Kedimde Pire Sorunu

Sut_lac
Sut_lac

4710 Puan

15 gün önce broadline iç dış parazit damlası yaptim kedime ona rağmen pire gördüm bugün, veterineri aradım evi ilaçlatın dedi. Evi ilaçlaticam bilmiyorum ne kadar problemi çözerim ilaçlamayla ama merak ettiğim parazit damlası pire kediyi ısırırsa zehirlenip ölsün diye yapilmiyor mu var mı pireden daimi kurtulan cvp verebilirseniz çok sevinirim sevgiler.

4 CEVAP

aysenur2516
aysenur2516

792

benim kedimin üzerinde 10 dan fazla pire vardı . ilk etapta eve sokmadık büyük bir balkonda baktık. ancak damla yapıldıktan sonra biz tehlike geçti diye eve aldık hayvanı 15 gün kadar pireli gezmiş evde fark etmedik. bizde bitkisel pire şampuanı alıp bir güzel yıkadık mecbur kafa hariç sonrasında ölü pireler görmeye başladım.ve pire tarağı ile sürekli tarayıp kontrol ettim bir iki tane kalmıştı yine onlarda tarakla birlikte dışarı çıktı. ben sık sık süpürüyordum evi yayılmadı o yüzden dip köşelere elma sirkesi ile paspas attım birde . evde pire görmedik ama dşkısını gördük kedinin üzerinden düşen .kedisinde pire olup eve bulaşmadığını söyleyen çok tanıdığım var hemen endişe etmeyin ama ihmal de etmeyin . bir yayılırsa önünü almak çok zor çünkü .

Merhaba benim bebeğim de evden dışarı çıkmamasına rağmen pirelenmişti. Beslediğim sokak hayvanlarından ayakkabıyla taşıyıp getirmişim. Başlarda hiç farketmedim sonra tararken gelmeye başladı. Veterinere götürdüm Broadline yaptırdım kaşınma sorunu %70 azaldı ve tarağa gelmiyordu. Bu sefer ben kaşınmaya başladım evin her yerine yuvalamışlar. Öğrenci olduğum için ilaçlatma çok pahalı geldi o yüzden tr en d y ol dan pire ilacı aldım evin her yerine sıkıp havalandırdım ve kurtulduk. Sanırım broadline pire için çok etkili değil öyle bir şey söylediğini hatırlıyorum veterinerimizin ama dediğim gibi %70 etkili olmuştu. Tekrar yaptırmadım evdekilerden kurtulunca geçti. Yorganlara, battaniyelere, çarşaflara, yatak içlerine, altlarına baza varsa özellikle oralara, perdelere, yatak başlıklarına ve duvar kenarlarına sıktım uzun bir süre havalandırdım. Genellikle kumaşlara yer ediniyorlarmış sanırım. Ben aldığımda 1 lt lik fiyatı 70 tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam.

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Evi ilaçlatmak yeterli olacaktır. Maalesef pire evin her yerinde çoğalıp kediye de size de tekrar tekrar gelir. Güvenilir bir yerden dip köşe ilaçlatmak yeterli olur. Bir dahakinde iç dış değil de stronghold gibi etkili bir dış parazit deneyebilirsiniz.

amillaaa
amillaaa

12046

Biz evimizdeki pire sorunundan detaylı bir süpürme ile kurtulmuştuk. Evdeki halıları saatlerce santim santim süpürmüştük, örtülerimizi falan yıkamıştık ve her tarafta zıplaşan pireleri o günden sonra bir daha evde görmedik. İlaçlamadan önce bu yöntemi deneyebilirsiniz belki.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 216 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR