Ne Yapmam Lazim

ahmetiri
ahmetiri

2727 Puan

Merhaba


4.5 aylik disi kedim var 3 gunlugune ailecek memlekete gitmemiz gerekiyor kedimide yanimda goturmelimiyim ?Özel aracımla gideceğim ve yok yaklasik 4 saat suruyor.


Evde bıraksam 3 gun gun icinde gelip kedime bakabilecek kimse yok ve simdiye kadar hic yanlis kalmadi evde zaten odada bile tek kalmayi kapali kalmayi sevmez illaki bizim odugumuz odada olacak ( sadece uyuyacagi zaman tek takılmayı tercih ediyor )


Yanımda gotursem gidecegim yer kalabalık olacak çoluk çocuk , kediden korkanlar falan baya karışık


Evde bıraksam 3 gunluk su ve mamasini koysam ( suyu kirlenecek kuru mamaninda kokusu gidecek buyuk bi ihtimal 3 gunde ) sorun olurmu


Yok yanımda gotursem nasıl yapmam lazim tasima cantasina girmeyide pek sevmez araca kadar goturup arac icinde cikartirim zaten yolculuk boyunca oyuncak kuru-yas mama tuvaleti falan yanimda gotururum ama farklı ortam kalabalık ortam sorun yaratirmi kedide

7 CEVAP

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Kediniz evde yalnız kalmaktan elbette mutlu olmayacak ama anlattığınız gibi çoluk çocuklu, kalabalık ortam onun için daha büyük bir stres kaynağı. Ayrıca korkanlar olduğunu da söylüyorsunuz.. Bu mutlaka tatsızlıklara neden olacaktır. Yüksek ihtimalle çocuklar hayvanı sıkıştıracaktır. Sonuç olarak bir odaya kapatmakta bulacaksınız çözümü. Bunun yerine evinizin farklı yerlerine birden fazla mama, su ve tuvalet koyun. En sevdiği battaniyeyi, oyuncakları kolayca ulaşabileceği yerlerde bırakın. Pencerelerin, balkon kapılarının kapalı olduğuna emin olun ve tabii ki ev sıcak olsun. Kaloriferler yansın yani. Döndüğünüzde mutlaka küsecektir size. Ama birkaç gün içinde her şey yoluna girer.

Heiter
Heiter

115202

Komşunuz sorumluluk sahibi, güvenilir biriyse ve kontrole gelecekse sıkıntı olmaz, merak etmeyin. Psikolojisi bozulur meselesi fazla abartılmamalı. Evet, küsüyor hayvancağız. Bir iki güne de geçiyor. Kimse de zevkine kedisini bırakmıyor zaten. Mecburi durumlarda asgari tedbirleri aldığımız sürece bir sıkıntı yok bence. Yanınıza almanız çok daha fazla bozacaktır psikolojisini. 4 saat boyunca taşıma çantasında duramaz. Araçta gezinse, geri koyması bir dert. Koymasanız, kaçar. Gittiği yerde karşılaşacağınız sorunlara değinmeyelim bile.
En doğrusunu yapmışsınız yani.

Razor
Razor

114

Eğer taşıma çantası filan var sa yanında götürebilirsin kumunu filan al mamasını taşımaçantasında götürebilirsin çok insan var diyorsan boş odaya koyarsın orda takılır ara sıra taşıma çantasının içine koyarsın orda durur.

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

ben daha önce 4 günlüğüne yurt dışına çıkmıştım kedim evde tek kaldı 4 aylıktı, yarı otomatik mama kabı almıştım içine kuru mamayı doldurmuştum yedikçe yenisi geliyordu kabına, su işini de 3-4 tane su kabına su koydum ablam gün aşırı kontrol etti yani 2 defa gitti eve. sadece özlüyor çok ayağıma dolandı miyavladı üstüme çıkmak istedi. siz 3 gün gidiyorsunuz bence gereken şeyleri tedarik edersen ve gitmeden odanın bir ışığını açık bırakabilirsin yada televizyonu açık bırakabilirsin ses olsun izler hem :) tuvaletini de 2 poşet kedi kumu koydum kokulusundan odanın da birinin penceresini açtım biraz havasız kalmaması için tek sorunun birinin bir kezde olsa kontrol edebilmesi bir komşunuz olur bir arkadaşın bir akraban, güveneceğin biri yani.

Dumanlili
Dumanlili

907

Bakabilecek kimse yoksa yanınızda götürün bence. Benim eski kedim evde yalnız kaldığında küsüp mama yemeyi kesmişti.

ahmetiri
ahmetiri

2727

Evde bırakırsam 3 gun yanlız kalacak bakacak kimseyi ayarlayamadım. Yanımda götürürsemde gideceğim yerde ne gibi sorunlar olacak bilemiyorum bi çözüm bulacam.

ahmetiri
ahmetiri

2727

Kediyi evde bırakacam mecbur. Hergun gelip kontrol edecek suyunu mamasini tazeliyecek kumunu temizleyecek bi komsumuzuda ayarladim. Fakat hala bıraksam mı yoksa ben gitmekten vazgecip yanindami kalsam tam karar veremedim gitsemde aklım surekli evde kalacak gibi.
Yemek su ve tuvalet konusunu cozdum komsum sayesinde geldiginde biraz oynayıp sevecek kediyide fakat hernekadar eve gelen olsada kedinizin psikolojisi bozulur birdaha duzelmez hicbirsey eskisi gibi olmayabilir gibi yazılar okudum varmi bole bi durum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 788 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR