Kedimin İdrarında Kum Ve Kan Görüldü. İlaç Tedavisi Bitti.

esrayurteri
esrayurteri

744 Puan

Merhaba, kedim bir gün içinde 7-8 kez kustu, en sonunda kan kustu, tabi bu gün içinde hiç yemek yemedi ve tuvaletini de yapmadı, ardından veterinere götürdüm. Kan değerleri, idrar, biyokimya vs her şeye bakıldı. İdrar torbası dolmuş ve idrarında kum, kan görüldü. Haricindeki her şey temiz. 10 gündür antibiyotik, kotervin ve vetriline urınary tract support kullanıyorum. Aynı zaman da s/d mamaya başladık. Sürecin devamında veterinerim tekrar idrar tahlili istedi, sonuca göre antibiyotiğe devam edebileceğimizi söyledi. Fakat kedim iştah ve tuvalet konusunda düzeldi. Yeniden idrar tahliline gerek var mı, ne yapmalıyım kafam çok karıştı. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.:)

10 CEVAP

vardır tabii ki muhtemelen belki ömür boyu üriner yiyeceklerini söylüyorlar çünkü. bizim de idiyopatik sistitimiz var enfeksiyonu artı biri gördü inşallah kendiliğinden düzelir kısır mamaya geçeriz kontrollü ama. bu kadar ciddi kan kusmalı mesane dolulu değildik biz. buna rağmen gerektiğinde ayda bir bile idrar tahlili yaptırdım. şimdi enfeksiyon azaldı diye daha seyrek aralıklarla tahlile devam ediyoruz. geçmiş olsun çok.

biz başlangıçta antibiyotik denedikten sonra 3 olan enfeksiyona 2 ye indirmiştik ve bakılmıştı düşme oldu mu diye. en son 90 liraydı birkaç ay önce 120 gibi bir şey olmuştur diye düşünüyorum. ilaçlar denendikten sonra dediğim gibi bizde yeniden bakılmıştı. ki sorun varsa ayda bir yoksa 2 3 ayda bir hala baktırıyoruz. tuvalet konusunda iyi görünüp enfeksiyon yükselmiş olabiliyor çünkü yaşadık.

huqi
huqi

116368

Güncel

huqi
huqi

116368

@whereisthepoOp peki siz idrar tahliline ne kadar ödüyorsunuz? Her veteriner'de ve şehir'de farklıdırı ama öğrenmek isterim. Bir de kedide bir sıkıntı yokmuş şu an 10 gün geçmiş tedavinin üzerinden idrar tahlili için kısa bir süre değil mi?

esrayurteri
esrayurteri

744

Çok teşekkürler

emreovec
emreovec

12921

Bizde durum sizden daha iyiydi ama şu anda üriner mama kullanıyoruz. Bir en azından ultrason gerekir diye düşünüyorum. Kristalleşme görmezse uriner mamaya devam diyecek ya da uygun mama önerecektir. Biz o şekilde devam ediyoruz.

esrayurteri
esrayurteri

744

Öncelikle teşekkürler. Aslında böbreklerinde sıkıntı çıkmadı. Röntgende idrar torbası dolması ve tuvaletini yapmaması üzerine tüm detaylara bakıldı ve sadece idrarında kum, kan görüldü. Üriner mamaya 6 ay devam etmemi söyledi hekim ama tabi ki gerekirse devam ederiz. Bu problemin net bir sebebini bilemediğimiz için net bir önlemde alamıyoruz. Kan kusması endişe vericiydi ama böbreğinde sorun yok stresten bile olabilirmiş.

huqi
huqi

116368

Güncel

gece18
gece18

13005

Tahlil yapılmalı. İdrar, üriner hastalıkları tekrarlayan bir durum. Siz düzeldi dersiniz bir bakarsınız yine nükseder. Bu yüzden düzenli aralıklarla tetkiklere göre beslenme yapmalısınız.

esrayurteri
esrayurteri

744

Güncel

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 465 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR