Kedim Çok Tüy Döküyor

Warriorsans
Warriorsans

133985 Puan

Kedilerimden birisi yaklaşık 8 aydır falan aşırı tüy döküyor. Öncesinde tüyleri neredeyse hiç dökülmezdi. Evet biliyorum kedilerin tüyü dökülür ama ne değişti de bu kadar fazla dökmeye başladı bilmiyorum. Dokunduğum an her yerim tüy oluyor, kan tahlili vs her şeyi normal düzeyde. İç dış parazit falan düzenli yapılıyor. Vitamin balık yağı vs çeşitli şeyler denedik hiçbir faydası olmadı. Bir çok farklı mama kullandık etkisi olmadı. (Sürekli mama değiştirmiyoruz yanlış anlaşılmasın.) şu an exculusion kullanıyoruz 3 4 aydır, öncesinde golosi kullandık hiçbir farkı yok. Diğer kedim de aynı şeyleri yiyor ama normal seviyelerde hatta az tüy dökümü var. Ne yapılabilir sağlığıyla alakalı bir durum mudur yada yanlış yaptığım bir şeyden dolayı mı böyle olabilir bilmiyorum. Her türlü tavsiyeye açığım.

5 CEVAP

cat_expert
cat_expert

12742

Bizimki de döküyor maalesef.


Bütçemizi zorlayarak en pahalı mamaları kullandık, deri ve tüy sağlığı için olan özel veteriner serisi mamaları denedik, vitamini balık yağı en kalitelisini kullandık, 4 farklı en kaliteli tarakla düzenli taradık, erkenden kısırlaştırdık, stres olmaması için eve mümkün mertebe misafir bile almıyoruz ama yine de döküyor. 2 ayrı kliniğe götürdük check-up yapıldı kan testleri v.s. her şey tertemiz çıktı. Artık mücadele etmeyi bıraktık bu duruma alıştık.

cat_expert
cat_expert

12742

Ayyyy her yer tüy oldu diye keyfi olarak hayvanı traş etmeyi hiç düşünmedim düşünmem de. Sağlığında problem olmadığı müddetçe kafaya takmıyorum artık tüy olayını.

MATI
MATI

91

premium ya da hiper premium mamaları tercih edebilirsiniz. çoğunlukla mama kaynaklı olabiliyor. tabi veterinere sormakta fayda var. düzenli olarak tarıyor ve üst segment mama kullanmanıza rağmen geçmiyorsa veterinerin tavsiyelerine uygun tedavi uygulanabilir.

Superisi814
Superisi814

125092

Lysin ( lizin)jel kullanımı fayda edebilir. Hekiminize danışın

gokhansultan
gokhansultan

13926

Benim de babamında kedisi çok fazla tüy döküyor özellikle bu aralar dokunduğumuz anda ellerimiz tüy içinde kalıyor. Hemogram biyokimya deri sağlığı vs. herşey normal. Ama babamın kedisi için hekim bağırsakta yoğun gaz var bağırsak florasının bozulması dahi fazla tüy dökümü yapabilir ishal kabız olmasa dahi dedi. Deri tüy destekleyici ile 14 günde probiyotik verdi o yüzden.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 259 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR