Orta Boy Eğitimi Kolay Olan Kopek Cinsleri Neler ?

Orta boyda ya da kucuk ırk egitimi kolay genetik hastaligi olmayan insanlarla arasi iyi kopek cinsleri nelerdir ?

10 CEVAP

pacmansoy
pacmansoy

560

Jack russell terrier aslında isteğinizi karşılıyor ancak kolay eğitilemez denir bu tür için, çünkü dikkati sürekli dağınık. Ama ben hiç zorluk yaşamadım diyebilirim. Dikkatini dağıtacak bir şeylerin olmadığı bir ortamda (kendi odasında) adını öğreterek işe başladım sonra yavaş yavaş dışarı çıktığımızda da öğrettiklerimi yapmaya başladı. (Zaten bütün köpekler için geçerli bu, yavruyken eğitime başlayacaksanız ortamda fazla çeldirici olmaması gerekiyor). Otur, yat, gel, getir, hayır, pati ver, çak, el salla, zıpla, öp... bunları öğrettim. Yalnız "bırak" komutunda halen biraz takılıyoruz, neticede "bırakmaması" için üretilmiş bir av köpeği türü=)


Bir de terrierler havlamaya yatkın oluyor genelde ama Piksel havlarsa "şşş" dediğimde susuyor (tabi bu da eğitimin parçasıydı, hayır komutuyla destekledik), geceleri biz de evde sesimizi fazla yükseltmediğimiz için o da bize uyum sağlıyor ve resmen taklit ediyor. Daha bu gece kısık sesle havladığına şahit oldum gülmekten öldük=) Temel komutları 3,5 aylıkkenden beri biliyor, tabi sürekli tekrar ettik onun da etkisi var. Çok kolay öğreniyor valla zehir gibi yeter ki nasıl öğretmeniz gerektiğini bilin. Bu arada diğer köpeklerle ve insanlarla arası çok iyi özellikle çocuk gördüğü zaman hemen koşup yanlarına gider oynamak için. Tabi yine burda da sosyalleştirmenin etkisi var. Daha aşıları bittiği gün dışarı çıkıp diğer köpeklerle kaynaştık, sokak köpekleriyle bile oynadık.


Neyse kendim büyüttüğüm ve bildiğim için bu türü önermek istedim ama ikinci bir köpek sahiplenecek olsam cocker düşünürdüm bir de onu araştırın isterseniz.

incii
incii

56

Golden retriver uysal egitime komutlara uyan bir kopektir. Ilgilenirseniz profilime bakabilirsiniz.

Hayvist
Hayvist

5811

Benim köpüşüm terrier aslında çılgın ırktır fakat çok akıllı. Genelde söz dinlememeyi severler ama Şans dinliyor.. Onun dışında köpeğin yaşadıklarıda söz dinlemesini, eğitimini etkiler.. Barınaktan sahiplendiğiniz bir köpek kapı dışarı edilmekten korkar ve size çok fazla itaat eder sizi daha çok sever ancak yavruyken aldığınız bir can ise şımartılarak büyütülecek ve itaati daha düşük olacaktır. Satın almayın SAHİPLENİN!

Robin
Robin

2466

border collie

yagmurgizmo
yagmurgizmo

2053

Golden Retriever-Labrador.

acarabi
acarabi

630

Bulabilirsen minyatür yada standard SCHNAUZER sahiplen. Tüy dökmesi hiç yok gibi, köpeklere has kokusu yok ve gayet sağlıklı biı alman kökenli cinsdir. Sadece tek mahzuru tüy dökmediği için yılda iki defa ( ilkbahar ve sonbahar sonu ) tüm tüylerini eşit bir şekilde traş ettirmen veya senin etmen ile haftada ortalama iki defa tüylerini taraman. Ev içi uyumu gayet iyi ve temel itaat eğitiminede gayet yatkındırlar. Kolay gelsin......

Cok tesekkur ederim

lenahmet
lenahmet

859

pitbull alabilirsin

Golden retriverden daha kolay eğitimi kapan bir köpek görmedim

Korkmaz
Korkmaz

277

Şiddetle alman kurdu derim bakıyorum 5 aylıkken herşeyi biliyordu Gerçekten ten çok akıllı otur yat pati ver yuvana tut koş sürün gel hepsini biliyor yemek yerken bekle dediğimde bekler top atınca getirir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2199 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79578 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR