Kedimin Tuvaletini Nereye Koymalıyım Balkon Açık Ve Soğuk

Kedimin tuvaletini balkona koysam hasta oluyor içeri koysam kokuyor ne yapmalıyım yani kalabalık da bi aileyiz nereye koyucağimi şaşırdım

8 CEVAP

hazirannnnn
hazirannnnn

2001

kutuyu banyoya koyup kokulu kum kullanabilirsiniz. düzenli temizlersenizde koku olmaz biz bu şekilde yapıyoruz şimdiye kadar hiç koku sorunumuz olmadı. bu arada kedinin tuvaletinin kokması kullandığınız mamayada bağlı olabilir bazı mamalar dışkıda koku yapıyor. dediğim şekilde deneyin rahatsızlığınız devam ederse banyoya bir iki güne bir oda parfümü sıkabilirsiniz ve belki mamanızıda değiştirmeyi deneyebilirsiniz eğer sorun geçmezse..

Iceri koyun kaliteli kum kullanin koku problemi ortadan kalkar hangi markayi kullaniyorsunuz kumda?

Dumanlili
Dumanlili

907

Küçük tuvalet varsa evinizde kullanmayıp oraya koyabilirsiniz.

nyancat
nyancat

9149

Balkonunuzu katlanır cam yaparsanız çooooook iyi oluyor bizim öyle balkona koydum kutuyu evden çıkarken içim rahat kapıyı açık bırakabiliyorum evdeysem kapıyı kapatıyorum koku hiç girmiyor oldukça güvenli ve çok soğuk olmuyor

martha
martha

13132

kaliteli ve kokulu bir kumla sorun ortadan kalkar bu mevsimde balkona koymayın

Heiter
Heiter

115202

Aslında hangi kumu kullanırsanız kullanın, kokan şey tuvalet olmuyor da dışkı ve idrarı attığımız çöp kutuları oluyor bence.
Sizin durumunuzda, kokan şey tuvaletin kendisi mi yoksa biriktirdiğiniz çöp mü? Ona göre çözüm üretmek lazım.
**Not: **Biz hem kokulu hem kokusuz birden fazla marka bentonit kum denedik. Hiçbirinde koku sorunu yaşamadık. Sadece, yaz zamanı kedimiz ilk geldiğinde kapalı balkondaydı tuvaleti ve sıcaktan çöp kutusundan koku geliyordu. Ne zamanki, tuvaleti de çöp kutusunu da banyoya taşıdık; o zaman koku bitti.
Kumu iyi topaklanan kum olursa, tuvaleti geniş, kumu yüksek olursa bence tuvalette koku olmaz çünkü dışkı da idrar da gömülünce kokmaz. Zaten kokmayana kadar uğraşır kediler. Tabi her tuvalet sonrası atık kısımları temizlemek de önemli. (Hemen sonra olmasa da -çünkü hemen sonra alınınca topak dağılıyor ister istemez-, biriktirmeyecek şekilde temizlenmeli.)

Heiter
Heiter

115202

Son olarak, eğer imkân elveriyorsa kapalı mobilya şeklinde tasarımlar var. Onlardan alabilir/yapabilirsiniz.
Örnekler:



  1. http://diyforlife.com/wp-content/uploads/2014/06/hide-cat-litter-box.jpg

  2. http://diy.sndimg.com/content/dam/images/diy/fullset/2016/Mar/23/CI-Bethany-%20Nauert_Kitty-litter-cabinet-beauty6.jpg.rend.hgtvcom.1280.853.suffix/1458741697685.jpeg

  3. http://www.lovethatcat.com/images/chest-wainsc.jpg

  4. https://img0.etsystatic.com/210/1/10852670/il_340x270.1368425498_glcj.jpg


Bunlara benzer pek çok tasarım mevcut ama ya bütçe istiyor ya da uğraş. İçine kum paketi, paspas, kürek, tuvalet, çöp kutusu koyacak şekilde tasarlanabilir ve bir mobilya içine gizlenebilir. Hem koku olmaz, hem de eve uyum sağlar ;)

MinelG
MinelG

12959

Hazır satılan kapalı tuvaletlerde var onlardan alabilirsiniz :) dezavantaj olarak kokunun kedinin üzerine sindiğini okumuştum kapalı tuvaletlerde fakat kendim kullanmadığım için tam bir yorum yapamıyorum :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 22618 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR