Pireden Arındığını Sandığım Kedimde Tekrar Pire Gördüm

Azirovka
Azirovka

4814 Puan

Merhabalar. 1 hafta önce kedimin pirelendiğini farkettim. Bunun üzerine diğer gün ense damlası uyguladım. İleriki günlerde kedimin üzerinden ölü pireler düşüyordu. Sürekli kontrol ediyordum. 2 3 gündür vücudunda hiç pire yoktu. Bu sabah kedimin çenesinin altında küçük canlı bir pire gördüm. Ben öldüremeden gözden kayboldu. Ense damlasına rağmen nasıl yaşayabiliyorlar? Bu durumda ne yapmalıyım?

3 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

Aynı şeyi yaşıyorum. Veterinerim devamlı sokak hayvanlarıyla samimi olduğum için evdeki kedime durmadan yeni pireler/yumurtalar bulaştırdığımı söylüyor. Kediyi ısırdıklarında ölürler ama ısırana kadar canlı kalıyorlar.
Çoğu ense damlası pire yumurtalarına etki etmiyor, dolayısıyla kedinizin üzerinde yumurta kalmış ve yeni pireler o yumurtalardan çıkıyor da olabilir.

amillaaa
amillaaa

12046

Şimdi gördüm o sorunuzu, Teknovet kullanmışsınız. Teknovet çok parlak bir marka değildir, yoğun pirelenmelere etki etmez. Dediğim gibi muhtemelen yumurtalara da etki etmiyor, o yüzden gördüğünüz pireler yumurtadan yeni çıkanlar olabilir.

Azirovka
Azirovka

4814

@amillaaa Sitemizin önünde çok kedi olmadığı için kendi kedim dışında başka kediye temas etmiyorum. Ailem de öyle. Dolayısıyla pirenin nerden geldiğini anlamadım.
Ense damlasından sonra hayatta kalabilmelerine de çok şaşırdım. Büyük ihtimalle ense damlası etki etmedi. Kedim ense damlasını yalamıştı. Hatta buraya da yazmıştım. Ondan olabilir diye düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 174 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR