Evden Çıkmayan Kedim Nasıl Pireleniyor?

syuhel
syuhel

115788 Puan

Evden çıkmayan kesimde 3 tane pire gördüm. Nasıl pirelenebiliyorlar. Bu haftasonu iç dış parazit aşısı da yapılacak. Kurtulması kolay mı ve bize geçer mi?

3 CEVAP

GzdeAkbuz
GzdeAkbuz

10356

Size geçmez merak etmeyin bahçe katı veya üst katlarda oturuyor iseniz ve eviniz denize yakınsa olmayadabilir tabi ama güvercin ve martılar yaşadığınız apartmanın çevresinde çok bulunuyorsa bit pire sorunu çok rastlanır çatı katında oturuyorsanız çatı ilaçlatılmalı (veya bahçe) ama bu kalıcı bir çözüm olmaz aşılar düzenli olunduğu sürece o bit pireler vücudunda fazla yaşayamaz merak etmeyin

amillaaa
amillaaa

12046

Muhtemelen ev halkından biri bulaştırıyordur kediye, mesela ben sokaktaki hayvanlarla çok temasta olduğum için ister istemez evdeki kedime bulaşıyor :/
Kaliteli bir ilaç kullanırsanız kurtulması kolay olur fakat tekrar bulaştırma ihtimaliniz de var. Pire ilacı 28 gün kanda kalır, pireler kediyi ısırdıkça ölür. İlacı uyguladıktan sonra da kedinizde pireler görebilirsiniz, bunlar kediyi henüz ısırmadığı için canlıdır. Broadline markanın hem iç hem dış parazite etki eden damlası var, ayrıca pire yumurtalarına da etki ettiği için kedinizin üzerinde yumurta kaldıysa onlardan pire çıkmasını da engeller; imkanınız varsa o markayı düşünebilirsiniz belki.
Çok yoğun bir pire sorununuz olmadığı sürece size geçeceğini sanmam (insana zaten geçmez diye biliyorum, eve dağılmalarından bahsediyorum.).

Cennet29
Cennet29

123984

Evde duran kediler kendi kendine de pireleniyor sıcaklardan vs.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 206 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR