Kedilerinize Çip Taktırdınız Mi

senaau
senaau

17297 Puan

Kedilerinize çip taktırdınız mi? Taktirmayi düşünüyor musunuz? Bana çok saçma ve gereksiz geliyor ama çiplerle birlikte kimlikler de değişiyor ve çipi olmayan sahipli hayvanlara mudahele edilmeyecekmiş vs bu kafamı karıştırıyor

11 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125141

Ben taktirdim, taşınma ihtimalim vardı.Kendisi asabisir öyle kolay yakalanmaz, belli de olmaz emin ellere denk gelir kaçarsa falan diye.
Deprem olduğunda gördük, İzmir'de cipin faydasıni.


Ama asıl konu şu;
Bir kişi kedisini sokağa salabilicek modda ise çip taktirir mi ?
Velev ki taktırdı, kalben vazgeçti, yasa ile evde tutuyor, nasıl bakar ona?


Daha önemlisi şu;
Mamalarda , aşı ve tadavilerde bu kadar fiyat artışı insanları sahiplenmek ten vazgecirirken bir de çip fiyatini duyunca insanlar, masraf artarken kaç kişi daha sahiplenicektir ?


Peki sokak canlarının telef olmasını nasıl engelleyecekler ?


Ya da yasalarin bu hayvanlar için yeterince yaptırım gücü yok iken, ciple mi birşeyler düzenlenecek ?


Hakimlerin işkence edeni serbest bıraktığı manşetlerde iken, AA cipli diye herşey yoluna mi giricek ?


Velev ki cipli, ev sokak arası geziyor, biri de art niyet ile şikayet etti? Cipli diye uyduruk bir haber ile insanlara muamele mi yapilicak ?


Onlarca kedi bakıyorum kaç tanesini cipletebilirim ?


Neden devlet merdiven altı üretim, satış, şiddet, barınaklarla daha iyi ilgilenmiyor da , cipli hayvanlar sokağa bırakılamaz diye , cipinsart koşuyor ?

amillaaa
amillaaa

12046

Benim kedim kaçarsa bir daha kimsenin onu canlı bir şekilde yakalayabileceğini düşünmüyorum, aşırı korkak. Ben onu 3-5 aylık bir yavruyken bile sokaktan zar zor yakalamıştım her tarafım yara olmuştu, az kalsın parmağımı kopartıyordu. Hatta çip taktırırken bunu da düşündüm, kimse yakalayıp veterinere götüremeyecekse ne gerek var falan dedim ama resmiyette sıkıntı yaşamamak için taktırdım :D

senaau
senaau

17297

Mantık güzel eğer gerçekten dediğiniz gibi sokağa atılmaların önüne geçecek olsa tabiki iyi ama asla öyle olmicak bence. Takibinin yapılacağını da sanmıyorum.

KugKugu
KugKugu

192

Ben yaptırdım ama gerek yok çip çok gerekli değil evden kaçmadığı sürece gerek yok

cat_expert
cat_expert

12757

Taktırmadım.


Mama aşılar vitamin kum yeterince zorlanıyoruz zaten çip de eksik kalsın şimdilik.

Cennet29
Cennet29

124611

Taktırmadım. Kedimin her şeyi tamam aşıları karnesi vs ama çipi eksik . Yaşadığım yerde biri kedimi görse tenezzül edip veterinere götürmeyi bırakın bi yudum su vermez. Çip olayını kafaları basmayacağı için yaptırmayı düşünmüyorum. Şehir değişmem gerekirse ancak ozaman taktırırım mecburiyetten.

BiciriginAnnesi
BiciriginAnnesi

117594

Taktırmayı düşünüyorum zaten mama kum veteriner masrafları 3 kedi ile hayli yüksek daha iki kedim kısırlaşacak
Kedilerimi sokağa bırakmayacağıma göre evden de kacamayacaklarına göre çipe de gerek yok şimdilik çipsiz gezsinler :)

aslihan_e
aslihan_e

130918

Parayı verince müdahale eder veteriner emin olun. Oraya başka bir ürün satışı yazıyorlar yine ne yapılacaksa yapıyorlar. Ben sokak kedilerini götürdüğümde öyle yapıyorlar. Demek ki devlet sokak kedisini özele götürmemizi istemiyor. Biz bakarsak bakarız bakamazsak ölsün diyorlar. Ama kimlikleri hali hazırda varsa çip taktırmamanın cezai yaptırımı olabilir mi bilmem.

miraytas
miraytas

15709

Biz taktırdık iki kedimize tarım ormanda. Zaten yasal zorunluluk haline geli 2022 sonuna kadar tüm evcil hayvanlar (kedi köpek gelincik) çiplenmek zorunda. İnsanlar rastgele alıp sokaklara bırakmasın diye yapılan bir uygulama. Kediniz ciplendikten sonra kaybolursa ve haber vermezseniz eğer para cezası alıyorsunuz mesela. Bence mantıklı bir sistem insanlar eve alıp alıp sonra sokağa atıyor sonra buralarda hep sahiplendirmeye çalışıyoruz. Yazık günah hayvanlara.
Bir de eğer kediniz stresli ve sinirli bir karaktere sahipse bence özel klinikte sakinleştiriciyle yapılmalı. Ankaradaki tarım ormanda girişteki masanın üstünde 4 kişi kediyi tuttuk öyle taktırdık. Aklıma böyle olacağı gelmemişti bilseydim eğer direkt kliniğe giderdim.

amillaaa
amillaaa

12046

Ben kedimi kısırlaştırdığımda hala anestezi etkisindeyken yaptırmıştım; nasıl olsa hissetmeyecek bile, bir zararı yok ama yurtdışına götürmem gerekirse falan lazım olur, zorunlu, tek dezavantajı 200 liralık ücreti falan diye taktırmıştım.
Anestezi altında olmasa taktırmaya kıyamazdım muhtemelen, çünkü iğnesi kocaman ve acı verici gözüküyor. Ben şanslıydım, böyle acısız bir fırsat geçti elime ama öyle bir fırsatı olmayanlar için ne diyeceğimi bilemiyorum :(

miraytas
miraytas

15709

Yani şöyle düşünün kediniz bir şekilde kaçtı, birisi buldu ve veterinere götürdü diyelim. Sizin bilgilerinize ulaşacaklar bu sayede yavrunuzu geri alabileceksiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 347 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR