Sürü Köpekler Kedileri Parçalıyor

Beyzanurtzlk
Beyzanurtzlk

6916 Puan

Köpekleri çiğ etle besliyorlarmış sonradan bıraktıklarında hayvanlar çok hırçınlaştı. 6-7 köpek toplanıyor her gece kedi parçalıyorlar. İstisnasız her gece 2-3 kedi ölüyor.. bu huylarından nasıl vazgeçirebilirim? Küpeli hepsi. Lütfen yardım edin daha dün gece hamile kediyi gözümün önünde parçladılar😭

11 CEVAP

Hayvanları çiğ etle besleyenler her kimse parcalanmayi da hak eden onlar. Köpekler toplansa bir dert toplanmasa bir dert. Hem kedilerin hem köpeklerin zor olan yaşamlarını iyice zorlaştırdılar. Gerçekten insanoğlu bu dünyanın başına gelen en büyük felaket. Umarım belediyeler zarar vermeden bir çözüm üretir.

Muezzabalim
Muezzabalim

115007

Bu tip köpeklerin şehirden biraz uzakta olmaları daha uygun bence ,, çiğ etle beslenen köpekler bugün kediyi parçalar yarın da insanları yer yani bu böyledir. O köpekleri barınağa alıp kuru mamaya alıştırmak çok mu zor nasıl belediye bu yahu. Günah yaa gunahh 🥺🥺🥺 O köpekleri çiğ ete alistiran zihniyetsizin beynine tüküreyim ben....Hayvanın suçu değil ki bilinçsiz düşüncesiz insalrin suçu o kedilerin vebaliyle nasıl yaşarlar bilmem ..

Heratiko
Heratiko

2426

Hangi il ilçe acaba? İstanbul Gaziosmanpaşa’da da aynı durum yaşanıyor da hala hiçbir şey yapılamadı belediyeden aynı yanıtları alıyoruz kimse yaklaşamıyor ne yaşattılarsa çok hırçınlar

Ciddi misiniz ya belediyeye haber verin bilmiyorum başka ne yapılabilir ki 😭😭

Beyzanurtzlk
Beyzanurtzlk

6916

Hayvanlar küpeli toplamamz yasak bir şey yapamayız diyorlar 🥺

Beyzanurtzlk
Beyzanurtzlk

6916

Gerçekten öyle sürü başları oluyor mu ne bileyim bir süre barınakta kalsalar kuru mamayla beslenseler vs düzelirler mi bilmiyorum bu gecede parçalayacaklar bunu bilerek uyumak beni çok üzüyor köpekler toplansa ne olacak sanki bırakıldığı yerde başka kedi parçalayacaklar

Beyzanurtzlk
Beyzanurtzlk

6916

Bakalım muhtarla konuştuk mama bırakacağız akşamları düzenli olarak düzelmezse 6-7 köpekler en azından 1-2tanesini barınağa aldıracağız

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Çiğ et ile beslenen köpekler tavukları filan kovalar.Ayrica çiğ et ile beslenmese de , kurt köpeği gibi bazı cinsler tavukları bogabilir, gen özellikleri baskın ve eğitimsiz ise.
Köpekler birlikte gezerler ve sürü psikolojisi içinde olurlar Sürünün hakimi vardır.Kedileri açlıktan gözü dönmüş hale getirilmediler ise, yemek için kovalamazlar.İç güdü olarak ve sürü psikolojisi içersinde , birlikte heraket ederek kovalarlar.Bu durumda amaçları öldürmek değildir.Oynamaya çalışırken kediyi grupça kovalayan köpekler olur.Strese girip can derdindeki kedi korkudan kalp krizi geçirebilir.
Bu bahsettikleri min ne anlama geldiğini biliyorum.Geçen yaz özellikle kendi kedimi defalarca kere köpeklerin içinden aldım.
Bahsettiğiniz köpekler o kadar aç ise , ilk soru neden kimsenin onları beslemedigidir ? Eğer açlık ile yaşamda kalma mücadelesi içindeler ise, onlari besleme kararınız çok yerinde.
Küpeli oldukları belediyemiz barınağı tarafından elden geçtiklerine işaret.Normalde kısırlaştırılmış olmaları gerek.Kisirlik her kedi ya da köpeği sakinleştirmek ancak büyük oranda fayda sağlar.Hele ki kizginliktalar ise kendi aralarında da birbirlerine zarar vericeklerdir.Belediyenizin barınak çalışanları bunu teyit etsin, isteyin.
Barınağa göndermek konusunda ötelediginize sevindim, çünkü barınak demek kafesler ardında köle hayatı demek.Salgin hastalık, ilgisizlik ve sevgisizlik demek.
Her barınak bu şekilde olmasa da genel durum budur.
Düzeltmeyi umuyorsanis çok hızlı bir iyileşme beklemeyin.
Besleme alanınızı iyi belirleyin. Hele ki besleyenik şefkatini hissederse köpekler o kişi ile dost olmaya, onu korumaya calisicaktir.

Superisi814
Superisi814

125092

Köpek sevmeyen, köpekten korkan birileri beslemede daha iyi.Sonra onlar da kendilerince dostluğunu göstermeye çalışırken , "beni takip etti, bana saldırıcak" moduna kişi girebilir .
Bu da daha olumsuz hal ve durumlar ortaya cikartabilir.
Besleme alanlarını da özen ile seçmenizi öneririm.
Umarım ilginiz, sabrınız ve yardımınız ile bu durum çözümlenir..
Kolaylıklar dilerim.

Beyzanurtzlk
Beyzanurtzlk

6916

Yorumunuz için teşekkür ederim maalesef kedilerin biri bir yerinden diğeri başka yerinden ısırıp çekiştirerek hayvanı parçalıyorlar neden yaptıklarını da anlayamıyorum. Aç kalıyorlar ama zayıfta değiller aslında petshop onlara mama döktüğünü söyledi nasıl engelleyeceğim şaştım kaldım gerçekten

sultansbutler
sultansbutler

12552

çiğ besledikleri için boğmuyorlar kedileri. içgüdüsel tamamen. bizim köyde de 1 tane kedi bulamazsınız kedileri daha yavruyken boğuyor köpekler. birşey yapılamaz yani engellemek için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 681 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR