Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Hareketlilik

Kedim 9 aylık erkek. Yaklaşık 1 hafta önce kısırlaştırdık. Normalde sessiz sakin bir kediydi hatta sürekli uyurdu çok az kalkıp da oyun oynardı. Kısırlaştırdıktan sonra noldu anlamadık biz arrık hiç yerinden kalkmaz diyoduk oğluşuma bir renk geldi sanki. Çok hareketli sürekli oyun oynuyor koşturuyor falan. Onu böyle gördükçe bende aşırı mutlu oluyorum ama sonradan düşündüm ki yavru mamadan kısır mamasına geçiş yapıyoruz karıştırarak. Hâlâ daha yavru kedi maması yiyor diye mi bu hareketliliği acaba? Tamamen kısır mamasına geçince o hareketliliği geçer mi?

4 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Kısır olmayan kedilerde hormonlar stresi tetikleyebiliyor. Stresi azalıyor diye hareketlenmiş olabilir, 1 hafta mamadan kaynaklı bir değişim gözlemlemek için kısa bir süre bence.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Stresi azaldığı için rahatlamıştır çocuk. Kızgınlık onlar için çok sıkıntılı. Kısırlaştırmanın güzelliğini kendiniz gözlemlemişsiniz. Çok sevindim çocuğunuz adına 🤩 Sağlıkla büyüsün..

cat_expert
cat_expert

12742

Kısırlaştırma sonrası hormonlarda değişiklikler olabiliyor bu da farklı davranışlara sebep olabilir, diğer arkadaşların söylediği gibi kızgınlığın getirdiği stresin azalmaya başlamasıyla da ilgili olabilir.

Kızgınlıktan önce de bu kadar hareketli değildi onu böyle görmek o kadar mutlu ediyor ki beni şimdi de korktum ya mamadansa zamanla gene sakinleşirse diye 🥹🥹

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 191 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR