Kedi Eğitimi

Missboon
Missboon

554 Puan

Herkese selam 3 aylık bi kedimiz var yeni sahiplendik annem seviyor ama mutfak tezgahına yemek masasına falan gelmesini çok istemiyor bunun için onu nasıl eğitebilirim? O an oradaysam parmağımı sallayarak hayır diyorum ve işe yarıyor geri dönüyor ama öyle yapınca orayı takıntı haline getiriyor sürekli çıkmayı deniyor.

4 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Kediler pek eğitilemiyor ne yazık ki. O yüzden her fırsatta yapma dediğiniz şeyi yapar diye tahmin ediyorum. En azından benim kızım öyle. O yüzden çok üzerine düşmeyin ki o da iyce merak etmesin.

Zeynepalex
Zeynepalex

2376

Öncelikle kediniz çok tatlı 😍
Henüz çok küçük meraklı olur ve öğrenmek için her yeri karıştırmak isteyecektir. Kızsanızda baş etmeniz zor, her fırsatta yapma dediklerinizi yapar. Ben bu kadar küçükken mutfağa yalnız girmesine izin vermiyordum, hep gözetiminde oluyordu. Masada , tezgahta, açıkta birsey bırakmayın, oğlum 5 yaşına girecek daha geçen gün masadaki kurabiyeleri parçalamış atmış, yemez de oyun yapar. En iyisi mutfakta yalnız olmaması diyorum.

Muezzabalim
Muezzabalim

115007

İki yetişkin kedim var biri asla tezgaha masaya vs. Çıkmaz sözden anlar... Biri de tam aksi her fırsatta çıkar .. Yapma derim yapar ,hayır diyorum önce oturuyor dinliyor gibi gözüküyor ben arkamı dönünce yine aynı devam ve şunu anladım ki kediler egitilmiyor... Karakteri nasılsa öyle davranıyorlar o minnoş canları ne isterse onu yapıyorlar 😇

mrssekola
mrssekola

2610

İyice öğrenene kadar yalnızca sizin yanınızda mutfağa girsin. Her çıkmaya çalıştığında hayır demelisiniz aynı yaptığınız gibi. Siz yokken oraya girmesin ki çıkabileceğini anlamasın. Zamanla öğrenecektir. Çoğu arkadaş kedi eğitilmez demiş. Belki karakterine göre değişiklik gösterir ama direk eğitilmez denmemeli. Örneğin benim kedim mutfağın kapısından içeri adım atmaz. Çok güzel kokular gelse bile masaya çıkmaz. Kuşumu rahatsız etmez. Olmaz deyip kestirip atmayın. Bu köpeklere kıyasla uzun bir süreç ama sabırlı ve kararlı olursanız öğreniyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 308 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81787 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR