Lösemi Aşısı Hakkında Bilgi Sahibi Olan Var Mı?

Kedimin lösemi aşısı zamanı veterinerimiz önermemişti yaptırmamızı. Yan etkileri fazlaymış lösemi aşısının. Sizce bu doğru mu? Sizler yaptırdınız mı? Lösemi aşısına gerek var mı?

5 CEVAP

Deniz1741
Deniz1741

10927

Bende yaptırmadım henüz. Kimisi tavsiye ediyor kimisi etmiyor kararsızım lösemi aşısı konusunda.

amillaaa
amillaaa

12046

Evdeki kedime yaptırmadım fakat sokakta çok iyi anlaştığımız çok iyi baktığımız bir kedi var, öyle ki karma aşısını yaptırdık ve aşıyı yaptırırken karnesini bile çıkarttık ^_^ Geçenlerde çenesindeki bir yara için veterinere götürmüştüm, kısır olmayan erkek bir kedi kendisi. Veterinerim çiftleşirse lösemi kapabileceğini o yüzden de lösemi aşısını tavsiye ettiğini söylemişti, ben de yan etkilerini bilmediğim için hemen yaptırdım. Kedide herhangi bir olumsuz durum gözlemlemedim sonrasında. Çenesindeki yara diş çürüğünden ötürüymüş, aşıyı yaptırdığımız gün antibiyotik tedavisine başlanmıştı sonra dişi çekildi dolayısıyla bir hafta kadar yakın gözlemimiz altındaydı, hiçbirimiz bir sıkıntısını fark etmedik. Kendisi karma aşının iki dozunu da yan etki olmadan atlatmıştı. Bana sokakta olduğu, çiftleşirse kapabileceği için önerilmişti aşı, ev kedileri için gerek var mıdır bilmiyorum.

Ebrnk
Ebrnk

4324

Yaptırdım, biraz halsizleşti sadece.

miraytas
miraytas

15709

Lösemi testi yaptırın önce eğer tasiyicilik varsa aşı yaptırmanın anlamı yok.

emreovec
emreovec

12921

Veterinerimize göre evde beslenen, sokağa gir çık yapmayan veya ikinci bir kediyle temas durumu olmayacak bir kedi için çok anlamlı değil
ama yine de siz bilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 199 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR