Kızgınlıkta Mı Yoksa Canı Mı Yanıyot

Sutunannesi
Sutunannesi

15873 Puan

Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz gibi sütün uzun süreli bir sağlık sprunu ortaya çıkmıştı. Biraz atlattık gibi şükürler olsun ama süt bu aralar devamlı miyabkuyır. Özellikle tuvalete girdiğinde hiç susmadan defalarca arka arkaya miyavlamaya başlıyor. AMA süt miyavlayan bir kedi değil yani şu Zamana kadar neredeyse hiç sesini duymamıştık hatta vetimiz sağır olabileceğini söylemişti bu yüzden ama sağır değil süt. Neyse o yüzden miyavlaması da biraz ilginç yani miyaaaav demiyor da daha çok o sesi içinden çıkartıyor tarif edemiyorum şu an ama şöyle düşünürsek bize iğne yaptıklarında içimizden ıııhhh diye mırıldanmak gibi zaten sesi çok ince. Kızgınlıkta mı yoksa canı mı yanuyor ayırt edemiyorum 7 aylık dişi kedim.

4 CEVAP

eltarcin
eltarcin

116201

Ah Süt.Bi ağrıların geçmedi kuzum :(
Şu 1 haftadır bir veterinere gittiniz mi? (yani bir aşı,iğne tedavi falan oldu mu?) Eğer gittiyseniz ve iğne falan yaptıysa ağrıdan yapıyor olabilir ama tabii kısa süre önce gitmediyseniz kızgınlıktan da yapıyor olabilir.Çünkü idrar püskürtme olayını erkeklerde biliyorum.Dişiler daha çok nazlanıyor,miyavlıyor.
Bu arada çok geçmiş olsun Süt'e ve size de :(

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

:(( bu aralar hiç gitmedik veterinere yani en son haftasonu iğneye gitmiştik iğneden dolayı miyavlamıyor maalesef :(( hala riskli bir dönemden geçtiğimiz için bende hep diken üzerindeyim yani miyavlamasını bile tartıyorum belki de canı yanıyor anlatmak istiyor ağrısı var ya da kızgınlığa girdi ama süt 2,3 hafta önce girmişti kızgınlığa tahminimce yani ben o miyablamalsrı kızgomlık olarak nitelendirmiştim bu kadar kısa süre içerisinde tekrardan girmesi normal mi. Vee çoook teşekkürler ilginiz alakanız her şeyiniz için iyiki sizler varsınız o zor dönemleri hep sizler ve sizlerin duaları ile atlattık şükürler olsun

Dumanlili
Dumanlili

907

Dişi kediniz kızgınlık döneminde poposunu yukarı kaldırıp arka ayaklarıyla pati pati hareketi yapmalıdır bol gırlamalı kulaklara gelmeli yerlere sürtünmeli bir donem. Sütün sağlık problemi ne bilmiyorum ama geçmiş olsun. Kumuna gittiğinde bu şekilde sesler çıkartması bir ağrısı ya da acısı olduğuna işaret olabilir kızgınlık oldugundan eminseniz bile bence veterinerinizle görüşün ki içiniz rahat etsin

eltarcin
eltarcin

116201

Aslında 6-7 gün sürmeli.Yaklaşık 3-4 haftada bir tekrarlıyorlar.Kediden kediye değişiyor.Büyük ihtimalle kızgınlık ama yine de bilgili kişilere sorun derim :) Tekrar geçmiş olsun :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 466 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR