Arkadaşlar Bana Yardımcı Olur Musunuz?

hsnusngl
hsnusngl

1005 Puan

Küçük bir ataştırma yaptım kedilerin lazer ile oyun oynatılması hakkında ve bazı kişiler zararlı diyor bazı kişiler zararı yok diyor bende emin olamadım bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz? Nedir bu konunun doğrusu

10 CEVAP

goknur
goknur

18247

Biz calisiyoruz ve ben ozellikle cok yogun calisiyorum ve onunla oynayamiyorum. Yemek temizlik derken vakit kalmiyor. Kitap okumaya bile uykumdan calarak vakit ayirabiliyorum. O yuzden bizde lazerle oynatiyoruz. Ama bizim kizimiz onun ne oldugunu biliyor sanki daha elime alir almaz basliyor onu yerde aramaya severek oynuyor bi sikintida olmadi hic. Gene zarari varmidir bilememde. Ben oynatiyorum yani. Cokda severek oynuyor. Kendini kaybediyor onunla oynarken.

DogaM
DogaM

1045

Lazer ışınlarını yakalayamadıkları için kendilerini kötü hissediyorlar yani çabalayıp yakalayamama onları strese sokuyor ve sinirlendiriyor. Kediler bunu pek belli etmiyor ama bir köpeğe yaparsanız ışığı yakalamakta bir süre uğraşıp yakalayamayınca havlayıp hırlamaya başlıyor. Yani zararlı.

Lazerin iki kotu tarafi var.
1.gozune mutlaka gelir lazer isinlari.
2.lazerle oynatirken kedi lazerin pesinden kosar yakaladigindaysa hicbir sey olmadigini gorur yani bir odul yoktur sonunda oynayacagi birsey yok ve bu onu hayal kirikligina ugratir.

Mischka
Mischka

116595

Biz de bir süre oynattık bașta çok hevesli oynuyordu sonrasında yakalayamadığı bir șey olduğunu anladı bir yansımaya bir de elime bakar oldu, elimdeki lazeri görünce de oynamayı kesiyor :) kandıramazsın beni mesajını aldım ben, artik oynamiyoruz zaten hevesi de kalmadi ona.

hsnusngl
hsnusngl

1005

Arkadaşlar bilgiler için teşekkürler bende farklı bir yöntem denemeyi düşünüyorum bir yere bir mama koyup oynadıktan sonra ışığı mamaya tutup mamayı yakaladığında kapatmak mamayı yediğinde onu yakalamış gibi hissedebilir başarılı olmazsa bi daha oynatmam asla lazerle

Heiter
Heiter

115202

"Ucunda ödül yok" mantığı bana saçma geldi. Oltayla vs ile de oynatıyoruz, sonunda ödül yok. Zaten oyunun kendisi bir ödül (Eğer olaya böyle yaklaşacaksak).
Bahsedilen "oyundan sıkılma" mevzusu da her oyun için geçerli. Kediler son derece zeki hayvanlar, o yüzden çok normal bu. Ama kendi adıma, bizimkiler birkaç dakika sonra sıkılsa bile ertesi gün tekrar oynarken aynı gazla oynuyorlar.
Sorunuza gelirsek: Direkt gözüne tutmadığınız sürece sıkıntı yok. Ona göre tedbirli hareket etmek de çok zor olmasa gerek.

hsnusngl
hsnusngl

1005

Teşekkürler fakat lazerle oyun oynama olayına kesin kararı verdim oynatmıcam zararlı olduğunu düşünüyorum ve kendimce kanıtladım dün oynattım ve oğlum saatlerce evin içinde arandı durdu görünce deliye döndüğü yaş mamayı bile yemedi kırmızı noktayı aramaya devam etti problemi dışarı çıkararak çözdüm sonunda dışarıda başka şeylere kafası dağılınca eve geldiğimizde unutmuştu kırmızı noktayı

busenraltin
busenraltin

176

Biz oynatıyorduk ne olduğunu çok iyi biliyor lazeri gördüğü zaman ona vurup etrafına bakıyor ışığını açmaya çalışıyor elimde gördüğünde hemen koşa koşa geliyor oynamak için hiç hayal kırıklığına uğramadı yani tabiki sinirleniyor yakalayamayınca ama ama sanki onun yakalanmayacak bir şey olduğunu oyun olduğunu biliyor çok koşturup duvarlara zorla tırmandırmaya zorlamamak ve gözüne tutmamak dışında bir sorun olmaz bence.

sebii
sebii

4713

Lazerle oynatmak yerine kapı kolu, sandalye gibi yerlere toplar asabilirsiniz. Kendi kendine de oynayınca baya eğleniyorlar. Ayrıca ufak bir su şişesine kuru mama çıkabilecek kadar delik açıp (ki bi yerini kesmeyecek şekilde mutlaka eritin ya da düzeltin kesilen yeri) içine az mama koyun. Hem çıkan ses ilgisini çekecektir hem de mamayı çıkarmaya çalışırken oyuna doyacaktır. Ayrıca karton kutulardan ufak oyun evleri yapabilirsiniz. Karton ya da poşetle oynamayı da seviyorlar.

aek
aek

645

oynatacaksanda duvara ulaşamıyacağı kadar yükseğe tut zıplasın ben öle yapıyorum koşturacağım zamanda hiç yakalamasına fırsat vermiyorum yani ışık kediden hızlı oluyor ve uzun oynatmıyorum günlük 5 dakka koşsun açılsın hayvan spor şart

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 726 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80872 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR