Protein Alerjisi Olan Kediye Mama Önerisi

kimyonesra
kimyonesra

7237 Puan

merhaba, protein alerjisi olan kediye hangi kuru/yaş mama verilmelidir? bu durumu yaşayan varsa yazabilir mi?

8 CEVAP

miraytas
miraytas

15709

Huqinin dedigi gibi de olabilir ama neye alerjisi olduğunu çözmek için alerji testi yaptırmak lazım ve çok pahalı durumunuz varsa yaptırın bence. Ama biz yaptıramadığımız için direkt hipoalerjenik mamaya gectik.

huqi
huqi

116368

@miraytas benim de kedimin balığa alerjisi vardı sadece önce bir kaç ay vet serisi hipoalerjenik mama kullandık ve çol iyi geldi yaraları geçti kaşıntısı gitti ,sonradan ben balığa alerjisi olduğunu düşündüğüm için vet serisi mama da pahalı grldiği için exclusion tavuklu ve sığır etli kuru mama aldım monoprotein zaten. Bir kaç ay hiç yarası yoktu yine sonradan balıklı yaş mama aldım yeniden kaşındı mahvoldu, yine bir süre klinik maması kullandık şu an tavuklu kuru mama ve tavuklu/sığır etli yaş mamalar aldım ama yeniden kaşıntıları başladı her yeri yara oldu anlayamıyorum demek ki artık tavuk da kaşıntı yapıyor ve benim kedim asla kuru mamayla doyacak bir kedi değil sürekli farklı şeyler istiyor gözümün içine bakıyor çok üzülüyorum😔

miraytas
miraytas

15709

Ay çok geçmiş olsun size de bizim büyük oğlanın da bacakları yara olmuştu. Biz tam bilemediğimiz için böyle yol aldık :(

huqi
huqi

116368

@miraytas teşekkür ederim siz de sadece klinik maması mı veriyorsunuz? Yaş mama vs yiyebiliyor mu?

miraytas
miraytas

15709

Yaş mama olarak proplanın hipoalerjenik klinik yaş maması vardı veterinerden alıyoruz. Çok çok nadir kısır yaş mamasından veriyoruz.

miraytas
miraytas

15709

Diğer sorunuza da yazmıştım. Hipoalerjenik mama kullanmanız gerekiyor. Brit care kullanıyoruz alerjisi olan kedimize her seferinde farklı içerikli olanı alıyoruz baya severek yiyor. Proplanin varmış Hipoalerjenik maması veteriner serisiymiş güvenilenilir.

huqi
huqi

116368

Bütün proteinler'e alerjisi varsa klinik hipoalerjenik maması kullanmanız gerekiyor ama mesela sadece tavuğa alerjisi varsa balıklı mama alabilirsiniz içeriğine de bakmanız lazım bazı mamalar'da balıklı yazıyor balıktan çok tavuk oluyor, tek çeşit proteinli mamalardan kullanın. Brit care'in vet serisi hipoalerjenik maması petlebide var isterseniz alıp deneyin.

huqi
huqi

116368

@miraytas teşekkür ederim klinik yaş mamaları çok pahalı geldi bana 35 tl idi en son baktığımda ve benim kedim çok iştahlı klinik yaş mamasıda alsam ev yemeği ya da başka bir şeyler illa ister o yüzden mecburen veriyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 272 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR