Hapşıran Kedi

Merhaba :)


Evimize yeni bir minnoş katıldı. Fotoğraflarını önceden paylaşmıştım. Kendisi arada bir hapşırıyor. Sanki böyle burnu kaşınmış gibi. Su içerken veya çok koşturduğunda durup minnak minnak hapşırıyor. Bu arada inanılmaz hareketli yani durmak bilmiyor. Sürekli oyun peşinde. Elimiz kolumuz bacaklarımız hareket eden her şey onun için av. Evde hareket olmasın hemen oyun peşinde koşuyor :) Yemek yemesi çok iyi. Hatta biraz obur bile olabilir. İlk geldiği gün kuru mama, az konserve,az tavuk,az et ve hatta kuru mama yemişti. Sonrasında sadece kuru mamayla besledik. Gözleri henüz yeşile tam dönmediği için maksimum 2 2,5 aylık olduğunu düşünüyoruz. Bu hapşırıkların ciddi bir durum mu yoksa normal mi olduğunu nasıl anlarız? Başka neleri kontrol etmemiz gerek? Bu arada ishal değil. Hatta kuru mamadan sonra bir kaç güne kakası da katılaştı. Dışkılaması su içmesi mama yemesi çok normal. Fikirlerinizi bekliyoruz :)

5 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Dışarıdan yeni gelmişse nezle olma olasılığı olabilir. Malum havalar soğudu ardık. İç parazit ve dış parazit için bir vet 'e götürün. Orada hemen kontrol etsinler.

Klimt
Klimt

2166

Benim kedim de geldiği ilk günler çok fazla hapşırıyor ve gaz çıkarıyordu. Birkaç gün sonra kendiliğinden geçti. Yine de gittiğinizde veterinize sorarsınız, içiniz rahat olur. :)

Yorumlar için teşekkür ederim. Önceki kedimizi FİP'ten kaybetmiştik. Eve yeni geldi evet. Gelir gelmez dışarıya tekrar çıkarıp stres olsun istemiyorum. .o yüzden en azından bir ya da 2 hafta beklemek istiyorum. Eve alışsın bize alışsın. Birazcık büyüsün bağışıklığı artsın diye ama doğru bir karar mı bilemedim. :)

elifdogann
elifdogann

607

tedbir amaçlı veterinerinize muayene ettirin derim ben kızımı sahiplendiğimde de ilk günlerde aynı durum vardı tozdan vs. hapşırıyor sanıyordum hastaymış meğer bi kaç gün içinde dahada hastalanmaya başladı, tabii ki hasta olmayadabilir ama en azından bir veteriner görse içiniz rahat olur :)

Klimt
Klimt

2166

İlk etapta gitmeniz daha iyi olur bence de. Herhangi bir sorun varsa, umarım yoktur, daha kolay tedavi olur. Aşıları daha erken başlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 564 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR