Acil Yardım Edin Kedim Kızgınlık Dönemine Girdi 1Haftadır Susmuyo

Fulyakopuk
Fulyakopuk

2121 Puan

Siyam cinsi 5aylık dişi bir kedim var yaklaşık 1hafadır kızgınlığa girmiş..son 3gündür evde bağırmanın doruklarında veterinere gittiğimde çiftleştirmek için çok erken olduğunu söyledi kısırlaştırmak içinde 7-8ayı beklemeyi tavsiye etti hormon tedavisi varmış ama rahim meme kanserlerine yol açabiliyomuş o yüzden tavsiye etmedi napcağımı şaşırdım 1-2hafta böyle çekiceksiniz dedi ama sesi binayı ayağı kaldırdı resmen canından can çıkıyomuş gibi sakinleştirmek yata yatıştırmak için ne yapabilirim her yere koku bırakmaya başladı sürekli bi sıvı damlatıyo nolur bi çare bulun evin içinde can çekişir gibi geziyo ne yapmalıyım ?

7 CEVAP

Sasha_mia
Sasha_mia

121

Fibrolex diye bir şurup var onu icince birazda olsa sakinlestiriyor, hem insanlar icin hemde hayvanlar içindir bu şurup, 5 gün boyunca ondan verdim şırınga ile ağzına verdim, eskisi gibi çok miyavlamasa da az miyavladi geceleri verseniz bu surubu sizin açınizdan iyi olur

elifdogann
elifdogann

607

gün icinde uyutmayın aksamları oyun oynatıp iyice yorun gece uyur en azından ben gündüz uyumasına izin vermeyip uyumak istediğinde hep oyun oynatıyordum aksam sızıyordu direk belki böyle biraz geceleri rahat atlatırsınız bu dönemde :)

Bu dönemde yapılabilecek birşey yok ne yazık ki. İlk kızgınlığı olduğu için normalden daha uzun sürecek. Sabretmek ve komşularınıza anlayışlı olmaları konusunda ricada bulunmanız dışında yapacak birşeyiniz yok.

Bence kesinlikle herhangi bir ilaç vermeyin. Özellikle insanların kullandığı ilaçlar kedilere çok zarar veriyor bana göre. Yıkamaktan söz etmişsiniz sanırım fakat hem kış ayındayız üşütebilir hem de tamamen hormonlarıyla ilgili bir duruma yıkayarak bir çare bulamazsınız. Tahminen 3-4 gün daha devam edecektir bu durum. Elifdogann arkadaşımızın dediği gibi gündüzleri uyutmayıp gece uyumasını sağlayabilirsiniz.

Fulyakopuk
Fulyakopuk

2121

Neler denedim ama gündüzleri gece bitkin düştüğü için uyuyo gözünü açamıyor kaldırmayı deniyorum geri uyuyo çok az oynuyo mamasını bile gece yiyo gündüz yemiyo

Fulyakopuk
Fulyakopuk

2121

Gündüzleri o kadar değil ama geceleri çok bağırıyor napsam olmuyo bugn 8gün oldu böyle bağıralı daha ne kadar bağırcak böyle ne zaman geçiyor bir bilginiz varmı?

Fulyakopuk
Fulyakopuk

2121

Yıkmayı deneyin diyolar ama deneyen varmı acaba?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 717 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR