Kedim Sistit?

Penthe
Penthe

3813 Puan

5 aylik erkek scotish fold kedim var. pipisinde hafif kan gordum tuvaletine baktigimda kucucuk belli belirsiz 1 -2 damla kan vardi ama idrarli kisimda yoktu sanki. Vete goturdum rontgen cekildi tas vs yok yollari acik dedi. Sistit olmus ekte paylastigim ilaclari ve medikal mama vardi. Bu kadar ilac fazla degil mi?
Nd balikli kuru mama kullaniyorum haftada 2 gun ikiye boldugum yas mama veriyorum. Yas mama verme protein fazlaligi yapabilir dedi.
Cok kucuk porsiyonlarda ek besin veriyorum bazen. En fazla 3 defa kavun verdim. Sekerli meyve verme dedi o da yapabilir dedi(Kavun yararli yaziyor her yerde) sadece kuru mamayla besle diyor bana. Hic aklima yatmadi bu is.
Boyle konusunca teshis ve tedaviye de olumlu bakamiyorum su an. Baska vete goturup tekrar endiselendirmek istemiyorum. Ne yapmaliyim? Onerilerinizi bekliyorum tesekkurler


1 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

Tam tersi, ben olsam bundan sonra her gün yaş mama verirdim. Kedilere yaş mama verilmemelidir diyen insanlara çok gıcık oluyorum. Sadece kuru mamayla beslemek kediye her yönden işkencedir diye düşünüyorum. Hem sağlığını tehlikeye atar hem onu lezzetli, güzel dokulu gıdalardan mahrum bırakır. Kuru mamanın yanında düzenli olarak yaş mama tüketmek kedilerdeki idrar yolu hastalıkları riskini ciddi oranda azaltır, sadece kuru mama tüketmek ise bu riski arttırır. Kedilerin temeli çöl hayvanlarına dayandığı için onlar sıvı ihtiyaçlarını temel olarak yemeklerinden karşılar, avladıkları hayvanların etleri %70 kadar su içerdiği için dışarıdan su alımına pek gerek kalmaz. Kuru mamalar ise maksimum %10 su içerir, dolayısıyla dışarıdan çokça su alınması gerekir ama kedilerde bu içgüdü yeterince gelişmediği için genellikle yeterli su tüketmezler ve bu da idrarlarının yoğunlaşmasına dolayısıyla bir süre sonra idrar yollarının tıkanmasına sebep olur. Bu yüzden kedinin su tüketimini teşvik edecek şeyler yapılmalıdır, yaş mamalar vermek, evin birden fazla yerine su kabı yerleştirmek, akan su kaynakları edinmek vs. Bazı insanlar yaş mamaları katkı maddesi içerdiği ve içinde ne olduğu da belli olmadığı için tercih etmeyebiliyor, bu yüzden yaş mama yerine her gün evde haşlanacak 50-100 gram tavuk/hindi eti de tercih edilebilir, daha taze ve güvenilir olur.
Lütfen benim dediklerime güvenerek hiçbir şey yapmayın, bunlar tamamen benim fikirlerim/bilgilerim. Yanlış kaynaklardan öğrenmiş olabilirim, gözden kaçırdığım şeyler olmuş olabilir. Yanlışım olduysa affola. Benim tavsiyem imkanınız varsa sizin birkaç gününüzü buna ayırıp güvenilir kaynaklardan bilgi edinmeniz ve buna göre aklınızda bir şey şekillenmesi. Özellikle İngilizce biliyorsanız çeşitli makalelerden, yapılan deneylerden vs. bir şeyler çıkartabilirsiniz.
Bu arada ben de kedimi N&D kuru mamayla besliyorum ^^ Fakat neredeyse her gün yanında bir konserve Miamor kedi çorbası veriyorum. Bu çorbalar 135 mililitre olduğu ve neredeyse tamamen sıvı olduğu için su alımı bakımından içim rahat ediyor, çorbanın yanında da bol bol su içiyor ^^

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 200 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR