Banyoya Çiş Yapmayı Bırakmıyor

Betulb97
Betulb97

12109 Puan

Arkadaşlar merhaba, 2 yaşındaki kısır dişi kedim çişini kum kabına yapmayı aylardır reddediyor. Kumu kullanmadığımız duşakabinin içinde, çeşit çeşit kum da denedik hala gidip banyo fayansina yapıyor. Temizlemek için sirke ve karbonat yetistiremiyorum her gün her gün..
Sağlıksal bir durum olduğunu da düşünmüyorum, geçen hafta biz memleketteyken bir arkadaş eve gelip giderek baktı o 1 hafta boyunca yapmamış.
Bu durumu nasıl çözebiliriz?

4 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Sağlıksal durum deyince sadece fizyolojik şeyleri düşünmemek lazım, bu tarz tekrarlayan davranışlarda kedi psikolojisi davranışları hakkında tecrübeli bir hekime danışmanız en doğrusu olur.
Çünkü kediniz kısırmış, yani işaretlemeden ziyade korkudan veya tedirgin eden bir durum olduğundan yapıyor olabilir.
Birde orada kalan koku işeme dürtüsünü tetikler, sirke karbonat iyi bir çözüm olsada bazen yeterli olmuyor. Sadece bu tip durumlar için üretilmiş koku gidecileride deneyebilirsiniz.
Umarım çözüm bulabilirsiniz.

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Arkadaşın varken fayansa yapmayıp kuma mı yapmış tuvaletini? Eğer öyleyse size inat fayansa yapıyor olabilir. Tuvaletini duşakabin dışında başka yere koymayı denediniz mi?

Betulb97
Betulb97

12109

Evet dediğiniz gibi bize inat yapıyor, duşakabinden çıkartıp banyonun ortasına koyduğumda da gidip duşakabine yaptı 🤦🏻‍♀️

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Banyo dışında bir yere koyma imkanınız var mu kum kabını Bu tarz durumlar genelde hep ıslak yerlere konulan tuvaletlerde oluyor Kum kabının yerini değiştirerek çözebilirsiniz bu olayı bence

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 270 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR