Kumunun Yerini Değiştirdiğimde Sorun Yaşar Mıyız?

ciremcakir
ciremcakir

2670 Puan

Kedimi sahiplendigimde 2 aylıktı daha küçük diye mamasını ve kumunu aynı odaya koymustuk şimdi birkaç gün sonra 3 aylık olacak artık kumunu banyomuza götürmek istiyorum. Ona kumunun banyoda olduğunu gösterince oraya gider mi yoksa eski yerinde mi arar? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

11 CEVAP

Dumanlili
Dumanlili

907

Eğer kediniz evde her yere girip çıkıyorsa eve alışmışsa beklemenize gerek yok

Klimt
Klimt

2166

Biz yer değişikliği yaptığımızda 4 aylık civarıydı ve sorun yaşamadık. Kumunu göstermeniz tuvalet sorunu yoksa yeterli olacaktır muhtemelen. Bazıları tuvaletinin kokusu olursa daha çabuk alışacağını söylüyor ama denemedik. Belki temizlemeden önce koymanız yardımcı olabilir yani.

btolkien
btolkien

257

Biz de 4 aylık olduğunda kumunun yerini değiştirdik ve hiç sorun yaşamadık. Bir iki kez gösterdiğinizde oraya gitmeye başlıyor

Breda
Breda

3721

Sorun yasayacagini sanmiyorum biz yasamadik.. Ama nolur nolmaz gene de değiştirirken gormesini sağla dikkatini çek..

Dumanlili
Dumanlili

907

Kumun yerini değiştirdikten sonra yerini gösterseniz bile eski yerinde kumu arayabilir ama zorda kalmadıkça kumandan başka yere yapmaz. Hareketlerine dikkat edin kumun eski yerine giderse alıp kuluna götürün en geç 2 günde alisacaktir.

Yavas yavas kumun yerini degistirin bir anda degistirirseniz kafasi karisabilir.

ilkmssmz
ilkmssmz

2418

Biz ilk aldığımızda 1 hafta kadar salondaydı kumu sonra küçük tuvalete aldık oğlumuzu da kuma koyduk hemen alıştı sorun yaşayacağını sanmıyorum.

ciremcakir
ciremcakir

2670

Hepinize teşekkür ederim çoğu kum değişikliği 4. aylarında yapılmış bende beklemeli miyim?

goknur
goknur

18247

Sikinti yasiyacaginizi dusunmuyorum. Ben defalarca degistirdim yerini kumunun hicde bisey olmadi. Zaten kediler kumundan baska yere tuvalet yapmazlar. Tutabildikleri kadar tutar. 2 gun tutani gordum. Sadece birkez gosterin kalanini ona birakin derim ben. Kendimden ornek veriyim oturma odasina koymustum ilk geldiginde gozlemek amaciyla sonra baktim sikinti yok bi sure sonra ara koridora cikarttim sonra buda burda cok ayak alti dedim banyoya tasidim. Yikamistim onu bi sefer elektrikli ufo yaktim odada usur diye korktum cikmasin diger odalarda gezme ihtiyaci duymasin diye o odaya tasidim hepsini sonra ertesi gun yine herseyi yerli yerine yerlestirdim. Simdi tasindik ilk ihtiyacini gidersin diye oturma odasindaydi herseyi sonra bos kullanmadigim.odaya yerlestirdim hepsini. Her seferindede buldu. Ama en onemlisi eve hakimmi? Bizim evin sahibi Çıtır biz misafiriz o yuzden her yere hakim bizimkisi sikinti yasamadi hic.

ilkmssmz
ilkmssmz

2418

Hayır biz değiştirdiğimizde 4 aylık değil 2 aylıktı üstelik eve yeni gelmişti.

ciremcakir
ciremcakir

2670

Hepinize teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 898 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR