Kedisinde Bronşit Olanlar

Pollythelilly
Pollythelilly

12795 Puan

Merhaba.Kedime bronşit tanısı kondu.Henüz ilaç tedavisine başlanmadı bu süreçte immün güçlendirici ve vet hekimin reçete ettiği bir alerji ilacını kullandık 15gün ve ekstra çevresel allerjenlere dikkat ettim.Daha sonra bugün tekrar röntgen çekildi.Daha iyi olduğunu takviyeleri keserek 15gün sonra tekrar röntgene bakılarak iyileşme oranına bakmak istedi vet hekim.Kedisinde bu hastalık olanlar bu süreçte nasıl bir yol izledi, nelere dikkat etti? Cevaplarsanız çok sevinirim.

6 CEVAP

Canska
Canska

821

Merhaba benim kedimde sesli nefes alma şikayetleri var ama veteriner bi tanı koymadı size tanı nasıl konuldu acaba kesin olarak

Merhaba. Benim kedim de ara ara dili dışarda nefes alıyordu. Daha sonra sürekli bunu yapmaya başladı. Hızlı ve dili dışarda nefes aldığı için veterinere götürdüm ve röntgen çekildi. Bronşitmiş hatta zatürreye çevirmeye başlamış ufaktan. Hemen ilaç tedavisine başladık. Macrol, ventolin ve assist kullandık 10 gün boyunca. Bugün ilaçların son günüydü ama tam olarak atlattığını düşünmüyorum bunun için yarın tekrar bir kontrole götürmeyi düşünüyorum.

Aynı zamanda immün güçlendirici ve C vitamini kullandık biz swiss marka. Kediniz şuan nasıl ? Nefes almada hala güçlük çekiyor mu ?

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

Allerjik astım ve bronşit arasında kalınmıştı.15 gün arayla 2defa röntgen çekildi.Kesin tanı 2.röntgenden sonra konuldu.

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

Yaz başında oyun süreleri kısaldı oyun sonunda dili dışarda nefes almaya başlamıştı.Ama sıcaktan diye düşünmüştüm.Bu soruna öksürük de eklenince vete gittim.Meğerse ciğerlerden kaynaklıymış nefes nefese kalması.İyileşme düzeyini anlamak için kontrollerini aksatmamak gerektiğini söyledi hekim.

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

@DenizYildiz777 geçmiş olsun sizin kedinize de.Vet hekimimiz henüz ilaç tedavisine başlamadı.15gün sonraki kontrolümüzde tekrar ciğerlerine bakılacak.15gün süreyle allerset dozajladı o ilacı kullandığımızdan beri öksürük durumu olmadı ama yine oyun oynarken çabuk yorulup nefes nefese kalıyor.Bu süreçte biz de aynı şekilde immün güçlendirici kullandık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 191 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR