Kedim Çok Hızlı Nefes Alıyor

Seneca
Seneca

2701 Puan

Arkadaşlar 10 gündür evde yoktum. Kedimi teyzemlere bırakmıştım. Her gün mamasını suyunu değiştirdiler. Bugün eve yeni geldim ve fark ettim ki kedim çok hızlı nefes alıp veriyor. Dakikada 90 kere. Çok endişeliyim. Yarın ilk iş veterinere gideceğiz ama neyi var neyi yok bilmiyorum. Birçok kişi solunum yolu enfeksiyonu, zatürre falan demiş ve yine birçok kişi bu yüzden kedilerini kaybetmiş. Sıkıntısını öğrenemezsem bu gece gözüme uyku girmez. Lütfen lütfen yardımcı olur musunuz?

15 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Kedini muhtemelen strese girmiştir. Umarım daha ötesinde bişi çıkmaz ama bence öyle ama bencesi önemli değil tabi veterinerin dediği önemli.

amillaaa
amillaaa

12046

Başka herhangi bir anormallik fark ettiniz mi?

Seneca
Seneca

2701

Birkaç saat önce geldim. Şu an hızlı ve sesli nefes alışverişi dışında fark ettiğim herhangi bir anormallik yok

amillaaa
amillaaa

12046

Ses ciğerlerinden gelen bir hırıltı şeklinde mi yoksa insanların sesli nefes alıp vermesi gibi mi?

amillaaa
amillaaa

12046

Çok sıkıntılı bir durum olduğunu düşünmüyorum açıkçası, umarım düşüncemde haklıyımdır ^_^ Geçmiş olsun, iyi haberlerinizi bekliyorum

Palyaco
Palyaco

218519

Kediler çok hızlı nefes alıp vermesi yoğun stres altında yapar

Seneca
Seneca

2701

Yukarda kalması için tekrar yazıyorum.

Seneca
Seneca

2701

Sıcaktan kaynaklandığını söyleyen de çok olmuş. Bugün ağzı açık nefes alıyordu köpeklerin yaptığı gibi ben çenesi kilitlendi sandım. Sivasta yaşıyorum umarım sıcaktandır.

amillaaa
amillaaa

12046

Zatürreyi bilmiyorum da üst solunum enfeksiyonuna sahip pek çok sokak hayvanını tedavi ettirdim, hepsinde de burun akıntısı ve ciğerlerden gelen hırıltılı ses gibi belirtiler vardı. Hiçbirini de kaybetmedik, en ağır durumdakiler bile birkaç günlük antibiyotik tedavisiyle toparlandı. En son tedavi ettirdiğim kediyi veterinerden alırken ciğerlerinde hala tuhaf bir ses olduğunu fark ettim, veterinerim enfeksiyonun geçtiğini fakat ciğerlerde kalıcı hasar bıraktığı için öyle ses geldiğini söylemiştim; karşılaştığım en olumsuz sonuç buydu solunum yolu enfeksiyonlu kediler arasında.

Seneca
Seneca

2701

Umarım çözümsüz bir sorun değildir de hemen hallederiz. Çok endişelendirdi beni, karnı saatlerdir hızla inip kalkıyor ve yüzüne yaklaştığımda her nefesini sesli aldığını duyabiliyorum

Seneca
Seneca

2701

Ayrımını çok yapamıyorum açıkçası ama ciğer hırıltısından ziyade burun akıntısı varken nefes almaya çalışan birininmiş gibi geliyor. Ben ona benzettim yani

Seneca
Seneca

2701

Veterinerden döndükten sonra yazacağım teşekkürler herkese :)

Seneca
Seneca

2701

Veterinerden döndükten sonra yazacağım teşekkürler herkese :)

gece18
gece18

13011

Çok geçmiş olsun. Umarım güzel haberler alırız.

Tess
Tess

240

Kediniz nasıl iyileşti?? Benim de kedilerimden biri çok hızlı nefes alıyordu, tedavi ettirim, iyi artık dediler, aradan 1 ay geçti, yine zor nefes almaya başladı. Sizde durum nasıl ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 390 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR