama birden fazla kedisi olanlar için ideal olabilir

Deniz1741
Deniz1741

10927

Tamamdır teşekkür ederim selenay1 🌸

M-Koksal
M-Koksal

509

@Deniz1741 Seramik kapları aynı satıcı hem D olap'ta hem de T ren dyol'da satıyor. D olap'ta sattıklarının küçük kusurları oluyor.


@KMBerk çömleğin de seramik kapların da mama / su konulan iç kısmında pütür, çatlak vs. olmamalı. Pürüzsüz olmalı. Dış kısmına gıda temas etmeyeceği için dışının önemli olmadığını düşünüyorum.


Seramiğe gelince bahsettiğimiz ürün (en azından bendekiler) su için uygun değil. Ben mama koyuyorum. Su için çelik kap (geniş bir çorba kasesi) kullanıyorum. İyi bir su sebili parası çıkana kadar böyle devam edeceğim. Belki çelik su kabını sağlam bir cam kapla değiştiririm. Çünkü en sağlıklısı cam aslında ama tehlikeli işte. Düşünce, çarpınca kırılmayacak bir cam en iyisi olabilir.


Bu arada gıda sağlığı konusunda insan için üretilen ürünlerin denetleniyor olma ihtimali daha yüksekken, hayvan için üretilen ürünlerin denetimden uzak olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle insanlar için üretilmiş bir kap kedilerimiz için daha sağlıklı bile olabilir. (Tabi sonuç olarak burası Türkiye, her şey olabiliyor).

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1008 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR