Evde 2. Kedi?

Mischka
Mischka

116595 Puan

Anket

Diși
(9 oy)
Erkek
(10 oy)
Toplam (19 oy)

Kızımız annesi ankara kedisi kırma yavru. 6.ayını doldurmak üzere. Bir tanıdığımızın siyam kızı șubat gibi doğum yapacak, yavrulardan birini Mischka'ya kardeș sahiplenmek istiyoruz. Doğrusu çok fazla bilgim yok Mischka benim ilk evladım,o diși olduğu için 2. Kediyi de diși düșünüyordum, fakat yavrulayacak kedinin sahibi iki dișinin anlașamayabileceğini, erkek yavrunun daha uygun olacağını söyledi, bilmiyorum. Bu konuda deneyimli arkadașlar bizimle fikirlerini paylașabilir mi? Șimdiden çok teșekkürler.

11 CEVAP

eltarcin
eltarcin

116201

Deneyimli değilim.Ama bilgilerimi paylaşayım ; Kısırlaştırırsanız ikisini de sorun olacağını sanmıyorum.Yani kısırlaştırcaksanız dişi veya erkek alabilirsiniz.Fark etmez.Ama eğer kısırlaştırmayı düşünmüyorsanız dişi sahiplenmenizi tavsiye ederim.Ayrıca kedinizin kabul edeceğine emin olun.Yoksa sizi çok zorlayabilir.

Chartreux
Chartreux

4664

Kedileri birbirine alıştırmanın türlü yolları var . bizim 2 dişi 2 de kısır erkek kedimiz gül gibi geçiniyorlar. uyguladığım yöntemse şu: Yeni gelen pisiye evin bir odasını tahsis ediyorsunuz birkaç günlüğüne. kumu maması yanında olacak şekilde tabiki. Böylece evin pisisi kendini alanı kısıtlanmış hissetmiyor, dahası odada bir kedinin varlığından da haberdar oluyor yeni pisinin kokusuyla sesiyle. Bu arada yeni gelende evde yabancılamayacağı bir alana sahip olmuş oluyor. bu şekilde 2 3 gün geçiriyorum en az. sonrasında kapıyı açıp hiç müdahale etmeden izliyorum. Evin kedisi yeni geleni sıkıştırmaya kalkarsa yeniden kapıyı kapatıyorum 1 gün... Ama uzaktan tıslamalar, kötü bakış atmalar falan olursa sayılmaz, sonrasında ısınabiliyorlar çünkü birbirlerine. birde oda kapısının önünde oyun oynatıyorum mama koyuyorumki yakınlaşabilsinler. Yavrudan yana %90 sıkıntı olmuyor zaten. Amaç evdekinin gönlünü yapmak. Bu yüzden dişi erkek seçecekseniz anlaşmalarından farklı sebeplere odaklanabilirsiniz bana kalırsa . kısırlaştırılmayan erkeklerin çoğunlukla koku bırakması gibi. çünkü anlaşıp anlaşamamaları dişide olsa erkekte olsa tamamen size kalmış . umarım az da olsa yardımım dokunur.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

kediniz daha büyümemiş. o yüzdn dişi olursa anlaşırlar. erkek olursa da anlaşırlar ama erken çiftleşme yaşanabilir. kesinlikle dişi alın nolur nolmaz.

Duranlar10
Duranlar10

1883

Bizim kedimiz erkek bitane dışı alcaz çünkü bizim kedimis erkek olduğu için erkek kedilerle anlasamiyor

Dişi kedilerin birbirleriyle anlaşmaları daha kolay. Çünkü baskınlık kurmak gibi bir duruma girişmiyorlar genellikle. Yani benim gözlemlerim bu yönde oldu hep. O yüzden yanına bir dişi almanız daha iyi olur bana kalırsa. Üstelik eve gelecek kedi de yavru olacakmış işiniz daha kolay olacaktır diye düşünüyorum :)

Biz bu tarz durum yasadik sonuc olumsuz.tavsiye etmem kendi kedimiz daha hircinlasti.

nyancat
nyancat

9149

Dişi ve erkek kedi bakan bir arkadaşım var ve kedileri çok iyi anlaşıyor bazen birbirlerini yalıyorlar dipdibe uyuyorlar yine de belli olmaz her kedinin kişiliği farklı olduğu için

DogaM
DogaM

1045

Eğer erkek alırsanız anlaşamama olasılığı var. Bunun için kesinlikle dişi almanızı tavsiye ediyorum. (Bu konuda deneyimim oldu.)

kedilimadam
kedilimadam

114398

Ben erkek bir kedi sahiplenmenizi öneririm.Dişi kediler alıştıkları bir eve sonrasında başka bir dişinin gelmesini pek kabullenmek istemiyorlar.En azından benim için öyle oldu diyebilirim.Üçüncü bir kedi sahiplenmeye niyetlenmiştim ve bizimkilerden yaklaşık 2ay kadar küçüklüğü olan bir dişi kedi buldum getirdim eve.Oğlum kolayca arkadaş oldu ama ne yazık ki kızım ısrarla reddetti bu nedenle başka bir aileye vermek zorunda kaldık minik kızı.Erkek kediyi çok geçmeden kısırlaştırırsanız ikisi için de bir sorun olmayacaktır.Umarım mischka için en güzeli olur.

Mischka
Mischka

116595

Daha doğrusu eksik yazmıșım, doğum yapacak ve yavrular anneyle biraz büyüdükten sonra șubatın sonuna doğru biri bize gelecek.

Mischka
Mischka

116595

Șu ana dek yazilan tüm yorumlar için teșekkür ederim, biraz biraz kafamızda șekillendi bir șeyler. Ilk düșünceme geri döndüm ikisi de diși olursa daha iyi olacağını hissediyorum. Bakalım daha zamanımız var düșünmek için. @Chartreux yazdiğinizi dikkatle okudum ikinci bebek geldiğinde kesinlikle uygulayacağım,bizimkinin alanı salon ve banyo kendi odamıza pek almıyorum artık ilk bașta yeni pisiye ayıracağım odamı. Benim kızım sokaktan geldi, benden önce 4-5 kedili bir evde bakıldı, insanlara karșı korkaklığını yavaș yavaș yeniyor șu dönemde. Oradaki kedilerle de arası pek iyi değildi dogrusu asabi ve korkak. Yeni bebekle birbirlerine alıștırma konusunda Mischka açısından çok dikkatli ve hassas davranmam gerek. Umuyorum ki onu benimser ve zorluk çıkarmaz, sabırla yaklașacağız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 963 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR