İshal

Ozgekakis
Ozgekakis

573 Puan

İshal problemi yüzünden Scottish yavrum 5 gün veterinerde kaldı. İyileşti diye aldım eve geldiğinde iyiydi ama şuan ishali devam ediyor ve daha 3 aylık bile değil. Çok az kuru mama yiyor bazen de veterinerin verdiği sığır etli mamadan.Ne yapmam gerekiyor? Küçücük vücudu bunu atlatabilir mi ? Çok korkuyorum.

8 CEVAP

Denildigi gibi reflor ishali keser.eger bu ilaci almazsaniz birde flagly var bu da ishali kesiyor.fakat mutlaka bu ilacalri veterinerinize sorun cunku kediniz zaten bir tedavi almis vucuduna agir gelebilir.bunun disinda ishali kesmek icin haslanmis pirinc,haslanmis patates,yogurt,kefir bir yontemdir.onemli olan ishalin gecmesi degil ishal yapan bir hastalik varsa bunun teshisidir.yani durduk yere ishal olmaz tedavi olduktan sonra ishal olmasi bir hastaliginda habercisi olabilir.bagirsaklarini dinleyin cok mu hareketli?

btolkien
btolkien

257

Benim kedimin de sorunu aynı. Bol bol su içmesini sağlamalısınız, gerekirse şırıngayla kendiniz içirin. Yaş mamayı kesmenizi öneririm, ishal yapabiliyorlar. Her kediye yaramıyor. Kuru mamanın markası ne?

Ozgekakis
Ozgekakis

573

Kuru mama advance marka. Yaş mamayı kuru mamayı uzun süre tüketmeyince veriyorum. Su içiyor aslında ama içtikten sonra çiş yapmaya başlıyor ve dünden beri kontrolsüzleşti tuvaleti. Yine veterinere götürücem ama kedi bu durumdan çok yoruldu. Korkuyorum.

aysebayrak
aysebayrak

1119

Kedim bi kaç defa ishal oldu veteriner tavsiyesiyle 'Reflor ' isimli toz şaselerden yarısını bir şırınga alacak şekilde su ile karıştırıp kedime içirdim ve anında ishali kesildi. İsterseniz siz de veterinerinize danışarak bu yolu deneyebilirsiniz ben çok etkisini gördüm.

aysebayrak
aysebayrak

1119

Ayrıca kedim sadece belli kaliteli yaş mamalardan yediği sürece ishal olmuyor onu fark ettim.Ne olduğu belli olmayan yaş mamaları vermeyin dengeleri çok çabuk bozulabiliyor.

Veterinerinize danisarak gimcak prebiyotik macun kullanabilirsiniz.

Ozgekakis
Ozgekakis

573

Veteriner durumunun kritik olduğunu söylüyor. Tüm testlere sokacaklar. 5 gün veteriner de kalan kediye zaten bu testlerinin ZAMANINDA YAPILMASI GEREKMİYOR MU. İst üniversitesi avcılar veteriner fakültesini önerenler var oraya götürmeli miyim. Napacağımı bilmiyorum şuan

Ozgekakis
Ozgekakis

573

Kedimi kaybettim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 770 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR