Bizim Oğluşu Ne Zaman Yetişkin Kedi Maması İle Besleyebilirim?

hsnusngl
hsnusngl

1005 Puan

Şu an Reflex yavru (üçgen olan) kuru mama ve proplan junior kuru mama ile besliyorum tabii arada yaş mama veriyorum haftada 3-4 şeklinde o da proplan junior tavuklu. Soruma gelirsek 5 aylık oldu ve daha ne kadar yavru maması vermeliyim ne zaman yetişkin mamasına dönmeliyim

15 CEVAP

Kedinizi 1 yaşına gelene kadar yavru kedi mamasıyla beslemelisiniz. Çünkü yetişkin kedi maması bir yavru kedinin ihtiyacını karşılamıyor. Fakat tercihinize göre 7-8 aylık olduğunda da yetişkin mamasına geçiş yapabilirsiniz

eltarcin
eltarcin

116201

Reflex'i bırakın.Pro Plan'ı ise çöpe atın gitsin.Onun yerine İnsinct,Orijen,Acana önerebilirim.Eğer bütçenizi aşarsa Pro Fine,Golosi önerebileceğim markalardır.Ayrıca kısırlaştırdığınız da yavruluktan çıkacağı için yavru-yetişkin ayrı olmaz.Direk kısır kediler için yazar :)
Not:Yaş mama olarak İnsinct,Golosi,Schesir,Animonda önerebilirim.(Pro Plan,RC kullanmayın asla)

Breda
Breda

3721

Pro plan kötü bir mama mi..

eltarcin
eltarcin

116201

@cirkinmizmiz
Site çekce :) (Pro Fine için ) Golosi ise (bir yazısı, sitede bulabilirsiniz) :
Golosi ürünleri, ISO 9001 kalite standartlarına sahiptir. Golosi ürünleri, "GDO içermez" ürün sertifikasına sahip tesislerde üretilmektedir.
Hayvanlar üzerinde TEST EDİLMEMİŞTİR!
Link:
http://www.golosi-pet.com/tr
Evet Brit Care'de tavsiye edebilirim. Eklediğiniz iyi oldu.

aek
aek

645

kısırlaştırma konusunda bişi demiyecem ama çeşit mama kullanma konusunda araştır derim değişik değişik mama verme tek mama şeklinde git

hsnusngl
hsnusngl

1005

Teşekkürler bu mamaları araştırayım

emreovec
emreovec

12921

Pro Plan, Hills ve RC kötü mama değildir. Market maması. Hayvanı öldürmezler. Her insan İnsinct, Orijen, Acana alamayabilir. İnsanları şartlamayın. Bütçe meselesi bu. İmkan varsa, İnsinct, Orijen, Acana alabilirsiniz. Yoksa insanlar ne yapacak ?

eltarcin
eltarcin

116201

@emreovec
Bizim hayvanımız ölmesin ama diğer hayvanlar ölsün. Ne güzel! Kendi hayvanları için başka hayvanların canına kıyan kişilere gerçek HAYVAN SEVER dememeliyiz bence. Ayrıca Pro Plan,RC, Hill's alabilen birisi rahat rahat Acana'da alır yani.Alamasa da üzerine biraz ekler yine alır. Eğer imkanı yoksada Pro Fine, Golosi alır. Seçenek bol, aramasını bilene. Bunları da söyleyince şartlama konusunda bir şey kalmadığını düşünüyorum.

yanıtınız için teşekkürler golosi için çok sevindim alınabilecek bir ürün daha oldu benim için :) Profine'ı bulamadık ama olsun.

hsnusngl
hsnusngl

1005

Anladım bilgi için teşeklürler 1 yaşına kadar yavru maması ile devam ederiz. Birde bir konu hakkında da bilgi verebilirseniz sevinirim. Veterinerimiz şubat sonuna doğru kısırlaştırma operasyonu yapmamız gerektiğini söyledi kısırlaştırmadan sonra kısırlaştırılmış kediler için mama vermemi söyledi bu mamalarda da yavru ve yetişkin mamaları oluyor mu?

Kediniz 5 aylik ve 1 yasina kadar yavru mamasi kullanmasi lazim erken kisirlastirmaya gelirsek herkesin gorusu ayridir bu konuyla ilgili.kedinizi erken kisirlastirirsaniz kisir mamalarinin bazi oranlari yavru kedi icin dusuk yani yavru kedinin iyi beslenmesi lazim ki gelisimi tamamlansin bagisikligi guclu olsun.bilmiyorum ben olsam 1 yasinda yaptiririm.sizin karariniz sonucta.

@eltarcin golosi ve pro fine'ın hayvan deneyi yapmadığına dair bir bilgi var mı? bence bir yerde açıkça belirtilmemişse yaptıklarını varsayabiliriz. brit care ürünlerini öneririm sitelerinde hayvan deneyi yapmadıkları yazıyor.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Pro plan yerine kullanabileceğiniz bir sürü mama var. Bazıları; instinct, orijen, applaws, wildfield, go!, acana.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Cirkinkizimiz
Eğer profine hayvan deneyi yapıyor olsaydı, mutlaka duyulurdu, zira hatrısayılır derecede bir marka. Purina, hills ve mars ı kötülemekiçin açılan sosyal medya hesaplarından profine için de açılırdı.

BETS
BETS

787

pro plan kötü bir mama değildir. Protein oranı oldukça yüksek olan orijen de miskin kedilere uygun değildir. Veterineriniz sizin kediniz için en uygun mamayı size önerecektir. Her söylenene aldırmayın yağlı baharatlı az pişmiş ev yemeği vermeyin yeter.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1064 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80971 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR