Yeni Sahiplendiğim Yavru Kedim Kaçıyor

Busra_12
Busra_12

2103 Puan

Arkadaşlar yeni sahiplendiğim kedimi eve getirdim kafesinden çıkardım ama çok korkmuş ve yatağın altına girdi çıkmıyor ne yapmam gerek

8 CEVAP

Roza23
Roza23

19328

bu cok normal. kediler de insanlar gibi. biri sizi alip farkli bi yere goturse korkmaz misiniz? biraz saklanacak kacacak ama sonunda etrafi koklamaya tanimaya baslayacaktir. o istemedikce fazla yaklasmayin. sizin tehdit olmadığınızı anlamali. yavas yavas alisacaktir sadece zaman gerekiyo :)

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

Yorum yapan herkes doğru diyor. İlk zamanlar girebilecekleri her şeyin altına üstüne girmeye çalışırlar sevdirmez kendisini ısrar etme o yüzden uzaklaşabilir daha yakınlaşmadan. He bide etrafta kedinin idrarını kakasını görürsen korkma sana tepki için yapar onu beni nereye getirdin nerdeyim ben sen kimsin gibi soruların sembolüdür. Zaman lazım görürsün kısa sürede adapte olur eve ve sana

elifdogann
elifdogann

607

ilk zamanlarda size alışması zaman alabilir böyle köşelere yada yatak altlarına vs saklanması normaldir ama merak etmeyin bir süre sonra çıkıp etrafı tanımaya başlayacaktır üzerine düşmeyin kendi kendine çıkmasını bekleyin sonra dolanmaya başlar zaten , mamasını verin mamasını yerken onu sevip okşayın güvenini kazanmaya çalışın elbet size alışacaktır :)

ilkmssmz
ilkmssmz

2418

Bizimki de ilk 2 gün koltukların altından çıkmamıştı çıkıp sevmeye başladığımızda ya da bir ses duyduğunda hemen saklanıyordu sonra alıştı alışır merak etmeyin evi keşfetmesine koklamasına izin verin zamanla benimseyecektir :)

emreovec
emreovec

12921

Rahat bırakın sonra çıkıyor. Bende ilk aldığımda kanepe altlarında uyuyor ve oradan çıkmıyordu. Şimdi de peşimden ayrılmıyor. Tuvalete bile benimle gelecek. Kapıda bekliyor mav da mav. Şu anda hadi kanepe altına gir diye yalvarıyorum :)

Yavru demissiniz.cok normal bu durumlar.alisma suresi 5gun ile 2 hafta arasinda degisebilir yavru oldugundan dolayi.ona zarar vermeyeceginizi anlamasi icin birkac ayri yere peynir veya haslanmis tavuk(kesinlikle kemigi olmasin ve didin minik parcali olsun ki rahat yiyebilsin) koyun.sonra yanindan ayrilin bakin o kokuya nasil geliyor bir sure yapin ki alissin evde gezmeye.

Merloli
Merloli

113418

benimde alışma süreci bayağı uzun sürmüştü normal yani daha alışma sürecinde sonuç olarak.

YasaYasa
YasaYasa

8946

Sizcede normal değil mi ? :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 718 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR