Çok Kararsızım Ve Vizdanım Rahatsız

Merhabalar,
3-4 ay önce çok kez yuva değiştirmiş bir kediye evimizi açtık. Kısırlaştırma dahil her şeyini yaptırdık. İnci kızımla ilgili mantar konusunda çok kez soru sormuştum, mantarı atlattığımızı düşünmüştüm 3. kez. Hatta dün mantara kesin çözüm minvalindeki bir başlığa da emin bir şekilde yazdım ecosin, vetomune vs diye. Ama bugün tekrar yineledi mantar.
Temel problemimiz içinde felçli ve engelli olmak üzere toplam 7 kedimin olması. Ve tek geçimsizi İnci. O kadar geçimsiz ve stresli ki sürekli diğer kedilerimi yaralıyor, yemek yemiyor( denemediğim mama kalmadı). Yaşına göre zayıf (11 aylık kadar). Çok insan canlısı ancak diğer kedilerimden gerçekten nefret ediyor. Diğer kedimi yaraladığı için günlerdir tedavi görüyor diğer kızım.
Sahiplendirme fikri aklıma gelince vicdanım sızlıyor, zaten kimseye de güvenemiyorum. Babamlara versem köy ortamı çok kedi köpek olacak bulunduğu yerde yine. Yok mudur stresini azaltacağım, iştahını açacağım şu illet mantardan kurtulacağım sihirli bir değnek? Geçrekten her anlamda çok yıprandım artık. Uyguladıklarımı yazıyorum
Nano sprey
Ecosin (3 kez)
Top kekik
Vetomune bağışıklı için
Derma mama (ama ölmemek in 1 avuç zorla yiyor yemiyor)

8 CEVAP

aycylmz
aycylmz

14295

Arkadaşımın kedisinin mantarını borik asit ve ketoral şampuanla geçirdik. Tüm vücuda yayılmasına rağmen kısa sürede toparladı. Bağışıklığını yüksek tutmanız gerekiyor, iştahı yoksa kaliteli yaş mama veya kedi çorbası yedirebilirsiniz.

Sevgili aycylmz, denemediğim bir yöntem. Mutlaka deneyeceğim.superisi14 teşekkür ederim aslında durum şu, çok stresli olduğundan mantarı da iyileşmiyor diye düşünüyorum artık. Stres faktörü de diğer kedilerim oluyor onun için. O sebeple bağlantı kurdum. Çok sağ olun.

miraytas
miraytas

15709

Kediler için antidepresanlar var. Üniversite hastanelerinin davranış bölümleriyle iletişime geçin mesela. Kedinizi bırakmak yerine sorunun çözümüne odaklanın lütfen.

Teşekkür ediyorum cevaplar için. Evet stresli olması en çok kendine zarar veriyor ve bizim hekimimiz de stres çözülmeli mutlaka dedi ancak diğer kedilerimi bırakmam gerekir kesin çözüm için:) zaten diğer kedilerimi görmezse çok oyuncu ve mutlu oluyor. Yanlış anlaşılmasın kendisinden vazgeçmiş değilim, vazgeçemem de. Halihazırda hala çare arıyorum ve sesli düşünüyorum varsayınız. Ama kediannesii12 sizin mesajı görünce dirayet geldi bana:) 5 yıla kadar sürebiliyorsa isyandan ziyade sakin kalmalıyım sanırım:) Değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
İkisi birbirinden ayrı şeyler..
Ben mantar kısmını cevapliyayim.Oceral sprey gibi bir çok ilaç ise yaramayinca sokak kedimin birine h.cevizi yağı , sarı kantaron yağı kullandım.Ancak mantarı açık yara şeklinde değildi.Ve tricobor krem almıştım.En cok hangisi etkili oldu bilemiyorum.
Tavuklu mamayi kestim, balikli mama ve yoğurt içinde prebiyotik yedirdim.Yas mamayı artirdim.Dusen bağışıklık ve bağırsak florası toparlansin diye.
İnşallah size de çözüm olsun

aycylmz
aycylmz

14295

%3 borik asit solüsyonu olacak, eczaneler hazırlıyor. Şifa olur umarım yavruya.

Deniz1741
Deniz1741

10927

Mantar açısından bir şey diyemeyeceğim. Stres konusuna cevap vereyim. Feliway adında bir ürün var kedileri sakinleştirmek için, stresi azaltmak için. Çevremden oldukça olumlu yorumlar duydum bununla ilgili. İsterseniz araştırabilirsiniz.

Merhabalar. Benim kedim de aşırı stresli bir kedi. Bu stresi bizim için sorun değil. Onu her şekilde seviyoruz fakat stresi kendisi için çok zararlı. Biz de mantar sorununu surekli yaşıyoruz. Beraberinde akne, kulak uyuzu vb. birçok hastalığı da yaşıyoruz. Veterinerimiz bunun temel sebebinin stres olduğunu söyledi. Daha dün muayeneden geldik. Stres azalmadıkça bu gibi sorunların hiç bitmeyeceğini, ve stresin de hiçbir zaman tamamen bitmeyeceğini sadece azaltıcı ilaçlar ile daha da rahat etmesini sağlayabileceğimizi söyledi. Kedim için bağışıklık güçlendirici istedim fakat vermedi. Çünkü her defasında bağışıklık guclendiriciye başvurursak bu sefer vücudun bağışıklık güclendiriciye karşı direncini kaybedeceğini, en ufak şeyde vücudun bağışıklık güçlendiriciye ihtiyaç duyacağını buna muhtaç olacağını söyledi. Biz daha önce 6 kutu kot bayoun kullandık. 1 sene geçti tedavi biteli. Etki etmeyince bu sefer daha kuvvetli bir sakinlestiriciye geçtik. Bu da etki etmezse bir tık daha üstünü kullanacağız. Şu an tek yapmamız gereken stresi azaltmak ve beslenmesine dikkat etmek. Bu arada yaz aylarında kedilerin daha fazla stresli olduğunu söyledi. Bence siz de kendinizin stresini azaltmak ile başlayın. Bir hekime danışın. Benim kedim 5 yaşında ve son 1 senedir daha da stresli bir kedi oldu. 5 senedir de mantar ile uğraşıyoruz tamamen asla bitmedi. Bunları daha yeni muayene ettirdiğim için yazdım. Umarım faydası olur size de. Geçmiş olsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 290 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR