Kedim Sokak Kedisi İle Kavga Etti Tavsiyelerinize İhtiyacım Var

Bkrrr
Bkrrr

1019 Puan

Arkadaşlar merhaba şehir dışına yeni taşındığım yerdeki evin balkonu diğer kedilerin kolayca tırmanarak çıkabileceği şekilde bir yer kedim alıştı aslında burada uysal bir şekilde oynuyor şimdiye kadar normal apartman hayatı yaşamasına göre ama burada aşırı anormal derecede kedi fazlalığı var yani kısırlaştırma sorunu bu da belediye ve veterinerlerin bir ihmali var her ne kadar kedileri sevdiğim için başta hoşuma gitsede doğru değil bu ayrı bir konu. Neyse işte buradaki bütün kedilere alıştı bir kavgası yok ama bir tane SÖZDE SAHİPLİ eve alınmayan hatta maması bile verilmeyen asabi bir kedi var gece saatlerinde kedim ile balkondayken bir anda arkadan geldi kedimi aşağıya attı ardından kendi de aşağıya inip saldırmaya başladı normalde benim oğluma yüz yüze yaklaşmaya cesaret edemiyor ama garip bir kedi çeşitli çeşitli şeyler deniyor vur kaç tarzı.
Bu sefer aşağıya düşürüp kavga ettiğinde gidip aldıktan sonra kalça kısmına iki üç tane tırnak atmış iki üç tane yaralanma var küçük yıkandırirken fark ettim ne yapmalıyım benim oğlum aşılı ama bir şey olur mu bir şey sürmek gerekir mi
Biraz uzun anlattım farkındayım ama ilk defa yaşadığım için hem de bu kediyi nasıl engelleyebilirim çünkü o kadar fazla kedi varken sadece bu uğraşıyor hatta aşağı katlardaki kişiler bunun için sinekliği yırtıp evlere girdiği için bile iki kat tel çekmişler öyle bir kedi sözde sahibi yetiştirmiş ne evinin içine alıyor ne de mama veriyor ama kişiliğini buna aktarmış resmen
Teşekkür ederim şimdiden uzattım farkındayım ama sadece tedirginim ve endişeliyim

6 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Geçmiş olsun.
O sokak kedisi ya da sözde sahipli kedi kendince haklı çünkü alanını koruyor ve sizin kediniz yabancı.Belki oranın hakimiyeti de ondadır, eğer öyle ise çok defalar kavga ediceklerdir..
Kediniz kavgaya alışık değil belli ki.Ama onun da korunurken ne zarar verdiğini bilmiyorsunuz.
Sizce kedinize yazık anliyorum ama kedilerin dünyasında alan koruma olduğu için, balkonu güvenli kılın, kediniz çıkamasin.
İlle cikicak ise bu kavgalara hazır olun.Ayrica diğer kediler de kavga edebilir.
Sonradan taşıdığınız o alanda yaşayan kedilerin de bir düzeni var.Bunun sözde sahibi dediğiniz kişi ile ilgisi yok.Kedilerin doğası var..

mrssekola
mrssekola

2610

Öncelikle geçmiş olsun. Açık yara varsa iltihap riski olur sadece kalan hastalıklardan aşıları korur. Bu yüzden ciddi olmayan yaralardan korkmayın. Mikrop kapmasın diye azıcık batikon sürebilirsiniz. Korunma olayına gelince balkonun çevresine kedi filesi takabilirsiniz. Bu sayede hem sizinki düşmez hem de dışarıdan kedi giremez. Kendi kedinize gitmemeyi öğretirsiniz ama sokak kedisi öğrenmez. Bu yüzden engel olmak gerek ki bu çocuk daha fazla yara almasın. Tekrar geçmiş olsun.

Trgt41
Trgt41

890

Benmimkide pencereye gelenle kapışıyor arada herşeyi var şuanlık bişe yok yara bereside yok

Bkrrr
Bkrrr

1019

@mrssekola çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için uygulayacağım

Bkrrr
Bkrrr

1019

@Superisi814 benim kedim normalde köpeklerden çekinmeyen köpeklere de alışkın bir kedi gezdirirken dışarıda diğer kedilere bile herhangi bir zarar vermesin diye tedbir alırım çünkü hiç biri en ufak zarar görsün istemem. Diğer kedi de herhangi bir hasar yok çünkü seri şekilde vurup düşürdü düşününce de vurdu kaçtı . Hakimiyet konusunda haklı olabilirsiniz çünkü 20 30 kedi var en ufak bir gerginlik yaşamadı benim kedim. Balkon konusunda tarif etmeye çalıştım ama tel ile kapatılabilecek bir formda değil ondan dolayı dedim tamamen bahçe kıvamında sadece bu kedi gelip çıkıyor aşağıdan. Eve kapatma imkanım yok balkonum da kendince kedimin oyun alanı zaten çıkınca hep yanında duruyorum ama o kadar farklı bir durum oldu ki oturan dalmış bir kediye gizlice arkadan saldırdı evet bir süre baş başa kalsalar veya sokağa inmiş olsa anlarım çünkü kavga edebilmesi böyle daha olası normal. Ayrıca inandığım bir şey şu hayvanlar çocuklar gibidir bir çocuğu nasıl yetiştirirseniz çocuklar bu karaktere bürünür hayvanlarda böyle olduğunu düşünüyorum. Yani bir de ilk defa karşılaştığım için bu şekilde bir kavgaya kedimi de öyle görünce tedirginlik ve endişeyle yazdım tavsiyeler için teşekkür ederim ayrıca

Superisi814
Superisi814

125092

Sizin üzüntünüzü anlıyorum.Hayatimda kaç kedi oldu bilemedigim için , kedili hayatı tanıyan biri olarak yazdım. Elbette sahibinin halive tavrı etkendir.Ancak kedilerin iç güdüsel olarak alanını korumaları var. Alana hakim bir erkek kedi ,5kmye kadar bir alanı kendi hakimiyetinde görür.Ben de tam olarak kedilerimle tasindigimda neler olucak bilemiyorum .
Ancak sahibi ne yaparsa yapsın kedilerin iç gudulerinin önüne geçilemiyor.
Gece gündüz mahalleye yabanci bir kedi geldiğinde hem kendi kedim, hem de kapı önündekiler nedeniyle ;yataktan fırlayan biri olarak, taraf tutmadan , gözlemlerime dayalı yardımcı olmaya çalıştım.
Arkadan sessizce saldırması doğal, onu düşman gördüğü için.Bazen de hirlasarak kavga başlar, değişir.
Anlaşılan iki tarafı da korumak adına kendi kedinizi evde tutma şansınız da yok.
Bu durumda haberiniz olsun, bu tip kavgalardan epeyce yaşıyabilirsiniz Ha kediniz hakimiyeti hızlı kabul ederse durum değişebilir, kavga adetleri azalabilir .
Sokak kedileri içinde kısır olmayanlar da varsa, çiftleşme döneminde ciddi kavgalar olucaktir.
Evet hayvanlar çocuk gibidir ancak unutmayın ki genleri, geçmiş tramvalari karakteri üzerinde etkendir .
Bütünsel bakınca ancak size "kolay gelsin" diyebilirim.
Yeniden geçmiş olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 207 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR