Protein Alerjisi

kimyonesra
kimyonesra

7237 Puan

kedimin gözünün üst kısmında yara gibi bir kırmızılık vardı, mantardan şüphelenerek veterinere gittik bugün. o da herhangi bir test yapmadan bağışıklık güçlendirici bir ürün kullandı ve protein alerjisi durumu var dedi. kedim 3 gün önce normal ton balığı yemiş, üstelik tuzluymuş. ailem yiyor diye ses etmemiş ben de yeni öğreniyorum maalesef. yediği yüzünden mi böyle bir şey oldu acaba anlayamadım çünkü vet test yapmadı tahlil yapmadı protein alerjisi diyor. ben tavuklu yaş mama verirdim normal haşlama tavuk verirdim hiç sorun olmazdı


7 CEVAP

miraytas
miraytas

15709

Kedilerin farklı şeylere alerjisi olabilir. Başka bir veterinere gidip ışıkla bakmasını isteyin bence. Alerji ise hipoalerjenik mama kullanabilirsiniz. Biz büyük oğlumuza britcare kullanıyoruz hipoalerjenik olarak.

Merveabdn
Merveabdn

890

Alerji gibi duruyor..biz kasım ayından beri uğraşıyoruz..tam geçmedi kaşıntıları ama kendisinide yaralamıyor artık..ona iyi gelecek mamayı, yaş mama ve ödül mamalarını bulup bi beslenme düzeni oturtmalısınız.. herhangi bir proteine alerji göstermesi bir anda olan bi durum..bende veteriner tavuk vermeyin dediğinde yavruyken tavuklu yedi ama hep demiştim.. ama en cok tavuklu mama yiyince nüksediyor..birden fazla protein çeşidinede alerjisi olabilir..

Cennet29
Cennet29

123930

Bende kedim tavuk seviyor diye kuru mamasını yaş mamasını hep tavuklu alıyordum arada tavukta haşlıyordum. Sonra hayvan kaşınmaktan kafasını dövüyordu resmen. Meğer tavuk alerjisi varmış veteriner ilk bakışta söyledi ve doğru cıktı. Tavuklu her şeyi kestim alerji bitti

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Alerjisi bir anda ortaya çıkar zaten.Komsum da köpeğine tavuk vb veriyordu, alerji oldu, kasinip duruyor.Fazla protein verilmemesi gerek iken, hâlâ veriyor.Sonra niye kaşınıyor bu hayvan ?
İnsan icin olan ton balığı içindeki yoğun tuzdan dolayı kedilerin böbreklerinende zararlıdır.
Bazen hekimler bir bakış ile anlayabilir, tıpkı bizim de okkalı tahminde bulundugumuz gibi.
Kesin alerjisi var ise proteinden uzak tutun.

Busgull
Busgull

204

peki hangi mamayı kullanarak kaşıntıyı kontrol altına aldınız acaba?

Busgull
Busgull

204

peki hangi mamayı kullanarak kaşıntıyı kontrol altına aldınız acaba?

huqi
huqi

116368

Her kedinin tavuğa alerjisi olacak diye bir şey yok. Kedimin balıklı mama yiyince alerjisi başladı :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 290 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR