Doğal Yaş Mama Tarifi

EmineDemir
EmineDemir

4621 Puan

merhaba.öncelikle size doğal bir yaş mama tarifi vereyim sizde başka önerilerinizi dile getirin..bu tarif hem basit hem de benim kedim bayılıyor hem oldukça hesaplı herkese tavsiye ederim.


kasaplarda kilosu 4 tlye tavuk ciğeri ve kalbi satılıyor.(paketli) yarım kilo tavuk ciğerinin biraz su ekleyerek pişirin.(içine isterseniz sebzede ekleyebilirsiniz.) iyice piştikten sonra blemdırdan geçirin ve tadaa yaş mamamız hazır!! yaklaşık büyük bir kavanoz yaş mama oluyor. eğe cok su katarsanızda çorba tarzı oluyor.isteğe bağlı blendırdan geçirmeyip büyük tanelide bırakabilirsiniz. yaklaşık buz dolabında 7-10 gün dayanıyor. ben haftalık yapıyormu benimki çok seviyor şiddetle tavsiye ederim.


noT:eğer tabağına çok koyarsanız hepsini yyemediğinden kalan parçalar kuruyor.suyla ıslatıp yeniden verebilirsiniz .


Hmm soruma gelince başka ev yapıpmı yaş mama tarifi önerileriniz varmı?

4 CEVAP

eccakir
eccakir

3113

Merhaba benimde yaptığım bir yaş mama tarifi var. Yarım tavuk gögsü, yarım havuç, 1 sap brokoli, yarım veya ceyrek patates(patatesin büyüklügüne gore), 1 yk pirinç, 1 cay bardagı süt(laktozsuz). Tüm katı malzemeleri istediginiz miktarda suyda haşlayıp blendırdan geçirin icinede sütü ekleyin karıştırın cok güzel bir corba oluyor. Benim kızım cok severek yiyor. Hatta bir ara hapşırığı biraz fazlaydı bu çorbayı ictikten sonra azaldı. Tavsiye ederim çok besleyici bence.

Elifinkedileri
Elifinkedileri

12691

Ciğerde yogun miktarda a vitamini bulunur ve bu da kediler icin pek sağlıklı olmaz yaptiginiz mama guzel fakat bence çok sık veriyorsunuz her hafta yerine 2-3 haftada bir yapmanizi tavsiye ederim dilerseniz veterinerinize de danisabilirsiniz

eccakir
eccakir

3113

Yazmayı unutmuşum ben sütüde kaynatıp koyuyorum.

EmineDemir
EmineDemir

4621

tamam önerinizidikkate alacağım. tavuğun ciğeri hafif olduğundan sorun olmaz diye düşünmüştüm biraz azaltacağım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 927 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81133 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR