Mantar Hakkında Yardım

yagcifrkn
yagcifrkn

775 Puan

Kedimiz arka ayak kısmında tüy dökülmesi ve küçük bir nokta şikayetiyle veterinere gitttik ve mantar olduğu tespit edildi. İlk başta parmak ucu kadardı veterinerin verdiği krem ve spreyle tedavi etmeye çalıştık ama büyüdü. Sonra ecosin ile yıkamamız için bize ecosin verdi tam 34 derecede karışımı yapıp yarım saat dinlendirttikten sonra bütün vücuduna sprey yardımıyla derisine masaj yaparak uygulama yaptık. 2 gün sonra kulak üstlerinde de kızarıklık fark ettim acaba önceden vardı da ecosin sayesinde iyileşiyor mu kaç günde etki eder yardımlarınız istiyorum.


5 CEVAP

PofudukLeo
PofudukLeo

4426

Veteriner hekim tarafından bize verilen bilgiye göre etki süresi 4-7 gün arasıymis. Biz bir hafta ara ile iki kez ekosin banyosu uyguladık ve tamamen bitti mantar sikayetimiz.

yagcifrkn
yagcifrkn

775

Boyunluk felan kullandınız mı biz 1.5 lt suya hazırladık tam 34 derecede yarısnı kediye kalanıda evi baştan aşşağı temizlemek için kullandık kumuna kadar değiştirdik. Mama olarak tavuklu ya da balıklı mı kullandınız bu süre içerisinde?

PofudukLeo
PofudukLeo

4426

Yıkama işlemi veteriner hekim tarafından klinikte yapıldı boyunluk kullanmadık hiç ve bu süreçte kullandığımız mama tavukluydu. Biz de oğlumuzun kullandığı her ürünü oyuncaklarına kadar dezenfekte ettik.

Tarcin2021
Tarcin2021

2515

Veterineriniz test yaptı mı acaba? Test yapmadıysa mantar olmama ihtimali de var. Benim kedimde de ayak kısmında küçük tüy dökülmesi vardı. Veteriner test yapmadan direk mantar aşısı yaptı. Ama maalesef mantar değilmiş. 6 ay kadar geçti o kısım hala tüysüz duruyor ne ilerleme oldu ne de kayboldu.

yagcifrkn
yagcifrkn

775

Mor ışıkla bakıldı mantar teşhisi koyuldu. Ecosinden sonra kıpkırmızı oldu kabuk gibi sertleşti. Normal bir durum mu bu?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 199 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR