Köpeğimi Bu Durumda Yıkamalı Mıyım?

Arkadaşlar herkese merhaba.


Yaşadığım şehirden farklı bir şehirde 60 günlük bir labrador yavrusu sahiplendim. Veteriner randevumuz ayın sonunda. Ama köpeğimi dışardan aldığım için tüyleri çamur içinde ve maalesef bakılmamış yer yer kurumuş hatta kirler. Bu durumda şampuanla yıkamamda bir sakınca olur mu yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

8 CEVAP

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Tabiki yıkayabilirsiniz zaten suyu seviyor çoğu biz ilk sahiplendiğimizde köpek şampuanı gelene kadar dalinle yıkamıştık bir sorun olmamıştı

Superisi814
Superisi814

125141

Merhaba
Ben olsam yikardim, labradorlar şu severler.Ancak yıkarken korkutmamalisiniz , sudan korarsa , bu kez ömür boyu benzer tepkiler verir.
O henüz bebek, evinizdeki şampuan onun derisine uygun değil.Ayrica köpekler çok iyi durulanmalidir, yoksa cildde kaşıntıya sebebiyet verirsiniz.
Kulaklarına su kacirirsaniz , kulak uyuzu olabilir.
Labrador nasıl yıkanır YouTube üzerinden videolar var ama lütfen Avrupa temelli videolar izleyin.
Bir kaç video izleyin.
Vatandaşlarımız kedi yıkama adı altında işkence videoları koymuşlar, köpek iicn de aynısı söz konusu olabilir, bilemiyorum.

peki bilginiz var mı, aşıdan önce yıkamanın ne gibi bir kötü etkisi olabilir?

miraytas
miraytas

15709

Köpekleri yıkamakta sorun yok diye biliyorum ben. Ben köpeğimi yıkardım çünkü sürekli çamura girerdi. Sadece bebek şampuanı insan şampuanı filan kullanmayın köpekler için üretilen şampuanlardan kullanın yoksa inanılmaz tüy dökümü oluyor ve cilt sağlığı çok kötü etkileniyor. Labrador suyu sever ama daha küçük korkmasın dikkat edin :)

sivaslim
sivaslim

2085

ben köpek demiyorum onlara :) çocuklarımı 2 ayda bir yıkıyorum özel şampuanları var zaten. aşıdan önce yıkayabilirsiniz herhangi bir sorun olmaz aşılardan sonra yıkamayın aşı üzerinden 1 hafta geçtikten sonra da yıkayabilirsiniz

herkese teşekkür ederim))))


Tabiki yıkayabilirsiniz zaten suyu seviyor çoğu biz ilk sahiplendiğimizde köpek şampuanı gelene kadar dalinle yıkamıştık bir sorun olmamıştı



oğlum daha çok küçük, dün yıkandık biraz endişeli gibiydi. umarım zamanla sever suyu

Venusselin
Venusselin

2223

aşılar bitmeden yıkanmaz normalde zararlı ama nedenini hatırlamıyorum. dalinle falan yıkamak uygun değil onların cildinin pH değeri bizimkinden oldukça farklı. kaliteli bir şampuan alıp yıkayın, eğer bidaha öyle durum olursa saf sulu köpek mendilleriyle temizleyin :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 376 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR