Kedilerde Akrabalık Var Mı?

dibih32
dibih32

235 Puan

Sokakta beslediğim kızım geçen sene 2 tane yavru doğurdu. Biri kız, biri erkek. Kız olan da, erkek olan da hala burada. Elbette artık emmiyorlar. Fakat sonuçta biri kızı, biri de oğlu. Ve kızı da 4 ay kadar önce ilk doğumunu yaptı. Yani büyük kızım anane oldu, büyük kızımın oğlu ise, ilk doğumunu yapan kızımın kardeşi ise dayı oldu. Yani bunlar birbirlerini tanırlar mı? Büyük kızım, önüne kim çıksa patlatıyor ve hırlıyor. Kızı, oğlu ya da yabancı, diğer kediler fark etmiyor. Hatta o yeni 4 aylık torunlarına bile hırlıyor, vuruyor bile. Bunu neden yapar? Ayrıca o dayı olan erkek kedi de tamam uysal, vurmuyor ama o da yanına yavrular gelince hırlıyor ve oradan gidiyor. Yemeğini bırakıyor ama. Anane olan yemeğini de bırakmıyor, hırlıyor, vuruyor. Hatta yavrular ayrı yerde yemek yeseler bile oraya gidip orada da onları korkutuyor...


Yani tamam sokak kedileri, yaşamları zor. Ben asla ayrım yapmam, hepsi benim için eşit şekilde doyacak. Ama işte kıskanıyor mu, yoksa huysuz birileri mi bunu bilmiyorum. Yani çocuklarına, torunlarına bu yapılır mı? Ve de dayı, amca, teyze, hala ise yeğenlerine bu yapılır mı?


O ilk doğum yapan kızım ise yavrularına resmen aşık. Yavrular kocaman sıpa gibi oldular, hala onlarla oyun oynuyor, emziriyor. Belki de ilk anneliği diye, ya da karakteri böyle...


Buraya kadar okuyan arkadaşım, içinden maşallah der misin, nazar değmesin. :)

2 CEVAP

Eyll009
Eyll009

596

Kediler 2 3 ay belki daha fazla sürede yavrularını unuturlar yavrularda annelerini unutur kardeşleride malesef unutur onlarda öyle bişey yok.

dibih32
dibih32

235

Neden ama işte? Yani 5 senelik kızım var, beni hiç unutmuyor. Neredeyse her sene doğum yapıyor, şimdiye kadar belki 30 farklı yavrusu oldu ama beni hatırlıyor. Adını, sesimi tanıyor. Motorumu görünce koşuyor. Sadece o kızım değil, diğerleri de öyle. Beni tanıyorlar, sesimi bile biliyorlar. Ama niye yavrularını falan unutuyorlar?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 217 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.311 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR