Yavru Kedi Ayağının Üstüne Basamıyor

aycylmz
aycylmz

14295 Puan

Sokakta baktığım 3 aylık yavru kedim arka ayağının üstüne basamıyor, kontrol etmek için ellediğimde de çok miyavladı. Dün hiçbir şeyi yoktu. İncinmiş olabileceğini düşündüm ama ne yapabilirim, krem vs? Veterinere sorduğumda hareket alanını kısıtlamalısınız kırık değildir dedi ama maalesef sokakta bu imkansız. Bunun dışında ne yapabilirim?

2 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

Veterinere götürdünüz mü yoksa sözel olarak mı danıştınız? Bizim sokakta çok hafif topallayan bir yavru vardı, öylesine bir veterinere götüreyim dedim. Elle baktığında kırık olabilir dedi, röntgenini çektiğimizde kemiğin tamamen kırıldığını ve iki parçanın birbirinden ayrıldığını gördük. Röntgenini çekmek için ayaklarını uygun pozisyona getirirken çok acı acı miyavlamıştı. Veterinerim kedi çok küçük olduğu için ameliyatın riskli olacağını, öbür seçeceğin kemik kaynayana kadar dar bir alanda tutmak olduğunu söyledi. Sizin kediye röntgen çekildi mi veya elle muayene yapıldı mı, kırık olmadığına kesin emin misiniz? Dokunduğunuzda o kadar miyavlaması bana bizim kedinin röntgeni çekilirken acı acı miyavlamasını anımsattı da. Bizim bulduğumuz kedi şu anda klinikte bir kafeste kalıyor ama ilk gün pansiyonda yer olmadığı için büyük boy bir kedi taşıma kutusunun içinde tutmuştuk, arada bir gidip yemek verip altındaki örtüyü değiştiriyorduk. Sizin de böyle bir kutu içerisinde kediye bakma imkanınız olabilir belki.

aycylmz
aycylmz

14295

Telefonla sordum, götürecektim veterinere ama göremedim bir daha yavruyu. Yaklaşık bir ay önce de aynısı oldu, o zaman belediyenin kliniğine götürmüştüm. Veteriner elle muayene edip kırık olmadığını söyledi ve antibiyotik ve ağrı kesici iğne yapmıştı. Sonrasında düzeldi, yine aynı şey olunca kırık değildir dedi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 175 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80872 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR