Kedilerde Karaciğer Sorunu Yaşayan?

abdullahd
abdullahd

1224 Puan

Öncelikle merhabalar. Kedim bıdıkta karaciğer değerleri çok yüksek çıktı. Buna binaen bağışıklık değerleri de çok düşük çıktı. Doktorumuz bize sarı bir sıvı olarak liver support vitamin önerdi. Şırınga ile, yaş mama ile vermeye çalıştık. 1 buçuk ay bu ilacı kullandı, yanında bağışıklık ilacimizi kullandık. Bu gün doktora gittiğimde değerleri yine attığım fotoğraftaki şekilde çıktı ve sorunu gerçekten çözemiyoruz. Doktorumuz bu sefer Hepatiale forte advanced isimli bir hap ve hepatic unity kedi maması verdi. Şimdi bunları kullanıyoruz. Biz normalde kedimin ağzındaki kokudan dolayı gitmiştik, dişlerinde çürük olma ihtimali olduğu için doktorumuz anestezi uygulayacağında bu değerlere ulaştı ve neredeyse 2 aydır bu sorunla uğraşıyoruz. Kedime acana-nd harici hiçbir mama vermedim bu güne kadar. Haftada bir sadece bir kutu 80 gr gourmet gold yaş mama tüketir. Kendisi 6 yaşına girdi. Benimle aynı sorunu yaşayan, bu sorundan kurtulmak için neler yaptı anlatırsa çok sevinirim. Teşekkürler


9 CEVAP

gece18
gece18

12995

Çok geçmiş olsun. Henüz böyle bir problemle karşı karşıya kalmadım lakin filtreler kısmında karaciğer ile ilgili aramalar yapabilirseniz verimli cevaplar karşınıza çıkabilir.


Sadece ağız kokusu mu vardı belirtilerde? İştah, kusma, ishal bunlara katılmadı mı?

cdoganay
cdoganay

1913

Karaciğer hastalıklarında beslenme çok önemli, benim kedimde de yüksek çıkmıştı karaciğer enzimleri. Hills l/d mama ve silifort pasta kullandım, şu an normal seviyede.
Geçmiş olsun. İnşallah kısa süre içinde normale döner 🙏🏻

Ryhn12
Ryhn12

2385

Benim kedimin de karaciğerinde ALT değeri yüksek çıktı.Kanli ishal oldu 2 hafta boyunca(karaciğer,sindirim sistemini etkiler dedi veteriner).
1 aydır da L/d mama kullanıyoruz,şimdilik iyi.
Ben de pek bilgi sahibi değilim.Şükür ki karaciğer kendini yeniliyor, insaallah düzelir kediniz 🤲

abdullahd
abdullahd

1224

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Anladığım kadarıyla hepiniz aldığınız mama ile değerleri normale dönüştürmeyi başarmış. Umarım biz de başarabiliriz :)

abdullahd
abdullahd

1224

Gece18 aslında ağız kokusu yeni başlayan bir şey değildi, küçüklüğünden beri dişlerinde tartar olduğu için koku yapıyordu, o yüzden baktırmaya gittik.

Gelyahron
Gelyahron

118178

Kesinlikle kullanmanız gerekli demiyorum ama biz milk thistle(deve dikeni) kullanmıştık. Bizde işe yaramıştı

olippsss
olippsss

339

ben

abdullahd
abdullahd

1224

Çok teşekkürler

abdullahd
abdullahd

1224

Deve dikeni tohumluymuş maması. Herhalde ilaç da işe yarar, bakıp göreceğiz. Bu arada önümüzdeki hafta kedimizi Doğa veterinere götürmeye karar verdik. İzmir'de yaşayan arkadaşlara öneririm, renkli röntgen için gideceğiz. Eski veterinerimdir, ta aliagadan oraya gitmek zorunda kalacak yavrucak... Ama sağlığı için, yapacak bir şey yok

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 321 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR