Kedim Son Zamanlarda Çok Halsiz

Dxdxm
Dxdxm

2647 Puan

Merhabalar. 2 yaşındaki kedim son zamanlarda çok halsiz. Sürekli uyuyor. Bugün burnunun çok soğuk olduğunu fark ettim. Sıcak havada burnunun soğuk olması beni endişelendirdi. Bir de karnı çok sert. Normalde hep yumuşak olurdu. Yarın veterinere götürücem zaten ama endişelenmeli miyim sizce.

1 CEVAP

Emrylmz06
Emrylmz06

4566

bağışıklıkta azalma ile;
viral enfeksiyon;
soğuk algınlığı;
alerjiler.
Özellikle birden fazla kedinin bir arada bulunduğu yerlerde görülen kedi nezlesi. Kedi nezlesine neden olan şey FVR virüsüdür. Belirtileri ise, bizim yaşadığımız nezleye benzer şekilde, öksürük, burun akıntısı, ateş ve iştahsızlıktır. Nezleye yakalanan kedilere genelde antibiyotik tedavisi uygulanır. Umarım öyle birşey değildir. Sokakta baktığımız canlar birçok viral hastalığı barındırıyor ne yazikki. Farkında olmadan deri elbise ayakkabı temas her yolla eve taşıyıp getiriyoruz 🥺
Karın sertliği de fip olabilir. Kesin teşhisi aşısı tedavisi olmayan kedi sahiplerinin korkulu rüyası lanet hastalık .. nolur gecikmeden gidin direkt temas olmadan bulaşmadığını düşünenlerdendim. oysaki her kedi risk altındaymış. dışarıda kullanıp, eve taşıdığımız her eşya, onlar için bir tehditmiş.


evi sık sık temizlemek, ayakkabılardan minnoşları uzak tutmak, dışarıda giydiğimiz kıyafetleri eve gelir gelmez değişmek. Çok geçmiş olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 188 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR