Kedi Tüylerinin Kist Yapması Olayı Hakkında Ne Düşünüyosunuz ?

Fulyakopuk
Fulyakopuk

2121 Puan

Siyam cinsi bir kedim var aslında siyamlar çok tüy dökmezlermiş ama benim kedim hem bebeklikden yetişkinliğe geçtiğinden hemde mevsimsel dökülmeyi yaşadığından baya döküyo bu tüylerin yutulması yada herangi bi şekilde burundan kaçması bizim için zararı varmıdır ? Varsa ne gibi bi zararı vardır? Bu arada kedimi sahiplendim ben bundan dolayı sadce iç parazit ve karma 1 aşısını yaptırdım yeni diğer aşıları için 3er hafta beklmem gerektiğini söyledi veteriner bu sırada tüy olayını öğrenmek istiyorun bilgisi olan varmıdır acaba ?

2 CEVAP

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Kist yapan tüyler değil parazitlerdir. Size düşen kedinizin aşılarını zamanında ve düzenli yaptırmak. Söylediğiniz gibi bir durum söz konusu olsaydı şu an hiçbirimiz hayatta olmazdık. :)

Fulyakopuk
Fulyakopuk

2121

Bende ondan korkuyorum kedini sahiplendm ben 4,5aylıkdı sahiplendiğimde ve aldığım aile sadce doğduğunda iç dış paraziti yaptırmış 5ay olana kdr hiç bişey yaptrmamşlar ben aldığımın ertesi gnü veterinere götürdüm aşıları için bana ilk olarak geç kalknmış aşıları için dediler ve iç parazit hapı verdiler eğer sıkıntı görmezseniz ishal kusma gb diğerlerini yapmaya başlarız dediler biz sıkıntısız 1hafta sonra falan aşıya götürdük ve sadce karma 1aşısını yaptılar 3hafta sonra tekrar gelin dediler ve bu dönemde o aşıdan sonra kedim erken kızgınlığa girmiş 9gündür her gece bağırıyo ve hiç yapmadığı şekilde yerlerde su damlası gb damlalar görüyodum dikkate almıyodum bizden düşüyodur diye kumu bizim kullandığım banyoda duruyodu ve kakası falan hep normaldi ama bugn halıya yapmış ve rengi sap sarıydı bu neye işaret bilemiyorum kızgınlıkdanmı yoksa parazitten mi neden olur çözemedm mama aynı mama yaklaşık 5gündür falan aynı mamayı kullanıyoruz mamadan olduğunu düşünmüyorum parazitten midir diye şüpheleniyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 671 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR